Szerintetek hány éves korig fér bele, hogy a szülő finanszírozza a gyerek költségeit?
ma 14:56
Miért?? Ha egy szülő amíg képes rá támogatja a gyerekét,mert ő elvárja,akkor az a szülő nem érdemel annyit,hogyha idős korában éhezne akkor a gyermeke támogassa??Ez oda-vissza működik...
Nemcsak a szülőnek vannak kötelességei,hanem a gyereknek is..
Az a gyerek akinek esze ágában sincs a szüleit öregkorukban támogatni ,az nem is érdemli meg a szülő támogassa akár tanulás,akár az élet kezdésében..
Én anya vagyok.18 éves a fiam.Amíg tudom,és lépes vagyok rá támogatni fogom mindenben.Ha kell 40 évesen is támogatni fogom,mert akkor is a fiam marad..Soha nem várnám el,hogy öregkoromra támogasson,de tudom,hogyha az élet úgy hozná,hogy vénségemre éheznék,a fiam lenne az első aki nem hagyná...Nem tudhatod,hogy mit hoz a jövő..
Én is 16 évesen kezdtem dolgozni suli mellett, és amit megkerestem, azzal tudtam finanszírozni az extra szükségleteimet, szórakozásomat. Szerintem nem szabadna hogy egy gimnazista gyerek bármit megkapjon amit csak szeme-szája megkíván, mert később nem tudja megbecsülni a pénz értékét, követelőző, kiállhatatlan fiatal lehet belőle.
Szóval szerintem 14 éves kor fölött a szülőnek inkább csak a ruhákra (ésszerű kereteken belül), tanulmányokra, utazási költségre kellene szorítkoznia, ha pedig bulizni akar, keresse meg rá a pénzt, vagy spórolja össze, ha van zsebpénze. (Nekem nem volt, és túléltem..)
Egyetemre járó fiatalt pedig csak akkor érdemes támogatni, ha tényleg olyan, hogy megbecsüli. A túlpénzelt fiatalok az egyetemi kocsmában isszák el a pénzüket, és még a tanulás rovására is megy.. Ráadásul sokkal jobb helyzetben lesz pályakezdőként, ha rendelkezik már munkatapasztalattal, ha nem is vág a szakmájába, legalább sejti, hogyan működik egy munkahely.
Ez nagyon sok mindentől függ. A neveltetéstől is természetesen. Minden családnál más az elvárás, valaki egészen korán "kirepül a fészekből." :)
Én mégis úgy gondolom, hogy az a reális, ha a gyereket 20-22 éve koráig támogatják a szülei. Ez a max életkor, persze az csak jó, ha a kedves gyermek már korábban önálló életet él. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!