Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholistának piát karácsonyra?

Alkoholistának piát karácsonyra?

Figyelt kérdés

Elég felületesen ismertem a vőlegényem családját, így nem tartottam furcsának sosem, mikor az apjának valami piát vett ajándékba, végül is, szoktak ilyet mások is. Viszont azóta kiderült, hogy a papa masszív alkoholista, csak a fia szégyelli és nem beszélt róla nekem, anyuka meg úgy csinál, mintha teljesen normális lenne a dolog, ha valaki észreveszi, vagy megjegyzi, még az a hülye, mert apus egy szent, nem baj, hogy mindig tök részeg és mást szinte nem is csinál az iváson kívül, gyakorlatilag arra keres, hogy aztán leigya magát.

Most tervezzük az ajándékokat, a férjem bedobta, hogy "apunak egy üveg hubertus vagy akármi és kész".

Szerintem ez egy nevetséges ötlet. Nyilván nem én fogom megváltani a világot, de azért piát venni neki? Adjuk alá a lovat mi is?

Beszéljem rá, hogy találjon ki mást, vagy hagyjam rá, jó lesz a pia az öregnek? Rosszul látom, hogy nemhogy az nem normális, hogy nem foglalkoznak a piálásával, de még ajándékba is azt vesznek neki?

2010. dec. 9. 13:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy nem vagy senkije, hogy pl nem a te édesapád, hanem a vőlegényedé. Ezért mondtam, hogy neked ő még senkid, csak az apósod. Én nem hiszem, hogy beleszólnék ilyesmibe...
2010. dec. 9. 13:58
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekem is megdöbbentő lenne, de gondolj bele: sokkal érdemesebb a korosztályoddal összejárni, elhülyéskedni, fiatalkodni, mint az ittas papán aggódni. És hogy írtad, hogy jól kijössz a testvéreivel, ez így jó is, ez a lényeg, meg hogy szeressétek egymást.

Engem is zavarna nagyon, de ennek nem tudsz mit csinálni, az ő életük, véleményed persze még attól lehet.

2010. dec. 9. 14:00
 13/20 A kérdező kommentje:
Csak a közös ajándék miatt zavar. ugye, hogy együtt adunk, hogy MI ezt adjuk. És engem idegesít, hogy ÉN ilyet nem adnék neki. Ő meg nagyon is. :(
2010. dec. 9. 14:05
 14/20 anonim ***** válasza:
alkoholistának piát = szöget a koporsójába
2010. dec. 9. 14:10
 15/20 anonim ***** válasza:
nem kötelező közös ajándékot adni. ha neked ez nem tetszik mond meg a vőlegényednek hisz jogod van saját véleményhez és ha most nem tisztázzátok ezt akkor az évek múltával egyre nagyobb gonddá fogja kinőni magát.a párod családjának nem kell azt tudnia miért adsz teszem azt külön ajándékot,de a párodnak feltétlenül tudnia kell mit érzel
2010. dec. 9. 14:56
 16/20 anonim ***** válasza:
felesleges ezen gondolkozni, még a végén összeveszel a pároddal. Ne foglalkozz egy alkesz apóssal, vegyétek meg a piát, és legyen boldog vele. A pároddal attól még tudathatod, hogy nem ez a legjobb ötlet karácsonyra, lehet, hogy még az ő véleménye is az, és akkor megbeszélitek szépen.
2010. dec. 9. 15:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Jó lesz a pia. legalább hasznos ajándék és tuti örülni fog neki.
2010. dec. 9. 15:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Vagy ha mindenképpen piát akar adni, akkor vegyetek valami piával kapcsolatos dolgot, bortartót, pohárkészletet, laposüveget, vagy valami különlegesebb, nem 30-40%-os italt.

Akkor annyira nem idegesítene a dolog, az öreg meg nem pulóvert kap, hanem végül is a "hobbijával" kapcsolatos ajándékot.

2010. dec. 9. 17:43
 19/20 anonim ***** válasza:

A család hozzáállására inkább nem reagálok.

Az én apám is alkoholista. Szerencsére 3 évvel ezelőtt végre elváltak a szüleim, öcsémmel anyával maradtunk.

Én egy üveg Royal vodkát vettem neki idén karácsonyra.

Amikor még együtt éltünk, mi mindent megtettünk, hogy leszoktassuk, ő nem akart leszokni. Most már nem érdekel.

Tudom, hogy ez a kedvence, ennek örül, másnak kevésbé. Nála ez az "érték".

Én meg lesz@rom. Ha ez kell neki, igya.

2010. dec. 9. 20:54
 20/20 anonim ***** válasza:
én alkoholistának márcsak azért se vennék piát. csak valami hasznosabb dolgot.
2019. jan. 2. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!