Mit lehet tenni a szülőkkel, ha az általam preferált egyetemi szakot kicsit "komolytalannak" tartják?
Egyetértek az előző válaszolókkal. Az első és legfontosabb szempont, hogy boldog legyél a szakmáddal. A második, hogy meg is élj belőle. Viszont a keleti nyelvtudás szerintem is nagy kincs, sok multinacionális cég van, ahol nagy szükség van erre, és ennek megfelelően meg is becsülik a ritka munkaerőt.
Mondd meg a szüleidnek, hogy a tömegszakmákra (esetleg angol nyelvtudással) nagymértékű túljelentkezés van, és általában az ismerősök ismerősét veszik fel. Ahová keleti nyelvtudás szükséges, ott ezt már nem tehetik meg. Csak vedd komolyan a nyelvtanulást.
Kitartást kívánok, és sok sikert az elhelyezkedéshez! :)
Ha az első szakod piacképes szak, akkor szíved joga másodiknak akár óhéber szakot is felvenni! Ha Téged a keleti nyelvek érdekelnek, akkor tanuld azt! Nem csak a megélhetés a szempont, - főleg ha van egy "jó" szakod us- meg aztán, nem kell, hogy mindennek hosszútávú értelme legyen.
Mondok egy példát: én is egy piacképesebb szak mellett végeztem el a filozófiát is, mert nagyon érdekelt - és nem bántam meg azt az 5 évet, noha most valóban semmire sem jó azon kívűl, hogy műveltebbé tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!