Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek anyámmal?

Mit tegyek anyámmal?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, elváltam és van egy 2,5 éves kislányom. Ezt a kislányt édesanyám imádja. Lett egy új kapcsolatom, és a páromhoz költöztem, azóta anyám kifordult magából, és minden áron el akarja venni tőlem a kislányom. A gyámhatóságtól kezdve a bíróságig mindenhova feljelentett, hogy nem jól nevelem, nincs nálam jó helyen. Az is el kell mondani, hogy anyám olyan ember, aki mindeknit irányítani szeretne, az előző kapcsoltomba is nagyon beleszólt. ( pl. ha elment valahova a volt férjem, ő beöltözött sötét ruhába és utána ment, hogy hova megy... stb.) Ezért inkább úgy döntöttem, hogy külön költözünk, mert már ebbe az új kapcsoltomba is bele akart szólni. Azóta kismama lettem (8 hetes vagyok) és mikor közöltem a hírt anyámmal, azt mondta: "Dögöljön meg benned ott ahol van!" Idegileg már telejsen kivagyok tőle, mindig belémköt, ha elviszem hozzá a kislányom látogatóba, pedig hozzá se szólok. A gyámügynél azt mondták, hogy anymnál ez valószínű, hogy betegség, azt tanácsolták vegyem gondnokság alá. Most is 20-ábn lesz egy tárgyalás, mert elsőfokon a gyámügy lezárta az ügyet, de ő fellebbezett és másodfokon újra kezdik az egészet. Anyám megmondta: "Addig nem fog nyugodni, míg el nem veszi tőlem Zsanit!" Mit tegyek? Most tényleg az lenne a legjobb, ha gondnokság alá helyeztetném? A másik meg az, hogy a saját házamba lakik, amit teljes mértékben én fizetek, ő meg élvezi. És még én takarodjak onnan, mert az az ő háza. Pedig tulajdoni hányada nincs. Utóbban még a gyerektartást se hajlandó ideadni, állítólag lefogja tőlem kutyatartásdíjra. Ez tiszta nevetséges! Már ki vagyok készülve!
2009. jan. 15. 13:58
1 2
 1/15 anonim válasza:
48%

először is a stresszességedet kéne megszűntetni, sok mindenben hátráltat. valószínűleg nagyon tartasz a jövőtől vagy egyéb rémkép lebeg előtted. vegyél tudatosan lassan mély levegőt többször, aztán nézd meg jobban az egészet:

tulajdonképpen miért van ekkora hatással rád anyád szava? a gyám se ítélte eddig neki a gyereket, miért ítélné mostantól? ráadásul a gyerek mit szeretne? - gondolom az igazi anyját, azaz téged - . nem egy tárgy egy ember hogy ' na most én elveszem '. lazíts, a gyerek szeret, te meg a gyereket, most miről beszélünk, nem?

2009. jan. 15. 14:10
 2/15 A kérdező kommentje:
Engem ez az állandó intézkedései zavarnak. Nem csak engem jelentett már fel, hanem a Polgármesteri Hivataltól kezdve a Legfelsőbb bíróságig mindenhol van valami ügye, mert neki semmi nem jó. Csak az, ha neki van igaza. És szerintem és több ember szerint is, ezt ő élvezi. Ezeket a hamis feljelentéseket meg csak úgy lehetne megszűntetni, valamilyen szinten korlátozni lehetne őt. A mostani tárgyalástól meg azért félek, mert 8 hetes kimama vagyok, és félek, hogy valami baj lesz a picivel. Ez aggaszt a legjobban, de elmenni meg muszály vagyok, mert megbüntetnek. Próbálok pedig nem idegeskedni, de nagyon nehéz.
2009. jan. 15. 14:27
 3/15 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Nyugodj meg, ez a legfontosabb!

A feljelentgetéseire tényleg csak az a megoldás, ha korlátozzák a cselekvőképességét.

2009. jan. 15. 14:32
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Úristen!Milyen anya az ilyen?Aki a saját lányát nem előre ha nem hátra felé húzza!Ez a nő a Te anyád elmebeteg!Csak úgy tudsz megszabadulni tőle ha kitörlöd az éltedből,főleg hogy most kismami vagy!Tudom milyen nehéz,én is hasonló helyzetbe járok csak anyós pajtás az aki keresztbe tesz.Ő még férjemet is meg lopta,és befolyásolni szeretné csak nem megy neki.Az a mánijája,hogy elvettem férjemet a családjától.Mindig neki kell,hogy igaza legyen még ha nincs is,és ha nem úgy van akkor hisztizik,és meg játssza magát,hogy hívják a mentőket mert ő kivan idegileg.A 2 hetes kisfiamat el akarta vinni tőlem mert ő neki nagymamai jógai vannak,na azt el magyaráztam kinek milyen jogai vannak!

Marha nehéz tudom,de gondolj a kislányodra,és a kisbabátokra!Anyádat meg tedd ki az utcára mert azt érdemli,mi az hogy Te tartsad el?Élje a saját életét,és ne a ti éltetekbe rondítson.Együtt érzek veled!12 hetes kisfiú anyukája

2009. jan. 15. 14:52
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

Ez egy vbeteg eber, elször is helyeztesd gondnokság alá, aztán be tudod adni zárt osztályra, ott a helye sajnos..

Mi az hogy a gyerektartást nem adja oda, Ne haragudj, de ez meg a te idétlenséged, ne hozd magad olyan helyzetbe, hogy hozzá kerüljön.Jelentsd be a postán, hogy csak te veheted fel a neked érkező küldemémnyeket.

Ha nem szálsz szembe, csak tűrsz, kikszülsz, gyerünk!! Légy te az erősebb!!

2009. jan. 15. 15:04
 6/15 A kérdező kommentje:
A január 20-ai tárgyalás után, tényleg elgondolkodom, hogy mit tegyek. Várni hiába várok, nem hagyja abba.
2009. jan. 15. 15:05
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
A kislányt meg ne vidd hozzá, mert ki tudja, mivel beszéli tele a fejét!!
2009. jan. 15. 15:06
 8/15 A kérdező kommentje:
Én is ott vagyok, ha elviszem hozzá. Nem hagyom ott, nem is merem! Kiszámíthatalan néha.
2009. jan. 15. 15:09
 9/15 anonim ***** válasza:
63%
Arról nem is beszélve az ilyen nagymama sajnos minden gaztettre képes!Én soha sem bíznám,vagy vinném hozzá a fiamat mert nagyon félteném tőle!Ne vidd el hozzá a kislányt,és ne ad oda 1 percre sem őt!!Te vagy anyuja neked kell óvni mindentől!!12 hetes kis fiú anyukája
2009. jan. 15. 15:10
 10/15 anonim ***** válasza:
78%
most nagyon vigyázz magadra,nehogy a pici kárára menjen az idegességed!!kerüld vele a kapcsolatot,a családi pótlékot pedig írasd át oda ahol most laksz.
2009. jan. 15. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!