Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amióta megszületett a kistesóm...

Amióta megszületett a kistesóm azóta nagyon elhanyagolnak a szüleim. Hogyan értessem meg ezt velük? Már 5 hete nem tudom kialudni magam.

Figyelt kérdés
Október végén született meg a kisöcsém. Nagyon sírós, hasfájós szegényke, sokat sír. Anyu egész nappal-éjjel vigasztalja, folyton vele van, mert ha elmegy a közeléből még jobban sír. Apu csak hétvégén van itthon velünk. Szóval amióta megszületett a kisöcsém, teljesen megváltoztak. Főleg anya, már nem kérdezi meg hogy mi volt a suliban, már nem is beszélgetünk, mert fáradt nagyon, én meg eltűröm, és néha el is sírom magam, mert szenvedek. Sokat vagyok a barátaimmal, de azért hiányzik hogy velük legyek. És már éjjelente aligha alszok 4 órát... nem tudom kipihenni magam, így is 8 kor szoktam lefeküdni, hogy eltudjak aludni, de amint aludnák el, hát nem fel sír... Szeretem a kisöcsémet, és megértem anyut, de azért szánjon már rám is időt. Úgy érzem hogy egyedül vagyok a házban csak sír a baba. Persze azért beszélgetek anyával, de csak vacsora, séta, vagy ebéd közben alig-alig, máskor tanulok vagy a barátaimmal vagyok. Hogyan értessem meg vele hogy hiányolom a szeretetét? Olyan mint ha itt se lennék, próbáltam neki mondani, de folyton azzal jön, hogy most tisztába kell tenni, etetni kell, el kell vinni az orvoshoz, stb... amikor sétálni mennek és megyek én is, akkor meg nem akarok neki panaszkodni, és nem is tudok semmit mondani, mert örülök hogy itt van mellettem. Ha segíteni szeretnék valamit, akkor elküld tanulni. Régen nem volt ilyen. :( 12L apa meg amikor itthon van, csak a kicsivel van ő is, meg intézi amit kell.
2010. dec. 7. 19:03
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
De aranyos, ez most nagyon jól esett. Köszönöm. :) Füldugó sajnos nincs. Hol lehet olyat kapni?
2010. dec. 7. 19:50
 22/40 anonim ***** válasza:

Mindkettőtökön múlik,hogy később jóban lesztek-e? Elsősorban rajtad,mert Te vagy az idősebb. Ha szeretettel fordulsz a picihez,már most,nagyon-nagyon fog szeretni és ez igy marad később is.

Légyszives ne magadat sajnáld,hanem-mintelőttem is irták néhányan-segits anyukádnak és amikor időd van foglalkozzál a kisöcséddel.Sokszorosan meg fogja hálálni Neked később. 19:42-es vagyok.

2010. dec. 7. 19:55
 23/40 anonim ***** válasza:
Bármelyik gyógyszertárban kaphatsz füldugót.
2010. dec. 7. 20:00
 24/40 anonim ***** válasza:
66%
Na ha egyszer valami isteni megvilágosodás rámtör és úgy döntök mégis akarok gyereket, akkor remélem jól pofán vág valaki amikor kiejtem a számon, hogy még egyet.
2010. dec. 7. 21:05
 25/40 anonim ***** válasza:

Igen, füldugó :) én is azt használom a zajos felső szomszéd miatt. mindig éjfél után áll neki bútort tologatni.

Gyógyszertárban vehetsz ahogy előttem írták. Én a Szundi füldugót használom :) kis golyócskák, amit ha a kezedben fogsz kicsit a melegtől gyurmázhatóvá válik és a füled alakjára kigyurmázhatod. Először fura lesz, mert a belső hangodat hallod (ahogy pl ver a szíved) de ehhez hamar hozzá szoksz. És szerintem egyáltalán nem nyom, mert átveszi a test melegét és alakját. Lényegesen megszűri a baba síráshangját.

Szó ami szó én is nagyon féltékeny lennék. De szerintem menj oda anyukádhoz akkor is ha pelenkáz, és mesélj neki. Nem értem miért ne tudna ilyenkor rád is figyelni. Ha meg mindig elküld és nem foglalkozik veled, akkor lehet tényleg hogy akkor értik meg a problémádat ha kijelented hogy elköltözöl a nagymamához. Akkor biztos megváltoznak és ráébrednek hogy gond van.

