2 év járás után hogy szokás megosztani a bevásárlás költségeit?
Sziasztok. Azért irok, mert nem sikerül dűlőre jutnunk a párommal, hogyan oldjuk meg a bevásárlást. Kiváncsi lennék, mi a normális. Vele nem nagyon sikerül erről beszélnem, mert túl kényesnek érzi a témát, én pedig őszintén szólva nem tudom, hogy hogy fair. 2 éve járunk, fél éve együtt élünk. Ő szeret "minőségibb", drágább dolgokat venni (körözött, külföldi szalámi, savanyúságokat, francia sajtot stb.), mig én teljesen jól elvagyok tescos tartós kenyéren-vajon-parizeren, hosszú távon is, nem igénylem se a meleg kaját, se a minőségit. Viszont lényegesen nagyobb mennyiséget is fogyasztok, mint ő, ez is igaz. (80 kilós férfi, szemben az 50 kilós lánnyal, érthető)
Az volt az alap ötletem, hogy minden vásárlás végén felezzük meg a számlát, de ő sokallta, merthogy többet eszem, és bizony, ha már itt van a hűtőben, nem fogom megjegyezgetni, hogy ki vette, lehet, hogy beleeszek a francia sajtjába. A következő ötletem az volt, hogy akkor vásároljon mindenki saját magának, a hűtőt meg kettéosztjuk. Szó se lehetett róla, ha már egyszer együtt élünk, nem akar külön cuccokat. Maradna, hogy én fizetem az egészet, dehát az sem tűnik túl jónak, elvégre olyan dolgokat fizetnék (és később ennék), amiket én a magam elvei szerint direkt nem vennék meg, mert próbláok spórolni. Sőt, ha nem is sokkal, kb. 5.000 ft-tal többet is keres nálam a párom, akkor is én fizessek minden h*lyeségét?
Nálatok hogy működik ez?
Az összeköltözés utáni első munkanapon nyitottunk egy közös bankszámlát, és minden bevételünk oda megy.Mindkettőnknek van saját kártyája.
Az együttélésnek ez az egyik legfontosabb alapja!
Jesszusom. szerintem borzalmas amit csinaltok. ha azt szamolgatjatok, hogy ki hany szelet parizert eszik meg es kepesek vagytok ezen nem megegyezni, akkor szerintem jobb ha szetköltöztök, mert ennek a kapcsolatnak semmi jövöje nincs.
Mi az elsö perctöl közös kasszan vagyunk, es soha eszünkbe nem jutna ilyesmi amit leirtal. Az fizet, akinek penze van es kesz, függetlenül attol, hogy eppen ki eszi meg a kajat vagy ki viseli azta a oulovert, vagy kie lesz a telefon. Ami marad berakjuk a megtakaritott penzünkbe es kesz. Az is közös.
Szerintem sürgösen kezdjetek el egyedül elni megint, mert ebböl csak a vita lesz.
Én megértem a helyzetedet. (50 kg nő létemre)
Te spórolnál, ő jobb kajákat vesz igaz kisebb mennyiségben.
Szerintem ellentétben azzal amit itt a legtöbben leírtak, hogy "közös élet, közös kassza,mert ha nem halálra van ítélve a kapcsolat" szerintem ez butaság.
Tudod: ahány ház annyi szokás. A LÉNYEG AZ LENNE, hogy meg tudok-e valamiben állapodni, illetve meg tudjátok-e beszélni a dolgot. Na ezen fog eldőlni, nem a közös kasszán!
Én azért veszek kevesebb de jobb minőségű kaját, mert ha már keveset eszek akkor az legyen minőségi (hülyeséggel nem tömöm a szervezetemet). Ugyanakkor aki többet eszik és beéri az alacsonyabb minőségi élvezettel, hát tegye!
Amúgy a külön kasszának is vannak előnyei: Míg a közös kasszások gyakran feladják az egyéni céljukat, úgy a külön kasszások tovább maradnak együtt, mert miközben együtt vannak, megvalósítják saját céljaikat is, nem görcsölnek azon, hogy juj mit szól már megint a pasim ha a drágább felvágottat rakom be, vagy veszek egy csini pulcsit, vajon megint veszekedés lesz ebből? Egyszóval nem kell megalkudni. A hűtőn való osztozkodás szerintem jó ötlet. (felső polc, alsó polc)
És ne feledd "közös lónak túrós a háta"!
Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy Ti ketten más családból érkeztetek: Te olyan családból, ahol a biztos holnapért spóroltatok (és nem vetettek fel hitelt), hogy legyen mit holnap is enni, míg Ő egy olyan családból, ahol nem számított a pénz. Vagy azért mert sok volt belőle, vagy azért mert egyke és a szülei mindent megadtak neki egy szó nélkül. És én ebben látom a problémát, amit még most tudnátok orvosolni.
Szerintem felezzetek mindent. Nem kell közös számla, megjön a csekk, szólsz neki: "na húsi megkaptuk a számlát... felezzünk, holnap vinném postára"... A boltban pedig menjetek két kosárral, vagy beszéljétek meg hogy tiéd a kosár eleje, övé a vége, és úgy pakoljátok a szalagra... vagy egyezzetek meg abban, amit közösen vesztek pl : cukor, tej, vagy olaj...a többi meg megy külön-re.
Így te is és ő is jobban tud majd spórolni, hisz nem az van, hogy a másik pénzét költsük, meg hogy miért nem vehetem meg ha te megveheted azt...
ma 17:14 vagyok megint.
azt azért én is hozzátenném, hogy ha tehetném akkor inkább én fizetnék többet, vagy ha annyira jól megy akkor simán az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!