Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tesztek, hogy egyedülálló...

Mit tesztek, hogy egyedülálló szüleiteket ne hagyjátok magányosan az ünnepekkor?

Figyelt kérdés

Édesanyám elvált asszony, élettársi kapcsolata nincsen, a szülei sajnos már nem élnek, testvére és barátnői sincsenek.

Szeretném, ha tanácsot adnátok, hogy mi a megoldás, ha én férjnél vagyok és többek között ez lesz az első karácsony, amikor a férjemmel töltjük közösen a Szentestét.

Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne érezze magát elhagyatva és azért gondolom a férjem sem szívlelné, ha Édesanyámat választanám helyette, hiszen "kaptam egy új családot", és nem akarok feszültséget és vitát kelteni. A kérdésem nem csak Karácsonyt és Szilvesztert érinti, de a többi ünnepeket is, illetve a sima hétköznapi napokat.

Sajnos a többi rokon vidéken él, párom szülei szintén. Anyukám nagyon erős asszony és nem mondja, de ha belegondolok, biztosan fáj neki a dolog.

Alap, hogy nála töltünk egy napot, félnapot Karácsony másnapján, vagy Újévkor meglátogatjuk, a többi hétköznapon pedig beszélünk telefonon, ha belefér az időbe felugrunk hozzá.

Sajnos nagyon zárkózott, de nagyon szórakoztató személyiség, és az a típus, aki tökéletesen el van egyedül is. Nem látszik rajta, de biztosan fáj neki a helyzet és engem nem akar ezzel terhelni...

Kérlek Benneteket, hogy tanácsoljatok, adjatok valami ötletet, megoldási útmutatást, vagy csak írjátok le a tapasztalataitokat, gondolataitokat.

Megtiszteltek válaszaitokkal! Hálás köszönetem! :)

Nagyon szépen köszönöm, hogy végigolvastad és segítesz nekem és a többi idetévedt hasonló gondokkal küzködő emberkének. És Kellemes Ünnepeket Nektek! :-)

2010. dec. 16. 23:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez csak rajtatok múlik! A férjemmel bár két éve külön lakunk eszembe sem jut, csak ketten karácsonyozni. Ahogy neki se! Hálát adunk az Istennek,hogy élnek a szüleink, és velük lehetünk Szenteste! Tesómék is hazajönnek ilyenkor a menyasszonyával. Hívd el anyukádat, vagy menjetek ti el hozzá. Ha a férjed ettől besokall, akkor szégyellje magát!
2010. dec. 17. 08:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát érdekes a férjed hozzáállása... nem is értem mi kifogása lehetne az ellen, hogy édesanyád nálatok töltse a karácsonyt? A család az család. Attól, hogy van új, nem kell elhanyagolni a régit sem.
2010. dec. 17. 08:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Szia,nálunk úgy alakult,hogy após-anyós elváltak,anyós egyedül él,édesapám meghalt négy éve,így édesanyám is egyedül van,tetézve azzal,hogy állandóan hiányzik neki édesapa.Eddig minden évben mentünk mindhárom helyre,elkezdtük délbe és este értünk haza.Most besokalltam és mindenkit meghívtunk magunkhoz.Anyut,apóst-anyóst egyszerre.Megbeszéltük,hogy anyósom főzi a halászlét és azt áthozza,majd a férjem érte megy.Anyu sütiket fog sütni és én készítem a karácsonyi menü többi részét.A férjem és a nagyobbik lányom feldíszíti a fát,amíg a pici alszik és meghitten együtt lesz az egész család.Ja és természetesen a bátyám is velünk tart,mert neki még nincs külön családja.A szilvesztert is simán megoldjuk,az egyik lányunk az egyik mamánál lesz, a másik pedig a másiknál,hogy senki ne legyen egyedül.A karácsony a szeretet ünnepe,mutasd meg a hozzászólásokat a férjednek,ill. merd megbeszélni vele!Lehet,hogy csak Te gondolod úgy,hogy nem örülne édesanyádnak.Esetleg hívd meg az ő szüleit is!
2010. dec. 17. 08:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Miért nem hívod meg magadhoz? Biztos nem egy sárkány:)

Nekem anyukám azt mondta, hogy elvárja, hogy a szentestéket, ha férjhez is megyek, de velük töltsük. Nálunk a mai napig anyu apu, két mama két papa és dédi is itt van karácsonykor és pont ez a szép benne :)

Biztosan megérti a férjed és hidd el, nektek is sokkal jobb lesz :) Sok boldogságot és kellemes ünnepeket! :)

2010. dec. 17. 11:12
 15/18 A kérdező kommentje:

Nahát, igazi kellemes meglepetés, hogy ennyien írtatok és mind szívből szólt! Köszönöm szépen! :)

Nálunk a nagymamám úgy tartotta, hogy mindenki legyen a férjével, mert a szenteste a "anya, apa, gyerekeké" a többi nap, pedig a rokonságé. Számomra is az a felfogás van, hogy a család az a szülőkből és testvérekből áll össze, főleg karácsonykor...

Köszönöm, hogy megosztottátok velem a gondolataitokat.

Ilyenkor érzi tényleg az ember, hogy összetartóak is tudunk lenni.

Nektek is békés, boldog, mehitt Ünnepeket kívánok szeretteitek körében. :-)

2010. dec. 17. 13:09
 16/18 A kérdező kommentje:
ui.: A Nagymamám abban a szerencsés helyzetben volt, hogy több mint 50 éven át voltak házasok Nagypapámmal... :) :'(
2010. dec. 17. 13:11
 17/18 A kérdező kommentje:
félreértések elkerülése végett a Szentestéről beszélek, hogy azt ki hol és hogyan tölti...
2010. dec. 17. 13:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem értettük,legalább is én a szentestéről írtam.Neked is Boldog Békés Karácsonyt kívánok!
2010. dec. 17. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!