Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok de nem engednek...

15 éves vagyok de nem engednek el sehova sem többi haveromat meg igen még kisebbek is mint én. Vki írjon aki tud tippeket adni, hogy hogyan engednének el? Köszi

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 20:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Imádom, hogy egyesek le akarnak beszélni arról a teljesen normális igényedről, hogy találkozz a barátaiddal, bulizz, jólérezd magad, azaz élj úgy, mint egy normális 15 éves.

Nem tűnsz hülyének, nyilván tisztában vagy vele, hogy a szüleid nem ellenségeid. Nem rosszat akarnak neked, hanem féltenek, viszont azt is tudod, hogy rohadtul nincs igazuk. A gyerek ilyen szintű korlátozása sokkal kockázatosabb, mintha elengedik olyan bulikba, ahol valóban lehet baj, cserébe szocializálódik, és ott szerzi az ember a legtöbb hasznos tapasztalatot.

Hogy mit tehetnél? Nincs bombabiztos módszer. Kéne ismerni a szüleid pontos indokait, meg még sokmindent. Pár tipp.

-Érvelhetsz logikusan.

-Veszekedhetsz velük, és leüvöltheted a fejüket.

-Addig rágod, a fülüket, amíg be nem adják a derekukat.

-Ajánlhatsz alkut: ha elengedtek, akkor cserébe...

-Hisztizhetsz, sztrájkolhatsz, lehetsz full destruktív: demonstrálod, hogy ha továbbra sem engednek el, akkor mire számítsanak.

-Megteheted, hogy nem foglalkozol a tiltással, és mész.

-Esetleg szöksz (megszervezed, hogy ne tudjanak róla). Például keresel egy szövetségest, hogy nála alszol, és ő falaz neked.

Nem tudom, melyik megoldás működik, találd meg. Egyik sem tökéletes, de bármelyik célravezethet. Lehet, hogy valami teljesen más. Sokat segít, ha elolvasod Dale Carnegie Sikerkalauz 1 című könyvét. Mindenesetre ne érezd magad elveszettnek. Ezt a harcot a szülőkkel szinte minden szabadságszerető gyereknek meg kell vívnia. A barátaid valószinűleg már megvívták. Ha meg nem volt rá szükségük, lehet, hogy ott más a probléma.

2010. nov. 20. 21:18
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a jégdisco pl. egy ártalmatlan program, gondolom, ott nem is árulnak alkoholt.

Fogjatok össze, valamelyik szülő menjen elétek és vigyen haza kocsival. A szüleid beszéljenek a barátod szüleivel, hadd lássák, normális emberek, mégis elengedik a fiukat. Sokat segít, ha ismerik azokat,akikkel elmennél, és azok szüleit. Végső esetben egy másik anyuka/apuka (pl. aki vinne haza benneteket) "elkérhetne" Téged a szüleidtől :) Vagy ha valamelyikőtöknek van egy felnőtt testvére, és ő is veletek megy? Valami megoldás csak van.

2010. nov. 20. 21:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban engem sem engedtek el sehova. Nagyon sajnálom, mert akkoriban mindig mehetnékem volt (bulik, stb.), most meg már mehetnék, mert idősebb vagyok, de már nincs kedvem... Próbáld meg meggyőzni a szüleidet, hátha mégis elengednek.
2010. nov. 20. 21:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát ha nagyon elakarsz menni de nem engednek el, akkor ne csodálkozzanak, ha majd a gyerekük nem lesz olyan mosolygós az arca kb pár év múlva! Sajnállak.

Engem még 13éves koromban is elengedtek.

2010. nov. 20. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!