Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel győzhetném meg anyát,...

Mivel győzhetném meg anyát, ha bejárós akarok lenni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy most vagyok a 3. évemben hogy kollégista vagyok, eddig szép és jó volt minden de most nagyon szeretnék kijönni, és bejárós lenni. Egyszerűen utálok itt lenni, nem azért mert rossz lenne a szoba, vagy valakivel bajom lenne, csak valahogy honvágyam van, meg unom a társas életet. Viszont amúgy sem vagyok egy tárasági ember, ezért anyum nem engedi hogy "szabaduljak" az emberek közül, pedig szerintem ez segítene, ugyanis legalább utána igényelném a társaságot (marha unalmas 3 éve szinte minden nap ugyanazokkal lenni, ugyanazokat a fárasztó poénokat hallgatni stb..). Amúgy tényleg nem lenne bajom a szobatársaimmal csak rosszul esik hogy 6an vannak rajtam kívül és párokat alkotnak így kirekesztve érzem magam, így még kevésbé van kedvem aktivizálni magam a közelükben, lehangolnak. Anya aztmondta másik szobába mehetek, de "nem tesz ki" az 1 órás buszozásnak (sokkal szivesebben buszoznék reggel/délután heti 5ször 1órát, mintsem itt punnyadni, várni vasárnap estétől a péntek délutánt hogy mehessek haza) de én nekem magával a koliban levéssel van bajom, meg amúgy se vagyok másokkal jóba koliban. Anyum viszont erőszakolja rám a társasági életet, de nekem ez nem jó :/ Mit tegyek?
2010. nov. 11. 19:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

2 óra buszozás nem sok,volt hogy 4et buszoztam,vonatoztam suliba otthonról,télen meg még többet

hatalmas bociszemekkel bujj oda hozzá,és mondd hogy már csak ez meg a következő év amikor van lehetőséged velük lenni sokat,utána ugyis egyetem/munka,saját élet,felnősz,ezt sosem hozhatja vissza,később fogja sajnálni...

de amugy kérd át magad másik szobába,hátha jobb

2010. nov. 11. 19:38
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha sokat segítene Neked a környezetváltozás, vagyis hogy elszakadsz a kolitól, akkor valószínűleg mondhatod, hogy ezáltal a tanulmányi eredményed is javulna, ami nem elhanyagolható, főleg ha a 3 kolis éved a középiskolai első három évedet fedi, ugyanis jövőre érettségi :D
2010. nov. 11. 19:38
 3/13 anonim ***** válasza:
De hidd el, 1 óra is sokat számít tanulás szempontjából. Én anno 1 óra 45 percet ingáztam és teljesen kikészültem, úgyhogy buszozni nagyon szar. Főleg télen, mikor már korán sötétedik és sötétben érsz haza..én kibírnám inkább a koliban.
2010. nov. 11. 19:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Rúgasd ki magad valahogy...jobb ötletem nincs =(
2010. nov. 11. 19:39
 5/13 anonim ***** válasza:
kerek perec mond meg neki, hogy nem érzed jól magad, otthon szeretnél lakni. Az őszinteség mindent megold!:) sok sikert
2010. nov. 11. 19:41
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Reagálok 1-2re :)

Tanulmányi eredmény: szerintem a szín ötösön nem tudok javítani, szóval ezzel nem tudok érvelni :(

Az az 1 óra amit elvesz a tanulásból a buszozás nem oszt nem szoroz.. iskola után koliban egész délután semmit se csinálok, nem szoktam tanulni, órán odafigyelek és megjegyzek mindent szerencsére, de hiába, anya nem hiszi el. És főleg ezzel van bajom, hogy bejövök, és itt semmi értelmeset nem tudok csinálni.. hétvégén meg nincs időm mindent megcsinálni amit eltervezek, ezért rosszkedvű leszek, és alapba ilyen nyomottan jövök vissza koliba :(

Hát már a kirugatáson is elgondolkodtam, de akkor elvileg a suliból is dobnak, azt meg nem szeretném, mert ilyen jó sulit a közelben nem találok

Ja és 5 éves képzésen vagyok, szóval még messze az érettségi :)

Azért köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. nov. 11. 19:48
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
Esetleg mondd azt neki, hogy nem tudsz ott tanulni, mert a tanulószobán ricsaj van, vagy esetleg tartasz valakitől, aki ott van a koliban.
2010. nov. 11. 19:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
akkor tényleg nincs más megoldás, minthogy elé állsz, és megmondod hogy te márpedig nem vagy hajlandó kolis lenni. Nem érzed jól amgad, talán még a tanulmányi eredményeden is ronthat. Amúgy hány éves vagy, ha szabad tudni?
2010. nov. 11. 19:54
 9/13 A kérdező kommentje:

17/L vagyok

kevésbé társasági típus (ezért is erőszakolja anya a kolit, hogy emberek közt legyek, de amennyit itt vagyok az kb annyit ér hogy egy térben vagyok 6 másik emberrel miközben ülök/fekszek, de nincs semmi kommunikáció szinte köztünk :/) hisz én túl csendes/komoly vagyok hozzájuk képest, ezért nem is nagyon vesznek számba

2010. nov. 11. 20:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Állj anyud elé és mond el neki amit érzel.

Én is voltam kolis 1 évet ráadásul középsulisokkal egyetemistaként.Nem volt bajom a csajokkal,sőt 3ból 2-t szerettem nagyon,de a koliban sajnos mindenkihez alkalmazkodni kell.Rám nem vonatkoztak a szabályok,mégis rossz volt :(

A 2. évben szerencsére csak novemberben kezdődött a sulim,annyi időre meg nem érte meg beköltözni.A következő félévemet meg elengedte anyu,mert látta,hogy nem romlott az átlagom.beszéld meg anyukáddal,hogy próbáljátok meg mi lenne ha mégis bejárós lennél.Ha nem változik semmi legyél bejárós :)

De arra készülj fel,hogy ha vége a sulinak lehet várnod kell a buszra,vonatra.Én volt,hogy közel 2órát vártam a vonatomra és még 1,2 óra volt az út(81km).

Remélem sikerül :)

21/l

2010. nov. 11. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!