Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amióta megszületett a kistesóm...

Amióta megszületett a kistesóm azóta nagyon elhanyagolnak a szüleim. Hogyan értessem meg ezt velük? Már 5 hete nem tudom kialudni magam.

Figyelt kérdés
Október végén született meg a kisöcsém. Nagyon sírós, hasfájós szegényke, sokat sír. Anyu egész nappal-éjjel vigasztalja, folyton vele van, mert ha elmegy a közeléből még jobban sír. Apu csak hétvégén van itthon velünk. Szóval amióta megszületett a kisöcsém, teljesen megváltoztak. Főleg anya, már nem kérdezi meg hogy mi volt a suliban, már nem is beszélgetünk, mert fáradt nagyon, én meg eltűröm, és néha el is sírom magam, mert szenvedek. Sokat vagyok a barátaimmal, de azért hiányzik hogy velük legyek. És már éjjelente aligha alszok 4 órát... nem tudom kipihenni magam, így is 8 kor szoktam lefeküdni, hogy eltudjak aludni, de amint aludnák el, hát nem fel sír... Szeretem a kisöcsémet, és megértem anyut, de azért szánjon már rám is időt. Úgy érzem hogy egyedül vagyok a házban csak sír a baba. Persze azért beszélgetek anyával, de csak vacsora, séta, vagy ebéd közben alig-alig, máskor tanulok vagy a barátaimmal vagyok. Hogyan értessem meg vele hogy hiányolom a szeretetét? Olyan mint ha itt se lennék, próbáltam neki mondani, de folyton azzal jön, hogy most tisztába kell tenni, etetni kell, el kell vinni az orvoshoz, stb... amikor sétálni mennek és megyek én is, akkor meg nem akarok neki panaszkodni, és nem is tudok semmit mondani, mert örülök hogy itt van mellettem. Ha segíteni szeretnék valamit, akkor elküld tanulni. Régen nem volt ilyen. :( 12L apa meg amikor itthon van, csak a kicsivel van ő is, meg intézi amit kell.
2010. dec. 7. 19:03
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
Nézd a jó oldalát: itt az alkalom, hogy önállóságot tanulj.
2010. dec. 7. 19:30
 12/40 anonim ***** válasza:
69%
19:28 azért ne ilyen keményen, az összes első gyerek így áll a kistestvér témához ennyi évesen:) Legalább nem akarja bántani a picit, mint ahogy a két éves unokaöcsim tette a kistestvérével:P
2010. dec. 7. 19:31
 13/40 A kérdező kommentje:
Oké, majd megpróbálom ezt. De olyan nehéz, sosem szerettem a kisbabákat, féltékeny is vagy rá. Nem is kicsit. Szerintem eltudna menni érte apu, majd felhívom. Vagy majd megkérdezem hogy pontosan hol van és elmegyek érte, hogy még hétköznap meglegyen. De akkor is, olyan rossz, nem én akartam a tesót, és olyan mintha én innám meg a levét.
2010. dec. 7. 19:31
 14/40 anonim ***** válasza:
40%
Segíts anyukádnak a gyerek nevelésben! Így közben megtudjátok beszélni a napi dolgokat!
2010. dec. 7. 19:34
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem vág szorosan a témához, de ha füldugót használsz, nem fogsz felébredni minden zajra, sírásra.
2010. dec. 7. 19:35
 16/40 A kérdező kommentje:
Írtam hogy próbáltam, de azt mondja menjek tanulni, vagy csináljak amit szeretnék. De az a házimunkás dolog jó ötlet :) úgy is szeretek házimunkát végezni :) az önzőséggel meg ne kíméljetek... megkaptam már sokszor :(
2010. dec. 7. 19:36
 17/40 anonim ***** válasza:
69%
19:28! most az miért baj, hogy a lány is vágyik a figyelemre, a törődésre? még azért ez neki is új, hogy kicsi van a háznál, de ne csak a kistesó körül forogjon minden. a kistesó fölborítja a család eddigi életét, tudom, de lehetne programokat is szervezni, h csak a szülők meg a lány pl.mozi. De az hogy tanulni se tudjon rendesen, meg aludni, az nem normális. kérdező, próbáj beszélni a szüleiddel, és ne hagyd, hogy csak úgy lerázzanak "nem érek rá" válaszokkal! :)
2010. dec. 7. 19:40
 18/40 anonim ***** válasza:
53%
Elhiszem,hogy most nehéz Neked,mert eddig Te voltál az egyetlen ggyereke a szüleidnek.Minden szeretetet,anyagiakat te kaptál egyedül.Ezen most osztoznod kell a kistestvéreddel.Ha most nehéz is egy kicsit,gondolj arra,hogyha felnőttek lesztek milyen sokat fog neked az öcséd segiteni és mennyire fog téged szeretni. A saját példámból indulok ki:az én öcsém nem lakik velünk,hanem tőlünk kb.70 km-re él a családjával,de ha segitséget kérek tőle,soha nem mondja,hogy nem ér rá. Mindenben számithatunk egymásra.Ez igy van kicsi gyerekkorunk óta.
2010. dec. 7. 19:42
 19/40 A kérdező kommentje:
És ha nem leszünk jóban? Annyira fáj ez :( az egész... nagymamámhoz akarok költözni, de minek menjek másik iskolába, meg nem is engednének. El akartam hozzá menni, de nagyon messze lakik, any ameg megígérte hogy hétvégén ha apa ráér akkor elmegyünk nagyihoz.
2010. dec. 7. 19:45
 20/40 anonim ***** válasza:
76%

19:28 túl keményen fogalmaz.

Kérdező: nem vagy önző, ez 12 évesen egy normális érzelmi folyamat. Talán nem szereted hallani, de tény, hogy még gyerek vagy, igényled azt az érzelmi törődést, amit eddig megkaptál, és nehézkesen birkózol meg az új helyzettel, ami lehet, hogy egy felnőttnek tudatosabban menne. Ez nem a te hibád, így érzel, és ezt ki is kell mondanod.

Beszélj anyukáddal, hogy ezt szeretnéd, és ennek érdekében szeretnél vele megegyezni pár közös programban (a baba körül, vagy háztartási melók).

Örülni fog!

Az alvásra én is a füldugót javaslom, nagyon bevált a koliban :) Tanulni pedig a legjobban könyvtárban lehet, olvasóteremben.

Szerintem nagyon érett, normális gondolkodású vagy korodhoz képest, és megvan a magadhoz való eszed. Megoldod te ezt a kis átmeneti időt, aztán pedig te leszel a nagy, okos nővérke :)

Sok sikert és kitartást!

25/L

2010. dec. 7. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!