Elvi kérdés kisgyerekkel kapcsolatban, hogy is van ez?
Nincs gyerekem, majd 2-3 év múlva lenne aktuális. A férjemmel pont ma vitatkoztunk azon, hogy miként is "kell" az első egy évben a gyerekkel foglalkozni.
Mivel teljes nyugalommal rábíznám a leendő gyermekem mind a férjemre, mind a szüleimre (mindannyian felneveltek már gyereket), mondtam, hogy havonta 1-2 alkalommal biztosan elmennék pár óra barátnőkkel találkozni, kávézni.
Erre azt volt a válasz, hogy az első egy évben nem kellene a gyereket anya nélkül hagyni.
Viszont szociálisan és mentálisan se szeretnék majd leépülni. Szerintem pont az jelentene kikapcsolódást, ha néhány órát valami teljesen mással foglalkoznék.
Illetve szerintem a gyereknek sem okozna gondot, ha néhány órát nem látna, de szerető és gyakorlott emberekkel lenne körülvéve.
Másrészt ha csak valami komolyabb fertőző betegséget elkapnék, akkor is el kellene különíteni a gyerektől - gondolom ennyi idősen még nem túl masszív az immunrendszerük.
Tényleg muszáj az első egy évben 24 órában a gyerekkel lenni az anyának? Nem éjjel-nappal bulizni szeretnék, hanem havi 1-2 alkalommal néhány órát kizárólag felnőtt társaságban eltölteni, feltöltődni. Minden kisgyerekes ismerősöm panaszkodik néha, hogy "beszűkülnek" a gyerek mellett, mert kevés a felnőtt kontakt.
hmm... Senki sem írta meg, ami nekem jutott rögtön eszembe? :D
Arra nem gondol a kedves leendő apuka, hogy ha folyton az anyjával van a gyerek, akkor túlságosan anyás lesz :)
A nővérem itt rontotta el... Nem tudta egyszerűen közepes csoportos oviba vinni a gyereket, mert már akkor hisztigörcsöt kapott a kicsi, ha egy pillanatra nem volt mellette az anyja!
Én is erre gondoltam, hogy attól, hogy kicsit szocializálódik, még nem lenne elhanyagolva. Sőt, később már akár 1-2 hétre is nyugodtan ott hagynám a szüleimnél "nyaralni", mondjuk a szoptatási időszak után. Tudom, hogy a születéstől fogva ott segítenének, ahol tudnak, alig tudnám levakarni őket az unokáról.
Nem hiszem, hogy az anyaság=börtön. Ha olyanom van, hogy elmennék moziba a férjemmel vagy egy barátnőmmel, miért ne hagyhatnám néhány órára a szüleimre? Annak egy részét úgyis átaludná, a maradék időben pedig kétlem, hogy utánam sírna, hiszen gondját viselnék.
Hát érdekes férjed van biztos tőle akkarsz gyereket?
Az a legjobb ha néha kikapcsolodsz, a gyerek érdeke is hogy boldog, kiegyensújozott legyen az anyuka.
Aki nem szabadul el soha a gyerekétől, akárhány éves, és nem képes külön személyiségként élni, a gyerekkel b*szik ki a legjobban. Ettől egy épeszű ember ideges, fáradt, feszült, depressziós, antiszociális lehet/lesz, és az SENKINEK se jó. Se az anyának, se az apának se a gyereknek.
Havonta 1-2-3 alkalommal egy-egy délutánt muszáj ilyenekkel töltened. Ha az apuka nem érti meg, én nem is vállalnék gyereket, míg ilyen a felfogása.
szerintem nagyon jól látod a dolgokat, én is hasonlóan szeretném csinálni.
anyumra sztem bármikor rábízhatom majd a babát, engem már egész jól felnevelt :D
amikor én kicsi voltam, rengeteg időt töltöttem a nagyiméknál, egész nyarakat.
nagyon sok anyuka be tud golyózni attól, h 24/7 a gyerekkel van, semmi más téma vagy más emberek. na, én nem szeretném teljesen feladni az eddigi életemet, amiatt hogy anyává válok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!