Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a kérdésről?

Mit gondoltok erről a kérdésről?

Figyelt kérdés
[link]
2010. dec. 17. 20:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nyilván a lángoló szerelmet egy idő után felváltja a szeretet. Ez utóbbi pedig könnyen átalakul megszokássá,ha nem ápoljuk megfelelően. Talán ez a baj,ezért van annyi válás, mert nem tesznek az emberek annak érdekében, hogy megóvják a kapcsolatukat,hanem egyszerűen hagyják ellaposodni,ami mindkét fél számára egy idő után nyűggé válik.
2010. dec. 17. 20:53
 12/15 anonim ***** válasza:
szerintem is inkább arról van szó,h manapság az emberek nem küzdenek azért,h helyre hozzák a hibákat,h jobb legyen és javuljon a helyzet hanem inkább odébb állnak,mert az egyszerűbb és azzal azt hiszik,h rohadtúl megoldották a dolgot!azért van annyi válás,mert mostmár kényes problémát megoldani és már a nő is el tudja látni magát nincs annyira rászorulva már a társra
2010. dec. 17. 23:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem kínos a kutatók hülyesége.
2010. dec. 17. 23:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, miért baj az, hogy több a válás, mint 30 éve. És akkor mi van? Véges számú házasság köthető, és akkor valakinek már nem fog jutni, mert a többiek elpocsékolják? Én nem vagyok se házas, se elvált. Nekem a házasság egy jelkép arra, hogy a párommal egymáshoz tartozunk, komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat és nem csak kivárunk egymás mellett, amíg nem jön egy jobb. MOST így gondoljuk, MOST összeházasodunk. Aztán eltelik pár év, és változunk. Senki sem ugyanaz az ember, mint 5 vagy 10 éve. Én ebbe az irányba változom, ő meg abba. Ha a kapcsolat úgy már nem működik, akkor jön a válás, gondolom. Semmire nincs garancia, most szeretlek, aztán ez elmúlhat. Ez nem egy bolt, vagy egy szolgáltatás, ami jár. Itt nincs dehátaztmondtad... De ahhoz meg azért nem kell sok ész, hogy az érdekházasság érdekből születik és az érdek tartja össze. A szülői akaratosat meg az. A szerelmi házasságot meg a szerelem. Ha elmúlik a szerelem, elmúlik a házasság. Ugyanígy, ha elmúlik az érdek, vége a házasságnak. Aki pénzért házasodik az nem akar elválni, amíg nem jön egy jobb parti. Ez a Wilcox se lehet egy észlény amúgy, ha arra jutott, hogy a szerelmi kapcsolat a házasság miatt megy tönkre. Talán a szerelem könnyebben elmúlik, mint az érdek. Meg hogy ha nem házasodunk össze, csökken a válások száma... Bazeg tényleg? Ezt a kutatást melyik projekt támogatta, én is megpályázom.
2010. dec. 19. 01:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Régebben inkább ücsörögtek a langyos anyagban.
2010. dec. 19. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!