De azért te is legyél megértő.

2010. dec. 7. 21:21
 26/40 anonim ***** válasza:
44%

Olvasd el a "Jaj, már megint mit csináljak?", szintén a mai napon, ugyanebben a kategóriában feltett kérdést. 1-2 évvel idősebb kislány tette fel.

Szállj magadba és gondolkozz el, hogy te milyen szerencsés vagy, még akkor is, ha most nagyon mellőzöttnek érzed magad.

Szerencsés gyerek vagy, ha nem is ölelgetnek naphosszat.

Adj hálát a sorsodnak szüleidért, testvéredért.

Ha megint rádtör a keserűség, akkor újra olvasd végig a fenti kérdést és a válaszokat.

2010. dec. 7. 21:51
 27/40 anonim ***** válasza:
70%
de előző, 12 év van a kérdező és öccse között. Eddig nem kellett senkivel osztoznia, senki mással nem kellett rajta kívűl foglalkozniuk a szüleinek. Most hirtelen fordult a kocka, és ezt egy kamaszkor küszöbén járó lánynak nagyon nehéz megszokni egy kistestvért. Az kellene, hogy néha hármasban (2 szülő+ a lány)elmenni valahova (mozi,színház, v bármi)és akkor szegény lány nem érezné magát elhanyagoltnak. A törődés a nagynak is jár.Lehet segíteni házimunkában, gondozásban a nagynak, de az nem normális, hogy nem tudja kipihenni magát a sulira,nem? Kérdező, erről beszélj a szüleiddel, és kitartást kívánok! :)
2010. dec. 7. 23:33
 28/40 anonim ***** válasza:
Ez a társasház dolog nem tiszta. Berakták a babát a szobádba? Vagy Egy szobában alszik az egész család? Vagy olyan vékonyak a falak hogy áthallatszik a gyereksírás a szobádba?
2010. dec. 8. 00:30
 29/40 anonim ***** válasza:
A társasház nyilván panellakást jelent több szobával. De mint tudjuk, egy lakás nem 100 m2, hogy el lehessen vonulni egyik végéből a másikba, és igen, nyilván áthallatszik a baba sírása. De sztem a történetben nem ez a leglényegesebb momentum.
2010. dec. 8. 01:56
 30/40 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nincs igazuk azoknak, akik azt mondják, hogy csak nyavalyogsz. 12 évesen nem neked kellene tudnod kezelni ezt a helyzetet, hanem a szüleidnek kéne kellő figyelmet szentelni neked is, hogy ne érezd magad elhanyagolva. Az pedig teljesen megengedhetetlen, hogy a 12 éves kislány ne tudjon aludni a kisöccse miatt, és 4 óra alvással menjen iskolába. Vegyél magadnak egy füldugót, az a legkönnyebb megoldás talán. Mondd meg anyukádnak, hogy mennyire bánt, hogy sem ő, sem apukád nem tölt veled elég időt, és hogy szeretnél neki segíteni a baba körül, büfiztetni, esetleg pelenkázni, stb. A kapcsolatotoknak csak jó, ha foglalkozhatsz a babával:) Vagy pl ha csak nyűgös, akkor te is tudsz vele játszogatni, nem muszáj, hogy anyukád legyen a közelében. Kérd meg, hogy próbáljátok ki ezt (az én öcsém is pont 5 hetes): tegyétek ki a szüleitek ágyára, világosítsatok ki (pl húzzátok fel a redőnyt, stb), már eleve a fény le fogja foglalni, de játszhatsz is vele, méghozzá úgy, hogy fogsz egy csörgőt, ami színben elüt a környezettől (pl ha sárga a fal akkor kék vagy piros) és rázogasd neki, csak ne mozgasd túl gyorsan. Az én öcsém arra is reagál, ha az orrát birizgálom:D

Ha van babazene cd-tek azt is hallgathatjátok, szerintem rettentő idegesítő, de a babáknak tetszenek benne a magas hangok, stb.

Hamarosan azért majd normalizálódik a helyzet, ne aggódj:)

2010. dec. 8. 02:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!