Tartásdijról ill. anyagi követelések lemondásáról milyen nyilatkozatok vannak?
Hivatalos formája legyen hogy átadta a tartásdíjat
semmiféle követelőzés ne legyen a későbbiekben anyagi ügyekben hogy még ezt akarja azt akarja stb
eddig egymás között megegyeztünk
Lemondani nem lehet a tartásdíjról.
Mit akar igazolni? Előre kifizette a gyerektartásdíjat a kötelezett évekre? Akkor lehet egy nyilatkozat, hogy
"Alulírott Kiss Samu 2010.11.05.-én átadtam 6millió800e forintot Nagy Piroskának a 1990.05.11.-én született Kiss Mária nevű gyermekünk részére a Pécsi városi bíróság 2010.08.15.-i 11/12/13 számú jogerős ítélete alapján megítélt havi 10.000.-forintos gyermektartásdíj megváltásaként.
Az összes névhez személyes adatok, úgymint anyja neve, születési idő, lakcím.
2 tanú, szintén minden személyes adattal.
Nem akarok biróságra menni ha meg is lehet eggyezni
tartásdijat fizet de hogy bizonyítva is legyen hogy átadta arról szeretnék hivatalos formát
Egyszerű átvételi elismervényt kell írnotok,két tanúval aláírva. Így nincs belőle vita. Vagy a számlájáról tartásdíj címén utalja át a pénzt a te számládra.
Habár okosabb lenne a későbbi viták elkerülésére hivatalosan megegyezni a tartásdíj összegéről. Ehhez nem kell feltétlen bíróság,elég egy közjegyző vagy ügyvéd.
Finoman köhhintve megjegyzem,le lehet mondani a tartásdíjról egészében. Egyik eljárási forma pl.amikor váltok,akkor feleség visz egy hivatalos kereseti kimutatást (ha jól tudom utolsó 3 hó átlaga-kérdezzetek rá inkább) és nyilatkozatot,hogy ennek alapján lemond a tartásdíjról,mert eltartja a gyerekeket a fizetéséből. Bíróság különösebben nem vizsgálja az összeget sem,és tanú sem kell.
Akkor szokott történni ilyen pl.ha nagyobb értéket hagy ott a férj és megegyeznek a feleséggel,hogy ennek fejében ez lesz -de részleteket sem kell feltárni a bíróság előtt,elég ha ketten megegyeznek szóban,csak az legyen lepapírozva amiket írtam,mert a bíróság a gyerekek érdekét nézi és a feleség vállaja a felelősséget és ennyi elég is.
Milyen tartásdíjról lenne szó?
Van már bírósági határozat?
Gyerekről van szó? Hány gyerek van a nevén?
Csak akkor mondhat le az anya a gyermektartásdíjról,ha fizetési kimutatást mutat fel,h nincs szüksége erre a segítségre.
Na meg hogy van lakás és meg tud mindent adni a gyerekeinek az apuka segítsége nélkül.
Sajnos ez az egy módja van.
Másképp a lakását is elárverezik az apának és ha visszamenőleg kell kifizetnie,mert nem tudja igazolni???
Nem szabad igazolás nélkül fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!