Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szándékosan akarja tönkretenni...

Szándékosan akarja tönkretenni az életünket az anyósom? Mikor lesz vége ennek az egész cirkusznak. Azt akarja, hogy a fia visszaköltözzön hozzá? Mit akar? Bővebben lent:

Figyelt kérdés

1,5 éve elkezdett inni az anyósom. Ilyenkor kibírhatatlan. Folyamatosan hívogatja a páromat, hogy azonnal menjen el hozzá és beszélgessenek. Eleinte rögtön kocsiba ült és elment hozzá. Mostanában már nem ugrik azonnal, hanem üvöltözik vele a telefonban, hogy ne igyon többet. Másnap, mikor a mama kijózanodik, mindig bocsánatot kér és fogadkozik, hogy ez volt az utolsó...és szerinte neki nincs semmiféle alkohol problémája. A párom ettől már teljesen idegbeteg. Ráadásul az anyja sokféle gyógyszert is szed, így attól is rettegnie kell, hogy esetleg meghal. 2 hete eljött hozzánk anyósom és panaszkodott, hogy magányos (özvegy) és nagyon rossz neki, hogy hetente egyszer látja a fiát. Én megértem, de egy 34 éves férfi miért nem élheti a saját életét? Miért kellene naponta elmenni anyukához? Én is csak 2-3 hetente látom anyámat. Ráadásul 15 hetes terhes vagyok, a család nem tud róla (nem is érdemlik meg, hogy elmondjuk) és most attól félek, hogy ez örökre így marad. Mi lesz, ha megszületik a gyerek? Az összes feladat az én nyakamba fog szakadni, mert a páromnak a részeg anyjára kell majd vigyázni?

Meddig kell még anyósom körül ugrálni? Mondtuk neki, hogy keressen barátot / társat magának, de azt mondta nem kell neki senki. Akkor mit tegyünk, hogy ne legyen magányos? Én nem szeretnék vele élni, mert nincs még olyan állapotban, hogy gondozni kelljen. Kivéve, ha részeg. Azt meg pláne nem szeretném, ha egy alkoholistával kellene együtt laknom, csak azért, hogy ne essen baja. Sajnos az én anyám is iszik, de ő el van egyedül és nem zaklat, ha részeg. Vége lesz ennek valaha?

2010. dec. 1. 20:05
1 2
 11/14 anonim válasza:

Kedves kérdésíró! Én is hasonló cipőben járok, Csak nekem azért másabb, mert van férje és még egy velem egyidős lánya. Mégis a kisfiának vele kell lakni 28 évesen nem velem a menyasszonyával. Nálunk anyuka bigott vallásos. Nem fogadja el, hogy szeretjük egymást. Sajnos nálam anyuka olyan ügyes, és alapos, alakoskodó ...., hogy legyőzőtt hiába harcoltam. A kisfia szemére leplet borított. Nálunk az volt,hogy együtt éltünk, anyukájék a vallás miatt ezt nem tudták, csak az utolsó 3 hónapot, a 1,5 évből. Nálunk a baj ott kezdödött, hogy bejelentettük eljegyezzük egymást. Ez márciusban volt. Ekkor elköltöztette a vallásra, és az erkölcsre hivatkozva, egy szót nem szóltam miatt. Megvolt most nyáron az eljegyzés, jővőre Július 16.-n lett volna az esküvőnk. Anyuka szeptemberben kitalálta, hogy költözzön haza hozzá sporolni az esküvő utáni életre. Elment. Kiderült, hogy anyuka szemét az csípte, hogy nekem itt élnek a lakásomban unokanővéremék, egy 3 szobás lakásba, mert egyedül nem bírtam fizetni a 119 ezres lakáshiteltörlesztőt, ami 45 ezer volt, és a távfűtést ami 60 ezer télen, és erre még a többi számla. Nem értették meg, hogy ezt egyedül a párommal ketten nem tudjuk fizetni. Mindenképp azt akarták, hogy elmenjenek. Megbeszéltük, decemberben elköltöztek, a vőlegényem azt mondta, hogy így hazajöhet hozzám. Mert kerüli a vitákat, nem akar anyukával vitatkozni. így élem egyedül az életem már két hete nem is beszéltünk. Inkább a saját boldogságáról mondd le, minthogy anyukának 28 évesen azt mondaná, hagyja élni végre az életét. Pedig anyukának lenne mivel foglalkozni. Ott van a párom testvére, aki már 5 éve nem hajlandó dolgozni. Az anyjáék kifizettek neki 500 ezer forintot műkörmös tanfolyamra, és ő nem akar dolgozni, mert bűdös a munka. Ezzel kéne anyukának foglalkozni, és minket végre békén hagyni. Anyuka a kisfiát hajtja, hogy legyen 3 munkahelye, éjjel - nappal menjen. De a hugikával nem törödik. Hiába világítottam rá erre a páromnak anyuka mindenkinél fontosabb, az a bigott vallásos......!

