Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleménytek arról ha egy...

Mi a véleménytek arról ha egy férfi 60 évesen lesz apuka? 1. gyereke lenne

Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 21:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%

Az apukám 40 volt mikor születtem, 21éves voltam mikor eltemettem. Nem élte meg az esküvőm, az unokáját. Rengeteget gondolok rá, mi lett volna ha hamarabb születek, csak 5évvel.

60évesen apának lenni, kívánom hogy legyen egészséges és boldog a gyermekével sokáig, de a magyar férfiak átlagéletkora 68-69 év. Az életminőség meg egy másik dolog.

Való igaz, bárkivel történhet sajnos tragédia. Arra sincs garancia, hogy a férjem felneveli a gyerekét, pedig 23évesen lett apa.

2010. dec. 3. 22:14
 12/24 A kérdező kommentje:
30
2010. dec. 3. 22:34
 13/24 anonim ***** válasza:
93%

Lehet, hogy annak a gyereknek lesz gyönyörű 15-20 éve, és boldogan fog emlékezni egész életében arra az időre amit az édesapjával tölthetett. Igaz, hogy szembe kell majd néznie azzal, hogy elveszíti viszonylag korán az apját. És most bocsánat, hogy saját példával jövök, tudom ez nem rólam szól, de saját tapasztalat alapján tudok véleményt alkotni. Szóval nem tudom melyik a rosszabb, az ha mondjuk 20 évesen meghal az apukája, akivel kapcsolatban szép emlékei vannak és aki nagyon szerette, vagy az ha valaki 19 évesen rádöbben, hogy csak addig volt jó az apjának amíg mindent tökéletesen csinált, és mikor elkövette élete első hibáját elfordult tőle. Velem ez történt, és hogy őszinte legyek igaz hogy él, de képtelen vagyok már az apámként tekinteni rá és ez nagyon fáj. Ráadásul soha nem álltunk nagyon közel egymáshoz, nincsenek szép emlékeim vele kapcsolatban. Éltünk egymás mellett, ő dolgozott, amikor itthon volt akkor se igazán csináltunk közös programokat, engem főként édesanyám nevelt fel, ő tanult velem, ő foglalkozott velem. Nyilván ha valaki 60 évesen lesz életében először apa, akkor az egy ajándék és nagyon örül neki és megbecsüli, sokan ebben a korban már nem várnak semmi újat az élettől, és akkor jön egy gyerek aki csodás ajándék. Ha így áll hozzá a gyerekéhez, akkor nagyon fogja szeretni és gyönyörű gyerekkora lesz. Igen, nagyon valószínű, hogy 20 éves korára nem lesz már apukája. De van akinek egész életében nincs apukája, akármennyire ott él mellette. Nem tisztem eldönteni melyik a jobb vagy rosszabb, ezt mindenki döntse el maga. De nem feltétlenül kell úgy gondolni erre mint felelőtlenség.

19/L

2010. dec. 3. 22:37
 14/24 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy gondolom, hogy 40-50 évesen sem könnyebb, fájdalommentesebb vagy feldolgozhatóbb elveszíteni egy szülőt, mint fiatalon.
2010. dec. 3. 23:04
 15/24 anonim ***** válasza:
85%

Igazából, ha 50 évesen születik egy pasinak gyereke, akkor is nagypapájának fogják nézni az ovodában. Nem kell ehhez 60-nak lenni.

Nem vállalnék 60 éves férfiként gyermeket. De ha speciel mondjuk egy 40-44 éves nő lennék, akkor vállalnék. (legalább egy gyerekem legyen).

2010. dec. 3. 23:10
 16/24 anonim ***** válasza:
79%
Egy ilyen kérdés már volt pár hete. Ugyanaz vagy kérdező?
2010. dec. 3. 23:14
 17/24 anonim ***** válasza:
83%
A gyermek megfiatalítja!:) De tényleg! Több ismerősöm lett későn apuka, amikor már nem is gondolták volna, és kivétel nélkül mind azt mondja,hogy fiatalabbnak érzi magát. Fizikálisan is! Meg ha azt nézzük, hány fiatalabb férfi hal meg sajnos, akár balesetben, akár természetes halállal. Az ő gyerekük is sajnos félárván fog felnőni.
2010. dec. 4. 08:28
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

szerintem semmi baj nincs ezzel. Egyébként itt a 19 éves lány nagyon jól megfogalmazta.

És valóban idösebb korban is ugyanolyan rossz elveszíteni egy szülöt. Szegény édesanyámnak mindkettöböl kijárt, apukáját 12 évesen veszítette el áramütés miatt, anyukáját 49 évesen mellrák miatt. Egyik sem volt jobb, csak felnöttként bele tudott temetkezni a munkájába de attól ugyanúgy fájt neki.

Visszatérve a kérdésre, én gratulálnék neki teljes szívböl akkoris ha 60 éves:)

22/L

2010. dec. 4. 08:30
 19/24 A kérdező kommentje:
nem ugyanaz. megtennéd hogy belinkeled nekem a kérdést? érdekelnének azok a válaszok is
2010. dec. 4. 10:59
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is írtam már az elején hogy volt egy ilyen kérdés,de ott ha jól emlékszem az apuka 62 éves volt,és nem az első gyermeke,Ő elvált,és egy fiatal nővel kezdett új életet,azóta már biztosan meg van a kisbabájuk,mert írta a kérdező hogy nem sokára meg fog születni.A kérdező nem a fiatal anyuka volt,hanem az anyuka barátnője.Nagyon sok válasz ment rá,többnyire sajnos elítélő,lehurrogó vélemények.Nem tudom,talán írd be hogy "62 éves apuka",vagy valahogy így,és hátha kiadja.
2010. dec. 4. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!