Mit tegyek anyámmal?
Figyelt kérdés
24 éves vagyok, elváltam és van egy 2,5 éves kislányom. Ezt a kislányt édesanyám imádja. Lett egy új kapcsolatom, és a páromhoz költöztem, azóta anyám kifordult magából, és minden áron el akarja venni tőlem a kislányom. A gyámhatóságtól kezdve a bíróságig mindenhova feljelentett, hogy nem jól nevelem, nincs nálam jó helyen. Az is el kell mondani, hogy anyám olyan ember, aki mindeknit irányítani szeretne, az előző kapcsoltomba is nagyon beleszólt. ( pl. ha elment valahova a volt férjem, ő beöltözött sötét ruhába és utána ment, hogy hova megy... stb.) Ezért inkább úgy döntöttem, hogy külön költözünk, mert már ebbe az új kapcsoltomba is bele akart szólni. Azóta kismama lettem (8 hetes vagyok) és mikor közöltem a hírt anyámmal, azt mondta: "Dögöljön meg benned ott ahol van!" Idegileg már telejsen kivagyok tőle, mindig belémköt, ha elviszem hozzá a kislányom látogatóba, pedig hozzá se szólok. A gyámügynél azt mondták, hogy anymnál ez valószínű, hogy betegség, azt tanácsolták vegyem gondnokság alá. Most is 20-ábn lesz egy tárgyalás, mert elsőfokon a gyámügy lezárta az ügyet, de ő fellebbezett és másodfokon újra kezdik az egészet. Anyám megmondta: "Addig nem fog nyugodni, míg el nem veszi tőlem Zsanit!" Mit tegyek? Most tényleg az lenne a legjobb, ha gondnokság alá helyeztetném? A másik meg az, hogy a saját házamba lakik, amit teljes mértékben én fizetek, ő meg élvezi. És még én takarodjak onnan, mert az az ő háza. Pedig tulajdoni hányada nincs. Utóbban még a gyerektartást se hajlandó ideadni, állítólag lefogja tőlem kutyatartásdíjra. Ez tiszta nevetséges! Már ki vagyok készülve!2009. jan. 15. 13:58
11/15 anonim válasza:
Kiköltöztél a saját házadból pici gyerekkel és még a rezsit is fizeted,ráadásul a Te gyerektartásodat sem kapod meg?Az egy dolog,hogy van hova költöznöd de ezek nem így működnek!Ő a haszonélvező?Ha nem,akkor miért nem teszed ki? A pénzt meg ne engedd,hogy elvegye,intézkedj a postán!
12/15 anonim válasza:
Anyukád valószínűleg tényleg beteg, a gondnokság lehet megoldás, de ha te leszel a gondnoka, sok kötelezettséged is lesz. Mérlegeld, tudod-e ezt ennyi idősen, ebben az élethelyzetben vállalni. Szerintem, ha nyugodt, boldog életet szeretnél a jelenlegi pároddal és gyermekeiddel, költözzetek viszonylag messzire tőle, ha tehetitek. Hosszú távon a kapcsolatodat is veszélyeztetheti, ha mindenbe ilyen szinten beleavatkozik. A gyerektartást pedig számlára kérném, ahhoz neki semmi köze!
13/15 anonim válasza:
Nagyon sajnállak. Nyíss folyószámlát és oda utaltasd át a gyermektartást, így nem jut hozzá.
14/15 anonim válasza:
ez az egész túl bonyolul!ilyen nincs!
15/15 anonim válasza:
talán old meg&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&§!és nem lesz problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!