Mit tesztek, hogy egyedülálló szüleiteket ne hagyjátok magányosan az ünnepekkor?
Édesanyám elvált asszony, élettársi kapcsolata nincsen, a szülei sajnos már nem élnek, testvére és barátnői sincsenek.
Szeretném, ha tanácsot adnátok, hogy mi a megoldás, ha én férjnél vagyok és többek között ez lesz az első karácsony, amikor a férjemmel töltjük közösen a Szentestét.
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne érezze magát elhagyatva és azért gondolom a férjem sem szívlelné, ha Édesanyámat választanám helyette, hiszen "kaptam egy új családot", és nem akarok feszültséget és vitát kelteni. A kérdésem nem csak Karácsonyt és Szilvesztert érinti, de a többi ünnepeket is, illetve a sima hétköznapi napokat.
Sajnos a többi rokon vidéken él, párom szülei szintén. Anyukám nagyon erős asszony és nem mondja, de ha belegondolok, biztosan fáj neki a dolog.
Alap, hogy nála töltünk egy napot, félnapot Karácsony másnapján, vagy Újévkor meglátogatjuk, a többi hétköznapon pedig beszélünk telefonon, ha belefér az időbe felugrunk hozzá.
Sajnos nagyon zárkózott, de nagyon szórakoztató személyiség, és az a típus, aki tökéletesen el van egyedül is. Nem látszik rajta, de biztosan fáj neki a helyzet és engem nem akar ezzel terhelni...
Kérlek Benneteket, hogy tanácsoljatok, adjatok valami ötletet, megoldási útmutatást, vagy csak írjátok le a tapasztalataitokat, gondolataitokat.
Megtiszteltek válaszaitokkal! Hálás köszönetem! :)
Nagyon szépen köszönöm, hogy végigolvastad és segítesz nekem és a többi idetévedt hasonló gondokkal küzködő emberkének. És Kellemes Ünnepeket Nektek! :-)
Miért nem hívod meg magadhoz? Biztos nem egy sárkány:)
Nekem anyukám azt mondta, hogy elvárja, hogy a szentestéket, ha férjhez is megyek, de velük töltsük. Nálunk a mai napig anyu apu, két mama két papa és dédi is itt van karácsonykor és pont ez a szép benne :)
Biztosan megérti a férjed és hidd el, nektek is sokkal jobb lesz :) Sok boldogságot és kellemes ünnepeket! :)
Nahát, igazi kellemes meglepetés, hogy ennyien írtatok és mind szívből szólt! Köszönöm szépen! :)
Nálunk a nagymamám úgy tartotta, hogy mindenki legyen a férjével, mert a szenteste a "anya, apa, gyerekeké" a többi nap, pedig a rokonságé. Számomra is az a felfogás van, hogy a család az a szülőkből és testvérekből áll össze, főleg karácsonykor...
Köszönöm, hogy megosztottátok velem a gondolataitokat.
Ilyenkor érzi tényleg az ember, hogy összetartóak is tudunk lenni.
Nektek is békés, boldog, mehitt Ünnepeket kívánok szeretteitek körében. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!