Váratlanul teherbe estem, hogyan folytassam az életemet?
21 éves, másodéves egyetemista lány vagyok. A barátommal (20 éves) fél éve vagyunk együtt. Gyógyszert szedtem, amióta csak szexuális életet élünk, betartva a szabályokat, egyszer sem felejtettem ki, mégis becsúszott a baba - az orvos szerint valószínűleg egy másik gyógyszer hatására.
Úgy döntöttem, megtartom a babát. Elvégre nem 15 éves vagyok, hanem 21, úgy érzem tudnék róla gondoskodni, és ha másképp tennék, örökké kísértene a gondolat, hogy most lenne x éves a gyerekem...
Szóval, azt már eldöntöttem, hogy megszülöm, viszont van jópár dolog, amit át kéne gondolnom, döntéseket kell hoznom... tudom hogy nekem kell ezeket meghozni, nem nektek, de azért írom be a kérdést, hogy hátha valakinek van tapasztalata, ötlete.
1. Egyetem. Másodéves vagyok, még lenne 3 évem... Halasszak? Térjek át levelezőre? Válasszak másik felsőfokú képzést, ami mondjuk csak 1-2 évig tart? A következő félévet még végigcsináljam? ( Nyárra várom a babát.)
2. Lakás, otthon. Pesten járok egyetemre, de amúgy zalaegerszegi vagyok. Ott az otthonom, a családom, akik segíteni tudnának... A barátom viszont pesti, és az egyetem is.
3. Ez vezet a másik kérdéshez. Ha megszületik a baba, hol kéne laknom, kivel, kinél? Jelenleg teljesen a szüleimre vagyok utalva, egyetem mellett nem is dolgozom, az öszöndíj az egyetlen jövedelmem. A családom mindenben támogat és mellettem állnak, a gyereknevelésben is sokat segítenének. Költözzek haza teljesen? De akkor mikor leszek képes függetlenedni? A barátom pedig, mint mondtam, Pesten van...
4. Még csak fél éve vagyok együtt a barátommal, aki 20 éves, szintén egyetemista. Otthon lakik a szüleivel. Nagyon jó a kapcsolatunk és ő is támogat, de nem tudom, mennyit várhatok el tőle, hogy mennyire kösse magát hozzánk (= a babához és hozzám), hiszen hozzám hasonlóan nagyon fiatal még, lehet hogy élni szeretne, és nem tehet róla hogy baba lett... ugyanakkor mégiscsak ő az apja.
Á, nehéz helyzet... hogy fel tudja forgatni az ember életét! Valaki esetleg hasznos tanáccsal tudna szolgálni...?
(Bocsi hogy ilyen hosszú lett...)
Hát... akik ide írtak, nem tudom, babáztak-e egyetem mellett, de nem tudom, hogy gondolták, hogy le tudsz államvizsgázni egy pár hónapos baba mellett. Mindenképp halassz!! Így legalább az első éve teljesen a tiéd lesz.
A levelező sem túl jó ötlet, nappalin gondolom, jövőre már alig lesz órád, kb. csak szakdolgozatírás, meg 1-2 tárgy, azt meg tudod csinálni, jobb is úgy, többet is tanulsz, és nem mellesleg egy csomó támogatást kapsz, amire ebben a helyzetben igencsak rászorulsz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!