18 éves, 12. osztályos lányt a szülei nem engedik elköltözni = bezárták, szó szerint. (folyt. )?
Hívhatjuk a rendőrséget?
!
(Abszolut moralista hozzaszolasok nem, kerdesre valaszok, igen!)
Az a helyzet hogy ez a lány egyszerűen töketlen, hiába ide a rendőr. Mit csinálna a rendőr? Megmondaná szülőknek hogy ejnye-bejnye uram/hölgyem, ilyet nem szabad, mondjuk elvinnék a lányt az új lakhelyére, és utána? Mibe fogadjunk hogy elég lenne ennek a lánynak pár telefonhívás, és farkát behúzva menne szépen haza? Most sincs bezárva, simán leléphetne, kapásból ezer módot tudok rá hogy hogy (pl.: bemegy a suliba, majd miután elhajtott a kocsi, szépen kisétál, és oda megy ahova akar, ennyi). Mégse teszi.
Valamiért olyan érzésem van hogy ez a lány a csajod, és magadhoz akarod költöztetni, de ő teljesen a szülei befolyása alatt áll, mindent összehord, hogy bezárják, meg mit tudom én, pedig egyszerűen csak arról van szó hogy fél elszakadni tőlük, fél a bizonytalanságtól.
Javíts ki ha tévedek, csak egy tipp volt...
Nem értem, egyik nap eljön az utolsó óráról és elmegy oda, ahol mostantól élni akar. Aztán ennyi.
Ha nem nyitja ki a száját, akkor nem tudod megmenteni önmagától!
igen,
ez lenne, hogy utolso orarol jonne az uj hazba.
Mondom, hogy az iskolaba tovabbra is jar. Nincs terror otthon, es felnott ember.
Tehat joga van szabad akaratbol elhagyni a szulokat.
Viszont a szulok, kihivjak majd a zsarukat, hogy el lett rabolva lanyuk, hogy hazajuttassak. De, akkor majd mutatjuk a szemelyit! :)
A 'csajom' 2 napja jott volna at vegleg, de megragadtak a kezet, es bezartak, suli ele meg auto. A 'csajom' akar jonni, es sir, es fel (nem tolem, hanem a szuleitol).
En csak a rendorseg kihivasa miatt kerdeztem, a tobbi teny, es alap dolog!
Akar jonni, de ez 1 napos szitu csak!
Szépen fogja a cuccait és a suliból nem haza megy, hanem elköltözik.
Viszont ha hívod is a rendőrséget, arra ráveheted vele a szülőket, hogy engedjék elmenni a lányt, de gondolom, a ruháit, meg mindenét ők vették, meg nincs is önálló keresete, tehát abban az egy ruhában fog elmenni, ami rajta van, és nincs az a rendőr, aki kötelezheti a szülőket, hogy még lássák is el a lányt némi útiköltséggel.
Szóval ha az iskolából lép le, akkor ugyanott van és nincs mindenféle rendőrségi cirkusz.
Mr, moralista, a kerdesre tessen valaszolni!
Egyetem lesz, erettsegi is, mashonnan jar be suliba.
Nem a Moricz utcabol, hanem a Kossuth utcabol!
Van mibol eltartanija magat.
Nem akar a szuleivel elni!
18 eves, 4-es!
Szulei erovel nem engedik el, bezarjak.
Akar jonni.
Nem oktondi.
Látszik még hogy ez a lány nagyon gyerek...Mégis mitől féltek ennyire? Anyukáék az ukrán maffiával vannak összeköttetésben vagy mi? Elteszik a lányt láb alól ha az engedélyük nélkül elmegy otthonról? Vagy mitől fél ennyire?
Én már rég fogtam volna magamat a helyében, aztán kisétáltam volna az ajtón? Megfogták a karját? Jaj istenkém...Borzasztó. Kirántottam volna a kezem, és megmondtam volna hogy ha hozzám ér egy ujjal is, találkozhatunk a rendőrségen, aztán rácsaptam volna az orrára az ajtót. Ott vagytok ráadásul ti is két felnőtt férfi, és féltek oda menni?
Na, már megirtuk, egyik nap menjen haza (kiahgy egy órát, na bummm..., összepakolja a cuccait (ha dolgoznak az ősök napközben) és az utolsó óra ELŐTT elmegy hozzád. Ennyi.
Aznap lesz két igazoltlan órája. Na bumm...
Ha jönnek a rendőrök, akkor szép nyugodtan közli, hogy szabad akaratából van itt és nagykorú. A zsaruk szépen hazamennek és kész. A szülőket be se engedjed, csak a zsarukat. Nincs joguk bemenni. Igy csak nekik kell nyilatkoznia, nem állnak ott a zsaruk mögött a szülők, azért az segiteni fog neki határozottnak lenni.
az iratai nélkül ne menjen el (születési, útlevél, stb), azokat FELTÉTLENÜL vigye magával! Mag hát a ruhái, egyéb cuccai is jól jönnének. Bár ha jönnek a zsaruk, azoknak mondhatja, hogy nem adják ki az iratait, úgyhogy kisérjék haza és maradjanak ott, amig azokat meg nem kapja, szerintem ez is működhet. Tehát Ő kérjen segitséget a zsaruktól, ha nem tudja elhozni az iratait.
Miért kell ebből problémát csinálni? Ha nem akar a szüleivel lakni, elmehet, hiszen elmúlt 18. Az mondod, van miből élnetek, hát akkor mi sem egyszerűbb: fogja magát a lány és elköltözik hozzátok. Ha a szülők otthonról nem engedik el, akkor iskola után viszed haza. Joga van elköltözni, és hiába hívják a szülei a rendőrséget, ha egyszer nagykorú a lány.
Off:
"Tizenkettedikes = 12-es
Tizenkettedik = 12."
Ha már ki akarsz minket oktatni, nézz már utána, mielőtt hülyeséget írsz! Amit te írtál, a 12-es betűvel leírva tizenkettes, nem pedig tizenkettedikes. A tizenkettedikes helyesen számmal 12.-es. Ha nem hiszed el, nézd meg a helyesírási szabályzatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!