Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák, ti ezt megengednétek...

Anyukák, ti ezt megengednétek a 16 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudtam eldönteni,hova írjam a kérdést,végül ennél a témakörnél maradtam.

Tehát a lányom a 16. születésnapjára francia műkörmöt szeretne,év végén,ha jó lesz a bizonyítványa(mindig kérhet valamit,ha jó lesz),akkor világosabb barnára szeretné festettni a haját.

Szerintetek megengedjem neki,vagy túl sok?

2010. dec. 12. 12:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem is gondolkoznék, hogy megengedjem-e. Persze, hogy lehetne neki... Ezek olyan kis semmi dolgok az életben. Ha örömet okoz neki, akkor csinálja, semmi jelentősége vagy következménye nincsen, ha műkörme van és festetett a haja, legfeljebb annyi, hogy jobban érzi magát a bőrében...
2010. dec. 12. 12:28
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szerintem nyugodtan engedd meg neki.

a, már 16 éves (lesz)

b, nem is hisztizik érte, hanem tanul, mert érvényben van a bizonyítványos-megállapodásotok

c, a francia műköröm nem is túl hivalkodó

Én nem szeretem a műkörmöket, de szerintem engedd meg neki. Aztán majd meglátja, hogy tudja-e viselni. Gondolok itt arra, hogy a későbbiekben pl. tesiórák meg akármi.

A hajfestésre kérdezz még rá párszor. Ha tényleg komolyan akarja, akkor engedd meg neki.

Ha úgy érzed, így is jól érzi magát és inkább csak divatolni akar, akkor beszéld rá a színezőre.

Szerintem ezek manapság már megszokott dolgok, bár nem árt odafigyelni, hogy ne legyen a lányodból is egy... hogy is fogalmazzak szépen... egy mű nő.

off: Legalább nem köldökpiercinget kér...

Piercinget és tetoválást semmiképp se engedj neki egyébként, majd max. pár év múlva.

Emlékszem nekem régen milyen ötleteim voltak, most hálát adok az égnek, hogy a körülöttem lévő emberek így, vagy úgy megakadályozták. :) Pedig akkor tényleg azt hittem, hogy én komolyan gondolom.

2010. dec. 12. 12:28
 13/24 anonim ***** válasza:

Hajfestést ne, inkább színezést, bár nekem még az is befogja a hajam. Műkörömmel az a baj, hogy onnantól fixen havonta 5-6000 Ft kiadással jár, mert lenő, csiszolni kell és újracsináltatni. Amikor meg megunja, beletelik jó pár hónapba, mire újra szép, erős saját körme lesz.

De az igaz, hogy a francia műkörmöt meg lehet szép ízlésesre csinálni, csak jó, ha a gyerek tisztában lesz azzal, hogy az nem egyszeri dolog.

2010. dec. 12. 12:32
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:-)

Én szívesen megengedem neki,csak a férjem ellenzi nagyon,hogy műnő lesz a lányunkból.

Majd meggyőzőm Őt:-)

2010. dec. 12. 12:33
 15/24 anonim ***** válasza:

Megértem a férjedet, bennem is ellenérzéseket kelt a dolog.

De végül is nem szilikont akar a mellébe vagy feltöltetni a száját...

Nem lesz "rikító" szőke haja sem.

Egy fiatal lány, világosbarna hajjal és viszonylag rövidebb, francia (mű)körmökkel még lehet természetes.

Illetve azt emeld még ki a férjednek, hogy ezeket magáért csinálja. Kb. mint amikor kidíszíti a szobáját vagy kitesz valami háttérképet a számítógépére/mobiljára. Nem a pasikat akarja ezzel felszedni, szóval ettől ő még ugyanaz a kislány marad, nem veszítitek el és nem válik ribanccá.

Nem tudom hogyan öltözködik és sminkel, de ha nem túl kihívóan, akkor szerintem biztos szép lesz és elfogadható.

2010. dec. 12. 12:39
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan enged meg... Sokkal jobb,mintha piercinget akarna vagy tetoválást! Én nemsokára 15 éves leszek (hozzá teszem,hogy jól tanulok és nem járok bulizni,nem fogyasztok alkoholt és nem cigizem) születésnapomra -mivel,hogy szemüveges vagyok- színes kontaktlencsét kértem,a jobb szemem lila lesz a bal pedig zöld... évvégén pedig ha jó lesz a bizonyítványom festhetek lila hajtincseket.És ez nem azt jelenti,hogy idióta vagyok,csak kicsit furcsa. De szerintem nyugodtan megengedheted neki a műkörmöt és a hajfestést is,az én osztálytársaim nagy részének már 8x váltott színt a haja és szemkikaparós műköröm sem maradt el.
2010. dec. 12. 12:39
 17/24 anonim ***** válasza:

Szinte én leszek az egyetlen,aki azt irja,hogy bizony én a helyedben

nem engedném meg.Ilyen korban meg van a fiatalsàg szépsége,nincs szükség ilyen mû dolgokra.Azért még csak tanul,nem a divatot kellene ilyen korban követni,akkor 10 év mulva mit fog magàval csinàlni?A természetes fiatalsàg bàjai a legszebbek.Szinte az ember làt 15 éves lànyokat és kinéznek 20-25nek.

En ezt leirtam csak ugy,de te tudod,hogy mit engedsz meg a lànyodnak.Az apàval értek egyet.

2010. dec. 12. 13:02
 18/24 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy ilyet kér nem tetoválást vagy szilikon melleket.
2010. dec. 12. 13:02
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

ma 12:39

De, idióta vagy. Egy normális embernek eszébe jut, hogy lila illetve zöld szeme legyen? Meg lila haja? Veled valami nem okés, vagy emós vagy.

2010. dec. 12. 13:05
 20/24 anonim ***** válasza:
58%

Ezek szerintem teljesen megengedhető dolgok. Szóval szerintem igen.

Ettől nem lesz műnő a lányotokból.

Nekem 17 éves korom óta van műkörmöm, és én is úgy kértem az ilyeneket, hogy bizonyítványokhoz (nyelvvizsgákhoz is) kötve.

21/N

2010. dec. 12. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!