Szerintetek hány éves korig fér bele, hogy a szülő finanszírozza a gyerek költségeit?
Amig tanul,belefér...
de nekem lesült volna a bőr a képemről ha érettségi után még pénzelni kellett volna,nappali meleltt dolgozok immár 5.éve 40 órába,második diplomám csinálom,és büszke vagyok magamra,hogy anyagi támogatás nélkül...
23/N
Ilyen nincs.
Ugyanis akkor nem lenne már lakásunk.....
ez valahogy úgy néz ki,hogy anyagilag a szülő addig segíti a gyerekét amíg az nem áll saját lábra vagyis nem rendelkezik saját keresettel. Ez pedig nincs korhoz kötve.
Ha majd az én gyerekemnek is családja lesz és rászorul,mert másképp nem boldogul és tudok segíteni neki meg fogom tenni. Az én szüleim is így vannak.
Persze ha az én szüleimnek van szüksége valamilyen segítségre és megtudom tenni megteszem. Ez nevelés és nem kor kérdése.
-Amíg tanul,
-amíg a szülő bírja anyagilag,
-amíg nem követelőzik a gyerek,
-amíg megérdemli..(itt arra gondolok,hogy nem használja ki a szüleit,tiszteli őket,felfogja,hogy a szülei keményen dolgoznak,hogy a gyerek előrébb jusson)..
Amíg tanul, addig szerintem is belefér. De én is elkezdtem érettségi után dolgozni, csak ilyen-olyan diákmunkákat, azóta egy fillért nem kaptam a szüleimtől, csak velük lakok, és nem kérnek érte semmit (bár én szoktam adni, vagy néha bevásárolok). De ezt max így tudom csak elképzelni, úgy értem, csak azért, mert valaki egyetemre jár, ne a szüleitől kérjen pénzt, de akar venni egy cipőt vagy ha bulizni megy.
Egy barátnőm megkapta a diplomáját, 23 éves, 40 órában dolgozik, a szüleivel lakik, és azt mondta, nem baj, hogy nem keres túl sokat, mert úgyis csak a telefonszámláját kell fizetnie. Na ez az, ami nálam nem fér bele.
Amíg a gyerek talpra nem áll úgy, hogy egy kényelmes életet kezdhessen. A lányom már 16 éves korától dolgozott, de 27 éves koráig aktívan támogattam, mert nem akartam, hogy ezeket az éveket pusztán gyűjtögetéssel kelljen eltöltenie. Így sikerült sok pénzt is félretennie, és mellette nem kellett nélkülözve élnie. Mint szülőnek, kötelességemnek tartom, hogy a gyerekemet minden téren támogassam, el sem tudom máshogy képzelni. Ebben nincsen semmi "égő", ez nálunk alap.
Persze látjuk, hogy sok szülő amilyen hamar csak tudja, kirakja a gyerekét, elvág minden pénzügyi szálat, mintha onnantól már minden simán menne a gyereknek. Szerencsétlen gyerek pedig ott áll valami sivár albérletben, minden pénze elmegy a rezsire és kajára, esélye sincs félretenni, hogy egyszer saját háza lehessen.
sok tényezőtől függ...
sajnos én még mindig anyun élek, pedig már 20 éves vagyok. messzire járok egyetemre, így nincs iőm rendszeres munkára, anyu tart el. persze amennyit csak tudok apró munkákat vállalok szivesen, abból fedezem nagyrészt az öltözködésem és abulikat, bár öltözködésre a karácsonyt és a szülinapot használom :)
gáz, nem szeretem, de ha legjobb esetben is 4-re érek haza, nem fér mellé rendszeres munka.
Amíg tanul... Érettségiig mindenképp, de ha vállalja, hogy továbbtanul, akkor természetesen segíteni kell neki továbbra is.
Mivel idős korodban majd fordul a kocka és neki kell segíteni, nem árt ha tanult lesz és jó állással fog rendelkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!