Amióta megszületett a kistesóm azóta nagyon elhanyagolnak a szüleim. Hogyan értessem meg ezt velük? Már 5 hete nem tudom kialudni magam.
Mindkettőtökön múlik,hogy később jóban lesztek-e? Elsősorban rajtad,mert Te vagy az idősebb. Ha szeretettel fordulsz a picihez,már most,nagyon-nagyon fog szeretni és ez igy marad később is.
Légyszives ne magadat sajnáld,hanem-mintelőttem is irták néhányan-segits anyukádnak és amikor időd van foglalkozzál a kisöcséddel.Sokszorosan meg fogja hálálni Neked később. 19:42-es vagyok.
Igen, füldugó :) én is azt használom a zajos felső szomszéd miatt. mindig éjfél után áll neki bútort tologatni.
Gyógyszertárban vehetsz ahogy előttem írták. Én a Szundi füldugót használom :) kis golyócskák, amit ha a kezedben fogsz kicsit a melegtől gyurmázhatóvá válik és a füled alakjára kigyurmázhatod. Először fura lesz, mert a belső hangodat hallod (ahogy pl ver a szíved) de ehhez hamar hozzá szoksz. És szerintem egyáltalán nem nyom, mert átveszi a test melegét és alakját. Lényegesen megszűri a baba síráshangját.
Szó ami szó én is nagyon féltékeny lennék. De szerintem menj oda anyukádhoz akkor is ha pelenkáz, és mesélj neki. Nem értem miért ne tudna ilyenkor rád is figyelni. Ha meg mindig elküld és nem foglalkozik veled, akkor lehet tényleg hogy akkor értik meg a problémádat ha kijelented hogy elköltözöl a nagymamához. Akkor biztos megváltoznak és ráébrednek hogy gond van.
De azért te is legyél megértő.
Olvasd el a "Jaj, már megint mit csináljak?", szintén a mai napon, ugyanebben a kategóriában feltett kérdést. 1-2 évvel idősebb kislány tette fel.
Szállj magadba és gondolkozz el, hogy te milyen szerencsés vagy, még akkor is, ha most nagyon mellőzöttnek érzed magad.
Szerencsés gyerek vagy, ha nem is ölelgetnek naphosszat.
Adj hálát a sorsodnak szüleidért, testvéredért.
Ha megint rádtör a keserűség, akkor újra olvasd végig a fenti kérdést és a válaszokat.
Szerintem egyáltalán nincs igazuk azoknak, akik azt mondják, hogy csak nyavalyogsz. 12 évesen nem neked kellene tudnod kezelni ezt a helyzetet, hanem a szüleidnek kéne kellő figyelmet szentelni neked is, hogy ne érezd magad elhanyagolva. Az pedig teljesen megengedhetetlen, hogy a 12 éves kislány ne tudjon aludni a kisöccse miatt, és 4 óra alvással menjen iskolába. Vegyél magadnak egy füldugót, az a legkönnyebb megoldás talán. Mondd meg anyukádnak, hogy mennyire bánt, hogy sem ő, sem apukád nem tölt veled elég időt, és hogy szeretnél neki segíteni a baba körül, büfiztetni, esetleg pelenkázni, stb. A kapcsolatotoknak csak jó, ha foglalkozhatsz a babával:) Vagy pl ha csak nyűgös, akkor te is tudsz vele játszogatni, nem muszáj, hogy anyukád legyen a közelében. Kérd meg, hogy próbáljátok ki ezt (az én öcsém is pont 5 hetes): tegyétek ki a szüleitek ágyára, világosítsatok ki (pl húzzátok fel a redőnyt, stb), már eleve a fény le fogja foglalni, de játszhatsz is vele, méghozzá úgy, hogy fogsz egy csörgőt, ami színben elüt a környezettől (pl ha sárga a fal akkor kék vagy piros) és rázogasd neki, csak ne mozgasd túl gyorsan. Az én öcsém arra is reagál, ha az orrát birizgálom:D
Ha van babazene cd-tek azt is hallgathatjátok, szerintem rettentő idegesítő, de a babáknak tetszenek benne a magas hangok, stb.
Hamarosan azért majd normalizálódik a helyzet, ne aggódj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!