Eszter vagy Anna? Kinek milyen lány jut eszébe erről a két névről?
Nekem az Eszterről egy barna hajú kékes zöld szemű visszahúzódó,csendes,szerény,okos,kedves,lány jut eszembe.:)Az Annáról meg egy sötétbarna hajú,aranybarna szemű,céltudatos,okos,elővigyázatos,kicsi rafinált leányzó jut eszembe.:)
15/L
Nekem az Anna kissé semmitmondó, mert az egyik ismerősöm pontosan olyan. Semmilyen érzést nem kelt bennem.
Ellenben Velem. Eszter vagyok, és megosztom a tömeget, de ez a jó, mert senkit nem hagyok hidegen. :D
Szerintem Eszter!
Attól függ, mi a vezetéknév. A nyelvészek szerint a vegyes hangrendű nevek a szépek, vagyis ha a vezetéknévben e, é, i, ö, ü van, akkor legyen Anna. Ha a, á, o, Ó, u, ú a több, akkor Eszter. Az Annával szemben annyi fenntartásom van, hogy annyi van belőle a mostani 0-5 évesek között, mint égen a csillag. Ha elkiáltod majd magad a játszótéren, hogy "Anna" legalább 4-5 kislány néz majd rád. :-D
Emlékszem, általánosban 4 Andrea volt az osztályunkban, most az Annákon a sor! :-)
És ha valakinek mAjEr a vezetékneve?:)
Akkor marad az Eszter-Anna?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!