Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Koros szőrnövekedés miatt...

Koros szőrnövekedés miatt szinte már mindenkit elveszítettem magam körül, és ha nem teszek valamit a barátomat is, mert így képtelen vagyok kimenni az utcára, hogyan mondjam el neki?

Figyelt kérdés

Koros szőrnövekedésben szenvedek kb.7 éve, most 19 éves vagyok. A szőrszálak mindenhol jelen vannak, sehogy sem tudok megszabadulni tőlük, orvosnál voltam, mindenfele kenceficét kipróbáltam de semmi sem segített.

Ezért nem szívesen megyek társaságba, a barátom állandóan kijár, megy strandra, szaunába, wellnessbe, nekem meg kész kín, mindenki előtt mutatni a csupasz testem.

Emiatt nagyon sokszor összekapunk, mert én nem szeretnék kimenni, de nem érti meg, hogy miért. 1 éve vagyunk együtt és nem tudom, hogyan mondjam el neki, hogy mi a bajom, mert nagyon szégyenlem magam előtte saját magamtól undorodom, tényleg nem tudom, hogyan tudott elfogadni.

Természetesen minden nap szedem magamról a szőrszálakat, de pl estére úgyis kinőnek, vagy látszanak a szőrtúszok.

Muszáj lenne beszéljek vele, mert már nem bírom ezt az állapotot, de rettenetesen szégyenlem magam előtte.

2010. dec. 1. 21:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

Egyikőtöknek sem esett le, hogy hirsutismusa van? Ez egy betegség.

Kérdező! Menj el másik orvoshoz, endokrinológus szakorvoshoz, ő majd ad gyógyszert erre és utána bátran mehetsz mindenhová. Elhiszem, hogy egyszer már voltál orvosnál, de nem szabad feladni.

2010. dec. 1. 21:50
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

Kozmetikus vagyok.

1. Ha annyira nagyon szőrös lennél, nyilván a barátod nem akarna emberek közé vinni, lehet, hogy kicsit túl spilázod.

2. Orvos! Endokrinológus, bőrgyógyász...ha eddig csak egy orvosnál voltál menj el másikhoz is.

2. Gyantáztass kozmetikussal! Ne epilálj, borotválj, krémezd stb. (Az ugyn. végleges szőrtelenítési módszerek nem igazán hatásosak és drágák, a villanófényt, pedig nem lehet mindenki alkalmazni.)

13/24 anonim ***** válasza:
64%

Én gyantáztatom már 2 éve (13 éves leszek) és remekül kikopott. Persze van még itt-ott, de már SOKKAL kevesebb nő ki. (pedig elhiheted, hogy sok volt)

Nem szabad borotválni, hanem gyantázni vagy epilálni kell. Attól egy idő után kikopik.

14/24 A kérdező kommentje:

Ugy nem vette eszre, hogy elotte napfenyben nem vetkoztem le, es mindig szoretelenitek mikor vele talalkozom, midnig randi elott en 3 orat toltok a furdobe.

Es lehet, hogy eszrevette, de nem szolt semmit, de nagyon nehez lenne neki ezt bevallani.

2010. dec. 1. 21:51
 15/24 anonim ***** válasza:
88%
Előző vagyok: a barátod így szeret és biztos megmondaná, hogy ha valami nem stimmelne. Ha nagyon zavar, akkor menj el orvoshoz, lehet, hogy tényleg hormonzavarod van.
2010. dec. 1. 21:52
 16/24 A kérdező kommentje:

2 honaponta jarok endokrinologushoz, vervizsgalatra ezt immar 4 eve, kb eddig 10 endokrinlogusnal voltam , egyik sem tudott segiteni rajtam.

foleg napfenyben nem igazan mutatkozom masok elott, mert akkor nagyon latszanak.

Es figyelj, szeretn engem, szerelmes belem, engem sem erdekelne, mitutan szertem, hogy milyen, mert az mar nem is annyira fontos.

2010. dec. 1. 21:53
 17/24 anonim ***** válasza:
87%
Hát pedig jó lenne, ha elmondanád neki!
2010. dec. 1. 21:54
 18/24 anonim ***** válasza:
89%
Mi a gyógyszer neve,amit az endokrinológusnál kaptál?
2010. dec. 1. 22:09
 19/24 anonim ***** válasza:
23%
Termeszetgyogyaszat pl.!
2010. dec. 2. 12:28
 20/24 anonim ***** válasza:
89%

Nekem a keresztcsontomnál erősebb pihék nőnek, fényben elég jól látszik. Voltam orvosnál, kinyomozták, hogy az enyhén nyitott gerincem miatt van. Folyamatosan "piszkálva van" az ottani idegköteg és erre hajlamos a test úgy válaszolni, hogy erősödik a szőrnövekedés.

Férjemnek még anno elmondtam, hogy egyrészt marhára fáj, ha gyantázom ott (bőr alatt pár mm-el már a gerincvelőm van, nyomásra is érzékeny), másrészt nem sörte, hanem puha, pihés. Megnézte, bólintott, azóta nem ügy.

Egyéb helyeken meg gyanta (láb, stb).

Néha nézik nyáron, ha bikiniben vagyok, de letojom. Akinek nem tetszik, nem néz oda - amúgy ez is csak napfényben feltűnő, illetve ha télen nagyon kifehéredek.

2010. dec. 11. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!