Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednétek, a nagykorú,...

Megengednétek, a nagykorú, egyetemista lányotoknak, hogy egy 800 cm3-es motorral furikázzon nap mint nap?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 13:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Attól is függ,hogy honnan van neki a motor,mert ha te vetted neki akkor automatikusan megengedted.

Egyébként ilyesmire egy felnőtt nőnek már nem kell engedélyt kérnie a szülőktől,ha tanul akkor max pénzt benzinre :)

2010. nov. 25. 14:09
 12/29 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem, ez miért baj, HA az nem volt baj, hogy évek óta erre gyűjtött. Miért nem csírájában fojtottad el a dolgot?

Most már mindegy, nem számít, engeded vagy sem.

2010. nov. 25. 14:11
 13/29 anonim ***** válasza:
92%

Amíg vkit a szülei tartanak el tök mindegy, hogy nagykorú-e sztem, azért van némi beleszólása a szülőnek a dolgaiba. Mondjuk ez nem az a kategória, amit szóvá kellene tenned. Ha drogozna, vagy hetente hülyére inná magát, akkor én tuti bezárnám a lakásba egyetemista létére is. A

motorozás kellő körültekintést igényel. Mondd el neki a véleményed, és kérd, hogy legyen óvatos. Ennyi.

2010. nov. 25. 14:11
 14/29 BlackSword ***** válasza:
94%
Hogy megengeded-e??? Hát ez jó... Semmit nem tílthatsz meg neki... Felnőtt, önálló, a tetteiért felelőséget válaló, szuverén személy... Semmit nem tilthatsz meg neki...
2010. nov. 25. 14:13
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Én megengedném, de a férjem nem biztos. Én azért vagyok engedékenyebb a motor témában, mert én is motoroztam nagyon sokáig (nekem 600cm3-es motorom volt). Viszont csak és kizárólag akkor, ha tudom azt, hogy a lányom jól vezet. Abból semmi jó nem származik, ha valaki egy ekkora motorral kezd egyből menni. Na abból szoktak azok a halálos balesetek lenni, ahol a motoros a hibás. Meg kell szerezni a kellő vezetési rutint egy kisebb motoron, mielőtt valaki egy ekkora gépet kap a lába közé.
2010. nov. 25. 14:13
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 20 éves kora óta autót vezet, már 26 éves. Nehogy azt hidd aki kocsival közlekedik nem érheti semmi baj.Én aggódom éppen eleget, csak nem mondom neki. Elvégre felnőtt ember.
2010. nov. 25. 14:15
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha van motorja, meg van benzinje..vegyél neki karácsonyra jó motoros ruhát, az véd. Támogasd, hogy tudjon gyakorolni! A rutin védi meg, nem az aggódás. Legyen jó gumija, legyen rendben a motorja műszakilag. Nyilván nem azért gyűjöt évekig, hoyg a garázsban tartsa. Ha károgsz, azzal csak idegesíted, növeled a balesetveszélyt. Biztatni kell, é sbiztosítani hogy kizárja a veszélylehetőségeit. És hogy más is okozhat balesetet.Figyeljen!

45 nő, huszonéves gyerekekkel.

2010. nov. 25. 14:17
 18/29 anonim ***** válasza:
33%

Egyébként nem bántásból mondom, de akkora hülyeséget mondanak, akik azt hajtogatják, hogy felnőtt, önálló lény, azt tesz, amit akar. Erre azt mondom, hogy ha már ilyen önálló és felnőtt, tartsa el magát, és akkor azt csinál, amit akar.

És nem kell félreérteni, nem arra utalok, hogy a szülő tiltson mindent agyba-főbe, mintha egy 11 évesről lenne szó, hanem arra, hogy amíg a gyerek otthon lakik, a szülei pénzéből eszik, - ismét felnőtt és önálló létére - addig azért a szülőnek hadd lehessenek már bizonyos fokú elvárásai és kérései...

2010. nov. 25. 14:17
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező lánya külön él és saját pénzén vette a motort. Nem hinném, hogy lenne beleszólása. Másrészről nyilván tud vezetni, és szerintem autós hülye ezerszer több van. Én autóval járok, de ma is úgy felmérgelt pár majom hogy legszívesebben hazáig üvöltöztem volna velük. Szóval sok a hülye, de motorosok között szerintem kevesebb, kivéve persze a menőgyerekeket, de ők nem ekkora motorral járnak.
2010. nov. 25. 16:09
 20/29 BlackSword ***** válasza:
71%

ma 14:17!

De te magad is azt írtad a véágén, hogy elvárásai és kérései... De nem tiltásai... Szerintem pedig az a butaság, hogy ilyen korban még tiltanak bárkinek bármit is...

"Minden emberi lény szabadnak, egyenlő méltósággal és jogokkal születik. Értelemmel és

lelkiismerettel bírván, testvéri szellemben kell egymás iránt viseltetnünk."

Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatából az első cikk

2010. nov. 25. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!