Alkoholistának piát karácsonyra?
Elég felületesen ismertem a vőlegényem családját, így nem tartottam furcsának sosem, mikor az apjának valami piát vett ajándékba, végül is, szoktak ilyet mások is. Viszont azóta kiderült, hogy a papa masszív alkoholista, csak a fia szégyelli és nem beszélt róla nekem, anyuka meg úgy csinál, mintha teljesen normális lenne a dolog, ha valaki észreveszi, vagy megjegyzi, még az a hülye, mert apus egy szent, nem baj, hogy mindig tök részeg és mást szinte nem is csinál az iváson kívül, gyakorlatilag arra keres, hogy aztán leigya magát.
Most tervezzük az ajándékokat, a férjem bedobta, hogy "apunak egy üveg hubertus vagy akármi és kész".
Szerintem ez egy nevetséges ötlet. Nyilván nem én fogom megváltani a világot, de azért piát venni neki? Adjuk alá a lovat mi is?
Beszéljem rá, hogy találjon ki mást, vagy hagyjam rá, jó lesz a pia az öregnek? Rosszul látom, hogy nemhogy az nem normális, hogy nem foglalkoznak a piálásával, de még ajándékba is azt vesznek neki?
Nekem is megdöbbentő lenne, de gondolj bele: sokkal érdemesebb a korosztályoddal összejárni, elhülyéskedni, fiatalkodni, mint az ittas papán aggódni. És hogy írtad, hogy jól kijössz a testvéreivel, ez így jó is, ez a lényeg, meg hogy szeressétek egymást.
Engem is zavarna nagyon, de ennek nem tudsz mit csinálni, az ő életük, véleményed persze még attól lehet.
Vagy ha mindenképpen piát akar adni, akkor vegyetek valami piával kapcsolatos dolgot, bortartót, pohárkészletet, laposüveget, vagy valami különlegesebb, nem 30-40%-os italt.
Akkor annyira nem idegesítene a dolog, az öreg meg nem pulóvert kap, hanem végül is a "hobbijával" kapcsolatos ajándékot.
A család hozzáállására inkább nem reagálok.
Az én apám is alkoholista. Szerencsére 3 évvel ezelőtt végre elváltak a szüleim, öcsémmel anyával maradtunk.
Én egy üveg Royal vodkát vettem neki idén karácsonyra.
Amikor még együtt éltünk, mi mindent megtettünk, hogy leszoktassuk, ő nem akart leszokni. Most már nem érdekel.
Tudom, hogy ez a kedvence, ennek örül, másnak kevésbé. Nála ez az "érték".
Én meg lesz@rom. Ha ez kell neki, igya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!