Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik a jobb? Ha az apa...

Melyik a jobb? Ha az apa nevét viseli a gyerek, vagy ha az anyáét?

Figyelt kérdés
Apasági vizsgálat végén eldönthető, h kinek a nevét viselje a gyerek, csak nem tudom, h milyen hátránya van annak, ha egy gyerek az anyja nevét viseli.Gondolok itt olyanra, mint az iskolai csúfolódás.Az apa nevét nem akarom, de ha az jobb lesz a kicsimnek, akkor igen.
2010. nov. 20. 22:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Gyámhivatalnál tehet szülői felügyeleti jogról való lemondó nyilatkozatot abban az esetben, ha a gyermeket örökbe adja. Örökbefogadó kizárólag az anya férje lehet, teát élettársad, barátod nem.
2010. nov. 20. 22:40
 12/25 A kérdező kommentje:
Szóval addig nem mondhat le a felügyeleti jogáról(szándékában áll) amíg nincs élettársam?Én nem hívhatom őt fel minden kisebb-nagyobb ilyen-olyan engedélyekért.Sőt egyáltalán.Ilyenkor mi van?
2010. nov. 20. 22:46
 13/25 anonim ***** válasza:
59%

Nagyobb engedélyre nem nagyon lesz szükséged, csak ha mittudomén külföldre akarsz költözni vagy ilyesmik, szóval tényleg nem mindennapi dolgok. Láthatáshoz joga van, de gondolom nem akar élni vele. Nem hinném, hogy zaklatna téged, vagy hogy bármire is nemet mondana,ha esetleg ilyenről lenne szó.

Menyasszonyával együtt maradt egyébként? Ő megtudta? (Bocsi, csak érdekel a történet vége)

2010. nov. 20. 22:48
 14/25 anonim ***** válasza:

A különélő szülőnek joga van meghatározni a gyermek nevét, lakhelyét, tanulmányait. Magyarán ha a jelenlegi állandó lekhelyedről el akarsz költözni a gyerekkel, ha óvodába, iskolába akarod íratni, kell a beleegyezése. Az apasági per után indíts egy újat és kérd a gyermek hivatalos elhelyezését nálad.

Élettárs nem fogadhat örökbe, csak házastárs.

2010. nov. 20. 22:52
 15/25 A kérdező kommentje:
Igen, de nem érdekelte nagyon az ügy.Én lettem a szemét és a pasi az ártatlan.
2010. nov. 20. 22:53
 16/25 anonim ***** válasza:
Lemondhat róla, lehetsz te a kizárólagos gondviselője-de nem sok értelme van az ő részéről. Mert gondolom arra menne ki a dolog, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie. Azt viszont kell-igényeld csak meg szépen a gyermekelhelyezéssel együtt-akkor is, ha lemond a felügyeleti jogáról, vagy elveszik tőle. Mivel a bírónak kötelessége felvilágosítania, el fogja mondani neki, hogy a szülői felügyeleti jogról való lemondás, illetve a felügyeleti jog elvétele azzal jár, hogy a születendő gyermekeinek nem lehet gyámja, nála kiskorút nem helyezhetnek el, örökbe sem fogadhat. Ha gyereket akar a menyasszonyával, ezt nem fogja hagyni.
2010. nov. 20. 23:02
 17/25 A kérdező kommentje:
Nem jó hírek, de gondolom, majd mindent elmondanak nekem is, csak nem volt türelmem kivárni. Köszönöm mindenkinek.
2010. nov. 20. 23:05
 18/25 anonim ***** válasza:
Gondolom azért vele sem akarsz kicseszni, szóval szerintem próbáljatok egymás között megegyezni, és így ő is jól jár és te is.
2010. nov. 20. 23:14
 19/25 anonim ***** válasza:
Kaphatja a kicsi a te nevedet, az anyukádét, vagy egy kitalált nevet, úgy mint a Kiszel Tündéé is Hunyadi lett. A Hunyadi László opera után.
2010. nov. 20. 23:54
 20/25 anonim ***** válasza:
Kaphatja a kicsi a te nevedet, vagy az anyukádét, vagy egy kitalált nevet, úgy mint a Kiszel Tünde kislánya is Hunyadi lett, a Hunyadi László operahős után.
2010. nov. 20. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!