Szeretnék 5 éven belül örökbe fogadni egy afrikai kisbabát. Apa azt mondta, hogy hülye vagyok és sose fogja szeretni ezt a gyereket. Ez kicsit elbizonytalanított, de nem vette el tőle teljesen a kedvemet. Bonyolult folyamat egy örökbefogadás?
5 év alatt kb észreveszed azért hogy mennyire változik majd ez a terv, ha nem távolodsz el tőle akkor nyugodtan fogadj örökbe. Én már kb 15 éves korom óta azon gondolkozok hogy egyszer ha minden okés lesz akkor egy ásziai gyereket szeretnék örökbefogadni. És nem azért meg most legyen egy "különleges" gyerekem, hanem mert 10 éves korom óta nagyon sokat jelent nekem az a világ. De mivel még csak 17 vagyok és szinte kilátástalan az életem ez még csak egy távoli kép a jövőbe tekintve, bármi lehet még.
17/L
Látom milyen lelki terror van a színes emberek körül. Értem ezt mind felnőttre mind pedig gyerekre. Úton útfélen a megvetést kapja és bárki bármit mond ma még mindig azok vannak többségben, akik nem szeretik őket, legalábbis Európában. Én határozottan kiszúrásnak tartanám, csak képzeld magad a helyzetébe.
És ahogy előttem is írták, itt is rengeteg gyerek van aki szerető családra vágyik.
Köszönöm a válaszokat!
Elolvastam, megértettem a véleményeiteket, de egyáltalán nem vettétek el (a sok negatív válasszal) a lelkesedésemet!:)
miért emelted ki a kérdést, ha nem reagálsz a válaszainkra??
lsd:hány éves vagy
Öt év az sok idő. Addig megismerheted majd a férjedet és szülhetsz saját gyermeket.
Miért szeretnél Afrikából örökbe fogadni? Egyáltalán honnan tudod biztosan, hogy addig is még egyedül leszel?
Nekem az egyik kolléganőmnek sok évi próbálkozás után fogadtak örökbe. Most a másodikat szeretnék. Nagy procedúra, rengeteg teszt, ellenőrzés. Egyedülállóként nehéz megoldani.
De ha anyagilag megteheted, akkor tedd.
De ne divatból tedd!!
A magyar törvények szerint házasnak kell lenniük az örökbefogadóknak. Egyedülálló maximum nevelőszülő lehet, de akkor a nevelt gyerekek egyrészt nem válnak jogilag a sajátjaivá, másrészt csak itteni gyereket kaphat.
Amúgy meg arra is gondolj, hogy ha egyszer férjhez mész, akkor a férjed lehet, hogy nem szeretne örökbefogadni, ha egyszer lehet saját is. Na akkor hogy oldod meg?
Szóval itt a legkisebb probléma az, hogy apukád mit gondol, ennél sokkal nagyobb gondok is vannak az elképzeléseddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!