Házasságkor felvett x-né xy név, pl Tóthné Kiss Melinda tényleg nagyon öregít?
Az én nevem is x-né xy, és én még ilyet soha sem halottam, hogy öregített volna.Amúgy álláskeresésnél szerintem jobban szeretik azt aki már stabil kapcsolatban van.Ez az én tapasztalatom, én mindig büszkén viselem az asszonynevem.
33/N
Nekem speciel nem tűnik öregnek a dolog, bár valóban manapság divatos a kötőjeles megoldás... ki tudja meddig :)
22F
Az én mentalitásom nem fog itt sokaknak tetszeni :)
Én úgy vgayok vele, hogy egy házassággal a párom is menyeri az én családomat, ahogy én is az övét, és csak akkor akarja, ha pl: Kocsisné legyek, ha valamilyen módon ő meg felveszi a Toth nevet. Ennek egy lehetséges útja van, hogy Kocsis-Toth Xy, és Xz leszünk, de szerintem maximálisan ez az iazságos. Hisz már megváltoztak a női szerepkörök. Én ugyanannyit dolgozok mint ő, de mellete gyermeket nevelni meg főzni mosni takarítani is. Valljuk be ma már nem a férfi a családfenntartó általában, hanem a férfi és a nő együtt. Akkor pedig a nevek közt sem értem miért kéne a férfi nevét felvenni, és fordítva meg nem. :) Tudom nem teljesen ide vág válaszom. De tegnap pont ezen vitatkotunk párommal. És pont jött egy ilyen nevekkel kapcsolatos kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!