Nálatok az a probléma szerintem hogy anyuka nem tudja magát lefoglalni. Találni kell neki valami elfoglaltságot, menjen goblenezni, vagy hímezni! Lehet, hogy ha meglesz a babátok, akkor talán végre azzal le tudja majd magát foglalni, és leszáll a párodról. De a leírtak alapján nálad a párod kezd kiállni érted, csak anyukának ez az érzelmi zsarolása. Kivánom neked tiszta szívből, hogy mihamarabb lefoglalja magát, és leszálljon rólatok!!!! Remélem durvább nagyobb színészkedés nélkül meguszod ezt a szörnyű helyzetet!!

2010. dec. 19. 14:53
 12/14 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:53

Köszönöm a biztatást!

Anyuka múlt héten jött ki az elvonóról. Örül az unokának és esküdözik, hogy meg fog változni. Azért abban reménykedek, hogy nem azzal foglalja le magát, hogy egész nap nálunk ül és puszilgatja a gyereket.

Úgy látom, neked sem könnyű az életed. Sajnos addig amíg a párod nem veszi észre, hogy az anyja tönkreteszi a kapcsolatotokat, nem tudsz mit tenni. Régen a férfiak elmentek katonának, utána elköltöztek otthonról és családot alapítottak. A mai világban meg otthon ülnek és fogják anyuci kezét. Ez elég gáz.

2010. dec. 20. 11:22
 13/14 A kérdező kommentje:

Mama 2 hétig bírta az elvonó után. Megint elkezdett inni. Az ünnepek alatt sok családtag volt nála, ő is kijött hozzánk, meglátogatta 6 év után a külföldön élő lánya, a "linkebb" fia ismét jó útra tért. Vittünk neki ultrahangos képet az unokáról. Elintézte a párom neki az Egyiptomi utazást. Most miben hibáztunk? Miért iszik? Egyszerűen nem értem. Mikor megtudta, hogy ismét nagymama lesz azt ígérte, hogy megváltozik. Mondtuk neki, hogy ennek örülünk, mivel veszélyeztetett terhes vagyok és nem tesz jót a sok idegeskedés. Sírva kért bocsánatot, amiért mindig bánt minket. Kérdezte tőlem is, hogy ezek után is fogom-e úgy szeretni, mint régen. Mondtam neki, hogy semmi sem változott és ugyanúgy fogom szeretni, csak ne igyon többet. Akkor úgy tűnt minden jóra fordul. Mi tényleg próbálunk vele törődni.

Egyéb tanács? Már kezdek ebbe beleőrülni.

2011. jan. 7. 10:48
 14/14 A kérdező kommentje:

Halihó!

Jó sok idő eltelt már. A lányom már 11 hónapos. A helyzet egyre rosszabb. A terhességemet idegeskedéssel töltöttem, mert anyós egyre többet kezdett inni, miután megmondtuk, hogy terhes vagyok, pedig azt mondta örül. A 7. hónapban voltam, mikor nekem kellett anyós kertjében dolgozni, mivel ő megint az elvonón pihent. Egyszer öngyilkossággal is fenyegetőzött, így a férjem teljesen kikészült. Sajnos a baba koraszülött lett, de legalább egészséges. Mióta megvan az unoka, azóta az eddiginél is többet iszik, sokszor már dél előtt kiüti magát, pedig van már pasija is, nem magányos. Azóta többször is volt elvonón. Mondta neki a férjem, hogy jöjjön ki néha hozzánk babázni, legalább én is pihenhetek egy kicsit, de neki fontosabb az ital. Legutóbb hulla részegen esküdött meg a kislányom életére, hogy egy kortyot sem ivott. Emiatt a férjem sírni kezdett, hogy milyen szemét az anyja. Erről ennyit.

Sajnos nem változott semmi, sőt egyre rosszabb.

2012. márc. 18. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!