Szándékosan akarja tönkretenni az életünket az anyósom? Mikor lesz vége ennek az egész cirkusznak. Azt akarja, hogy a fia visszaköltözzön hozzá? Mit akar? Bővebben lent:
1,5 éve elkezdett inni az anyósom. Ilyenkor kibírhatatlan. Folyamatosan hívogatja a páromat, hogy azonnal menjen el hozzá és beszélgessenek. Eleinte rögtön kocsiba ült és elment hozzá. Mostanában már nem ugrik azonnal, hanem üvöltözik vele a telefonban, hogy ne igyon többet. Másnap, mikor a mama kijózanodik, mindig bocsánatot kér és fogadkozik, hogy ez volt az utolsó...és szerinte neki nincs semmiféle alkohol problémája. A párom ettől már teljesen idegbeteg. Ráadásul az anyja sokféle gyógyszert is szed, így attól is rettegnie kell, hogy esetleg meghal. 2 hete eljött hozzánk anyósom és panaszkodott, hogy magányos (özvegy) és nagyon rossz neki, hogy hetente egyszer látja a fiát. Én megértem, de egy 34 éves férfi miért nem élheti a saját életét? Miért kellene naponta elmenni anyukához? Én is csak 2-3 hetente látom anyámat. Ráadásul 15 hetes terhes vagyok, a család nem tud róla (nem is érdemlik meg, hogy elmondjuk) és most attól félek, hogy ez örökre így marad. Mi lesz, ha megszületik a gyerek? Az összes feladat az én nyakamba fog szakadni, mert a páromnak a részeg anyjára kell majd vigyázni?
Meddig kell még anyósom körül ugrálni? Mondtuk neki, hogy keressen barátot / társat magának, de azt mondta nem kell neki senki. Akkor mit tegyünk, hogy ne legyen magányos? Én nem szeretnék vele élni, mert nincs még olyan állapotban, hogy gondozni kelljen. Kivéve, ha részeg. Azt meg pláne nem szeretném, ha egy alkoholistával kellene együtt laknom, csak azért, hogy ne essen baja. Sajnos az én anyám is iszik, de ő el van egyedül és nem zaklat, ha részeg. Vége lesz ennek valaha?
Ha meg csak most kezdett el inni, akkor miert nem probalsz Vele egy kicsit foglalkozni pl.
Meghivhatod vacsorara, s kersz Tole valami olyan menut, amit O finoman tud elkesziteni, igy mar elterelted a figyelmet az italrol s nem fog unatkozni sem,mivel fontosnak erzi magat, es erzi azt, hogy van csaladja.
Ne igy allj hozza, elvegre a parodnak a mamaja es a gyermekednek a nagyszuloje, s lehet, hogy meg jol johet a segitsege is. Az unokaknak pl. nagyon fontos a nagyszulo szeretete is.
Baratkoz Vele ossze, hivd at neha magatokhoz, hidd el, hogy egyszer Te is kerulhetsz hasonlo helyzetbe.
Te most jelenleg a szuleiddel nem tartod a kapcsolatot, s most a parod mamajaval sem szeretned. Fogadd el a csaladtagjait, s probalj meg alkalmazkodni, s legyen egy kis turokepesseged.
Igen vége lesz. Anyosod hogy jutott idáig? Teljesen magányos, nem szereti senki. Mondd meg, hogy babát vártok és számítasz rá. Rögtön meg fog változni, főleg ha még több feladatot kap a babavárásban.
Azt is meg kellene vizsgálni anyukád miért iszik. Senki sem születik alkoholistának. Ez egy folyamat és végső soron betegség is. Foglalkozni kell vele. Egy bébi eljövetele csodákat tesz. Mindamellett rá kell venni mindkettőt, hogy kezeltessék magukat orvossal. Nem érdemlik meg, hogy eldobd őket. Te is leszel öreg, lehetsz te is kibirhatatlan és magányos és te is elvárod majd hogy a gyereked foglalkozzon veled. Fel kell nyalábolni a két asszonyt és kirántani ebből a sárból, hátha még nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!