Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hány éves korig...

Szerintetek hány éves korig fér bele, hogy a szülő finanszírozza a gyerek költségeit?

Figyelt kérdés
2010. dec. 7. 14:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ma 14:56

Miért?? Ha egy szülő amíg képes rá támogatja a gyerekét,mert ő elvárja,akkor az a szülő nem érdemel annyit,hogyha idős korában éhezne akkor a gyermeke támogassa??Ez oda-vissza működik...

Nemcsak a szülőnek vannak kötelességei,hanem a gyereknek is..

Az a gyerek akinek esze ágában sincs a szüleit öregkorukban támogatni ,az nem is érdemli meg a szülő támogassa akár tanulás,akár az élet kezdésében..

Én anya vagyok.18 éves a fiam.Amíg tudom,és lépes vagyok rá támogatni fogom mindenben.Ha kell 40 évesen is támogatni fogom,mert akkor is a fiam marad..Soha nem várnám el,hogy öregkoromra támogasson,de tudom,hogyha az élet úgy hozná,hogy vénségemre éheznék,a fiam lenne az első aki nem hagyná...Nem tudhatod,hogy mit hoz a jövő..

2010. dec. 7. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
26%
Ha a gyerek önként támogatja, akkor rendben van. De ha a szülő ezt kötelességnek tekinti, akkor nem. Vagy azért nevelte fel, hogy majd a gyereke tartsa el?
2010. dec. 7. 15:09
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Azért szerintem mást jelent, hogy a szülő finanszírozza a gyerek kiadásait, és mást, hogy a szülő SEGÍTI anyagilag a gyerekét. Segítségre akkor is szüksége lehet, ha már van munkája, külön él, csak éppen nem áll jól anyagilag, rosszul keres, stb. Ilyenkor a szülő ha teheti, támogatja a gyerekét, és ez rendben is van. Megint más az, amikor valaki már dolgozik, van jövedelme, de otthon lakik, és a szülők látják el pénzzel, a jövedelméhez egyáltalán nem kell hozzányúlnia. Csak azért mondom, mert ismerek ilyet, nem is egyet, hogy dolgozik, szülőkkel él, de ha buliba megy, akkor is tőlük kér pénzt, meg ruhára, meg mindenre.
2010. dec. 7. 15:16
 14/19 anonim ***** válasza:
78%
Amikor suli mellett elkezdtem dolgozni, a teljes támogatást megszüntették, de ha baj volt, segítettek. Úgy egyeztünk meg, hogy váratlan orvosi kiadásokat mindenképp fizetnek (egészség mindennél fontosabb),illetve ha tanulmányi dolgokra vagy különtanárra kell pénz, abban is segítenek. A többit egyedül oldom meg.
2010. dec. 7. 15:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Én is 16 évesen kezdtem dolgozni suli mellett, és amit megkerestem, azzal tudtam finanszírozni az extra szükségleteimet, szórakozásomat. Szerintem nem szabadna hogy egy gimnazista gyerek bármit megkapjon amit csak szeme-szája megkíván, mert később nem tudja megbecsülni a pénz értékét, követelőző, kiállhatatlan fiatal lehet belőle.

Szóval szerintem 14 éves kor fölött a szülőnek inkább csak a ruhákra (ésszerű kereteken belül), tanulmányokra, utazási költségre kellene szorítkoznia, ha pedig bulizni akar, keresse meg rá a pénzt, vagy spórolja össze, ha van zsebpénze. (Nekem nem volt, és túléltem..)

Egyetemre járó fiatalt pedig csak akkor érdemes támogatni, ha tényleg olyan, hogy megbecsüli. A túlpénzelt fiatalok az egyetemi kocsmában isszák el a pénzüket, és még a tanulás rovására is megy.. Ráadásul sokkal jobb helyzetben lesz pályakezdőként, ha rendelkezik már munkatapasztalattal, ha nem is vág a szakmájába, legalább sejti, hogyan működik egy munkahely.

2010. dec. 7. 17:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem egy (!!!)esetet amikor a 75 eves szulo a 42 gyereket tamogatja anyagilag...Sajnos hulye vilag :(
2010. dec. 7. 17:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Sztem amíg a gyerek tanul. Utána az a minimum, hogy a gyerek elmegy dolgozni, és bead a közösbe (ha ott lakik). Kivétel persze ez alól, ha a gyerek szellemi fogyatékos vagy egyéb módon sérült.
2010. dec. 7. 17:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Segitséget addig kell nyujtani a szülönek amíg erre szükség van, ha a gyerek elvállik, épp felujit, ne adj isten beteg lesz a szülönek a lehetőségeihez képest segiteni kell. Erre valló a család.
2010. dec. 7. 21:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sok mindentől függ. A neveltetéstől is természetesen. Minden családnál más az elvárás, valaki egészen korán "kirepül a fészekből." :)

Én mégis úgy gondolom, hogy az a reális, ha a gyereket 20-22 éve koráig támogatják a szülei. Ez a max életkor, persze az csak jó, ha a kedves gyermek már korábban önálló életet él. :)

2010. dec. 10. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!