Diáklányok, vagy jelenleg munkanélküli nők! Mennyi összeget szántok a karácsonyi ajándékokra?
Jelenleg nem dolgozok, hanem tanulok, így nincs saját keresetem, és a "zsebpénz"-emből gyűjtögettem össze az ajándékokra valót. Jelenleg 20.000 Ft-nál tartok az ajándékok vásárlásánál. Ez felelőtlenség?
Ti mennyit szántok a nagy karácsonyi bevásárlásokra, ajándékokra?
Én kijelentettem, hogy idén nem veszek most olyan drága ajándékot senkinek se.
Tavaly mindenkinek 5.000 Ft értékben vettem ajándékot, de mivel tanulok és jelenleg nincs munkám így most ez 2.000 Ft-ra fog csökkenni.
Szerintem ennyi pénzből is lehet "jó" ajándékot venni, csak jó helyen kell keresni!;)
Az attól függ ha már vettél 5 ajándékot akkor nem sok a 20.000 Ft, de ha még csak 1-2 ajándékot vettél meg akkor finoman fogalmazva is túlzásba estél!:)
Igen, ez nagyban függ attól, hogy mekkora a családod.
Nálunk 17 fő a család. Szóval max 1000-1500/fő. (De a tesómmal is össze szoktunk fogni és akkor egy kicsit több.)
A jelszó: kicsi, olcsó ötletes. :D
Én tanulok,dolgozni csak nyártól mehetek majd.Így tavaly is és idén a havi 3000Ft zsebpénzemből gyűjtögetem össze az ajándékokra valót.
Én az anyukámnak,az apukámnak,a nővéremnek veszek ajándékot biztosan,ezenkívül papámnak szeretnék még.Külön én másnak nem szoktam ajándékot venni.Nekik olyan 1500-2000Ft értékben gondolok ajándékot venni,mert többre egyszerűen nem telik.
A nagynénéméknek szoktunk még ajándékot venni,de velük már régóta csak jelképes ajándékozás van.Tehát veszünk egy üveg bort/pezsgőt,egy kávét,egy bonbont és valami jelképes kis emléket.Tavaly pl. amikor csináltuk a mézeskalácsot abból készítettünk egy asztaldíszt.Egy karácsonyfa volt egyre kisebb csillagokból és hurkapálcikával "tűztük össze":) Nagyon örültek neki.A nagynénémék két fiának rendszeresen unicumot veszünk,ez már kb. hagyomány.
Idén pl. arra gondoltam,hogy csinálok nekik egy hűtőmágnest.Nagyon sok hűtőmágnesük van,de sajátkészítésű még nincs.Sima fekete mágnesünk van,úgyhogy már csak meg kell tervezni.Pl. erősebb karton papírból meg lehet csinálni,egy szép idézetet ráírni,csillámokkal vagy egyéb dolgokkal lehet díszíteni.
Nekem az a tapasztalatom,hogy sokszor ilyen kis,kézzel készített apróságoknak jobban örülnek az emberek,mint a drága,sok esetben szükségtelen ajándékoknak.
Úgyhogy én max. 8000Ft-ból szeretnék kijönni.Bár tavaly is olcsóbban megúsztam,mint terveztem,mert összeírtam,hogy kinek mit veszek és nem sajnáltam suli után körbejárni a boltokat és ott vettem meg az ajándékokat,ahol olcsóbb volt.Arról nem beszélve,hogy 4 héten át jártam a boltokat,így kb. tényleg a lehető legjobb áron vettem az ajándékokat:)
15/L
19:12-es!
Na hát pont ez a "baj", születésnapomra is kaptam pénzt, de inkább elraktam, hogy tudjak majd másoknak ajándékot venni... Mindig csak másra költök, pedig tudom, hogy én feleannyit se fogok kapni, mint amit én veszek másoknak, de hát engem ez tesz boldoggá... :) Meg lehet, hogy egy kicsit vásárlás-mániás is vagyok. :D
Egyébként 6 főre vásárolok, ebből 5 személynek vettem már meg az ajándékot, és az volt 20.000.
Nekem eddig két ajándékom van meg, eddig 3000 Ft-nál tartok. Kell még vagy nyolcat vennem. Azt tervezem, hogy novemberben és decemberben is olyan 5-6 ezer ft értékben vásárolok.
Igazából már egy hónapja figyelem, milyen lehetőségek vannak, és ha találok valakinek ajándékot, akkor azt megveszem és elrakom. Esélyes, hogy lesz, akinek készítek, bár én nem ragaszkodom a kézzel készített ajándékokhoz, jobban szeretem a hasznos dolgokat. Ugyanezért nem veszek ilyen kis szobrocskák és rokonait sem.
Tavaly amúgy mindenki ékszert kapott, amit én csináltam, és az alapanyag 2000 Ft volt, 10 főre! Na jó, plusz ami itthon megvolt, fogót és hasonlókat nem kellett venni.
Tavalyelőtt viszont kb. 30000 Ft értékben vásároltam, mert akkor volt pénzem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!