Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amióta megszületett a kistesóm...

Amióta megszületett a kistesóm azóta nagyon elhanyagolnak a szüleim. Hogyan értessem meg ezt velük? Már 5 hete nem tudom kialudni magam.

Figyelt kérdés
Október végén született meg a kisöcsém. Nagyon sírós, hasfájós szegényke, sokat sír. Anyu egész nappal-éjjel vigasztalja, folyton vele van, mert ha elmegy a közeléből még jobban sír. Apu csak hétvégén van itthon velünk. Szóval amióta megszületett a kisöcsém, teljesen megváltoztak. Főleg anya, már nem kérdezi meg hogy mi volt a suliban, már nem is beszélgetünk, mert fáradt nagyon, én meg eltűröm, és néha el is sírom magam, mert szenvedek. Sokat vagyok a barátaimmal, de azért hiányzik hogy velük legyek. És már éjjelente aligha alszok 4 órát... nem tudom kipihenni magam, így is 8 kor szoktam lefeküdni, hogy eltudjak aludni, de amint aludnák el, hát nem fel sír... Szeretem a kisöcsémet, és megértem anyut, de azért szánjon már rám is időt. Úgy érzem hogy egyedül vagyok a házban csak sír a baba. Persze azért beszélgetek anyával, de csak vacsora, séta, vagy ebéd közben alig-alig, máskor tanulok vagy a barátaimmal vagyok. Hogyan értessem meg vele hogy hiányolom a szeretetét? Olyan mint ha itt se lennék, próbáltam neki mondani, de folyton azzal jön, hogy most tisztába kell tenni, etetni kell, el kell vinni az orvoshoz, stb... amikor sétálni mennek és megyek én is, akkor meg nem akarok neki panaszkodni, és nem is tudok semmit mondani, mert örülök hogy itt van mellettem. Ha segíteni szeretnék valamit, akkor elküld tanulni. Régen nem volt ilyen. :( 12L apa meg amikor itthon van, csak a kicsivel van ő is, meg intézi amit kell.
2010. dec. 7. 19:03
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, tanácsokat, és a megértést. Tegnap éjjel amikor anyu etette a kicsit, akkor átmentem hozzájuk és mindent úgy elmondtam neki, mint ahogy a kérdésben van. Látszott rajta hogy sajnált, és bocsánatot is kért, meg elmondta hogy még mindig nagyon szeret, úgy ahogy eddig :) annyira boldog voltam :') Megengedte, hogy ma itthon maradjak, és ma egész nap hármasban leszünk :) meg majd én mehetek a boltba, és még főzhetek is amit tudok :) olyan jó hogy megérti hogy segítek szívesen :) nagyon hiányzott már ez. És hétvégén pedig a barátnőmnél alszom, ezt anya javasolta, hogy tudjak pihenni, meg hogy beszélgessünk végre egy jót :) már alig várom :) mégegyszer köszönök mindent, tudom hogy jobb lesz majd, de azt is, hogy ez még elég messze van.
2010. dec. 8. 07:41
 32/40 anonim ***** válasza:
8%

5 hetes, hasfájós csecsemő.

Programot szervezni nélküle?

Milyen valóságtól nagyon elrugaszkodott b-aromságot írtok szegény kislánynak? Tán még sielni is menjenek a baba nélkül Donovalyra?

2010. dec. 8. 09:09
 33/40 anonim ***** válasza:
Mutasd meg nekik ezt a kérdést és a válaszokat!
2010. dec. 8. 10:15
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
09:09: Egy-két órára simán magára lehet hagyni, ha olyannal van, aki szereti és vigyáz rá.
2010. dec. 8. 15:06
 35/40 anonim ***** válasza:
igaza van az előzőnek. néha hármasban is el kell menni valahova, hogy a nagy ne érezze elhanyagoltnak magát, és hogy ne azt lássa, hogy minden a kistesó körül forog. El lehet menni valami jó kis helyre, moziba, cukrászdába, akár egy fürdőbe, vagy akár szilveszter hármasban :)na, mi a vélemény?
2010. dec. 8. 15:14
 36/40 anonim ***** válasza:
igen, meg a szülőknek is kell néha pihi :)
2010. dec. 8. 15:22
 37/40 anonim ***** válasza:

Néhány utolsó, tudtok olvasni?

5 hetes

Anyukának, ha volt gátvágása, még be sem gyógyult, ülni is nehezen tud.

Hármasban szilveszteri buli?

Sötétbőrű kisebbség tetszenek lenni?

2010. dec. 8. 18:00
 38/40 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó,

egy öthetes baba mellől már simán el lehet mozdulni. Mikor az én kisebbikem volt kb 5 hetes én elmentem a nagyobbikkal játszani, ruhát venni, sütizni, moziba, fagyizni, stb. Volt, hogy két étkezésnyit se voltam otthon, ezalatt a nagyi vagy apuka tartotta a frontot. Ennyi az idősebbik gyerekemnek és nekem is kijárt. Ja, és nem volt gátsebem:)

Ami a szilveszteri bulit illeti, azzal én sem igazán értek egyet, 5 hetes baba mellett én inkább aludni akartam, nem bulizni.

2010. dec. 8. 18:31
 39/40 anonim ***** válasza:
Nem pont csak szilveszterezni lehet menni,csak egy példa volt, de lehet, ha tud valaki vigyázni a kisebbre, ha az anyuka meggyógyult, ha tudnak és egyáltalán akarnak. kell néha egy kis kikapcsolódás, a nagynak meg több törődés. de bárhová el lehet menni "programozni" egyébként. persze ha ők akarnak.
2010. dec. 8. 19:10
 40/40 anonim ***** válasza:
és miért lennének "sötétbőrű kisebbség"?
2010. dec. 8. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!