Mit tennél, ha a párod lánya így viselkedne veled? Milyen megoldás van a tini számára?
Ma panaszkodott a barátnőm, hogy nem bír a férje lányával. (A barátnőmnek 2, a férjének 3 gyereke van, közös nincs!). Még csak december eleje van, de a lánynak már majdnem 20 igazolatlan órája van. Az apjával és a mostoha anyjával (aki egy tündér) úgy beszél, mintha a fenekéből rángatta volna ki őket. Nem érdekli a családja, sem az iskola. Teljesen elzüllött. Egy börtöntöltelék férfivel jár, de legalább védekeznek.
A barátnőm attól fél, hogy a lány még mélyebbre süllyed. (Droghasználat, lopás stb.). A lány(15 éves) édesanyja megmondta, hogy neki egyik gyerek sem kell(ezért van mind3 az apjuknál).
Fogalmam sincs mit javasolhatnék nekik. Hiába viszik fel kocsival az iskolához, ellóg, van hogy 1-2 órát, van hogy egy egész napot. Többször hamisított igazolást is. Már voltak a családnál, hogy mi ez a sok hiányzás, a lányt még pszichológushoz is elvitték, mert öngyilkos akart lenni.
Szerintem környezetváltozás és egy bentlakásos iskola segíthetne a dolgokon. :S
Te mit tennél a barátnőm helyében? Köszönöm a normális válaszokat.
először be kell fenyíteni a drága gyermeket, hogy ha ezt így folytatja, akkor beköltözhet egy szigorú bentlakásos intézménybe.
mondjuk félév végéig türelmi idő, aztán ha nem javul a helyzet, akkor suliváltás, és drákói szigor.
Barátnőm szerint nem biztos, hogy felvennék valamelyik bentlakásosba. Nagyon rossz a tanulmányi átlaga.
Most is kb. 7 tantárgyból bukásra áll. (Egy elsős középiskolásnak hány tantárgya lehet összesen??)
Senkivel nem hajlandó beszélni. Az apjával úgy van, hogy elviseli, a barátnőmet utálja, mert a mostohaanyákat utálni kell (szerinte ez törvényszerű),
Az édesanyjánál is ezt csinálta. Csak a "pasija" az egyetlen akivel őszinte. De ő meg nem mondana semmit a csak szüleinek. (Nem tudok sokat a srácról, azt tudom hogy börtöntöltelék, és nem magyar)
Ha eltanácsolják az iskolából, biztosan be lenne zárva a 4 fal közé. Meg is érdemelné...
Már annyira elzüllött a lány, a barátnőm fél hogy innen már nincs visszaút.
16:29-asnál a pont!
Engem kollégiumba vittek anno, de csak még rosszabb lett minden, méginkább úgy éreztem hogy nem számítok senkinek, hát én minek törődjek magammal... A pszichológus valamicskét segíthet, de a gordon-módszer a legjobb, amit 16:29-es leírt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!