Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél ha a férjed (gyerek...

Mit tennél ha a férjed (gyereked apja) szexuálisan bántalmazná a gyerekedet?

Figyelt kérdés

Gyerekvédelmet tanulok jelenleg, csupán érdekelne néhány őszinte vélemény...

Mert az esetek nagy százalékában az anya elnézi ezt az apának...

2010. nov. 9. 22:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
"és ez" ne haragudj elgépeltem én egy -et szerettem volna írni.
2010. nov. 10. 14:39
 42/48 A kérdező kommentje:

No megint Neked írok:) Bár én nem vagyok szülő, pszichológia szakos vagyok...sok mindennek utánaolvastam ilyen dolgoknak, az előtt pedig pedát végeztem szóval testközelből is találkoztam gyerekekkel. Bár az biztos, hogy nem tudok annyit a gyerekekről mint az, akinek van gyereke, de szilárd elveim vannak, amiket betartok majd. Sok mókás dolog is van a gyereknevelés terén amit emberek nem is sejtenek.

pl. képzeld el, hogy a hiszti mint olyan segíti a gyerek mentális fejlődését...serkenti az agyműködést (vagy valami ilyesmi) A párom egyik tanára mondta volt egy kurzuson, hogy ha majd gyereketek lesz és hiszitizni fog annak örvendjetek, sőt, cukkoljátok :)) (na ember a talpán az a szülő akinek még van ahhoz is türelme).

hatékony büntetési stratégiák és még sok minden van ami hasznos lehet. Ha olvasgatnál ilyen cikkeket akkor írj és küldök. Persze gyereket nevelni nem könyvből kell, de jó tudni bizonyos dolgokat :)

No remélem nem vetted zokon amiket írtam:)

2010. nov. 10. 16:38
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

Elég a dutyi, előzetes parancsnoka mesélte, hogy a szexuális bűncselekményeseket nem igen engedik a többi közé, mert meglincselik a bent lévők, pláne ha azt gyerek ellen tette...

Szóval elég a feljelentés, a többit megkapja a börtönben...

2010. nov. 10. 18:30
 44/48 anonim válasza:
Kedves 9:47! Nagyon egyet értek veled a jelentés szempontjából de azt nem akarom hogy a gyerekek e miatt intézetbe kerülnének. Amúgy a lány az elég agresszívan visszaszól nekik és e miatt többször is kap. A gyereknek nincs egy rossz szava szegénykét ok nélkül ütik. Meg van hogy a lány elkezd kötekedni vele hogy direkt kapjon ő is. A helyzet az hogy nem egyszer tanúja voltam hogy a lány viccelődött az apjával (nem rossz szándékkal) erre az apja úgy elverte hogy csak úgy hupogott a ház... A kedves anyukája meg kint mosolygott meg nevetett hogy látod most megkapja!!!!!! Kérdem én milyen szülő az ilyen?
2010. nov. 10. 18:44
 45/48 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Természetesen nem vettem zokon amit írtál. Nem fogod elhinni, de kiskora óta ha hisztizik, akkor elkezdem utánozni a hisztijét "bedurculok", mert az ikres anyukánál láttam, hogy hiába ordibál nem ér el vele semmit. Néha picit berág miatta, de legtöbbször elkezd nevetni és nevetünk egy jót a 2 hisztisen. Én emellett tettem le a voksom anélkül, hogy tudtam volna "jót teszek vele". Természetesen egyet értek veled, hogy nem lehet könyvből nevelni, de tényleg nagyon sok hasznos dolog van benne, mondjuk én a várandósságom alatt a mentális hátteréről nem szerettem volna olvasni (a fizikaiakról pedig beszereztem egy rakás könyvet), azért nem mert szerettem volna ösztönből érezni amit kell és nem egy könyv által leírtakon gondolkodni, hogy mit is kéne most éreznem, gondolnom. Szerintem én sem tudok semmit a gyereknevelésről, hiába van gyerekem és majd talán akkor derül ki, hogy jól csináltam e ha felnő és normális életet fog élni (dolgozik, nem lesz alkoholista stb)
2010. nov. 11. 13:15
 46/48 anonim ***** válasza:
Kedves 18:44! Teljesen igazad van a feljelentéssel kapcsolatban, ha nincs nagyszülő vagy rokon aki magához vehetné a gyerekeket, akkor bedugnák őket egy intézetbe. (Látod ebbe bele sem gondoltam - elnézést kérek.) Egyetértek azzal is, hogy nem szülő az ilyen, akár okkal akár ok nélkül nekem még mindig azok a nézeteim, hogy nem szabad a gyereket bántani. Hiszen kisebb, vétlenebb nálunk. Nagyon csúnya leszek (jöhetnek a lepontozások), de az ilyen szülőnek talán az lenne a legjobb, hogyha találkozna egy olyannal aki mondjuk 130 kg kigyúrt emberke és ha már nem úgy néz akkor olyat lever neki, hogy 3 napig pörög a feje. Talán akkor rájönne (bár az ilyen szülők nem nagyon gondolkodnak), hogy az ő gyermekük mit érezhet ha ő kap. A kamaszok meg tudjuk milyenek az égbe is képesek belekötni, hogy kék... De attól vagyunk felnőttek, hogy okosabbak és nem erősebbek vagyunk náluk. Vagy elengedjük a fülünk mellett a sértegetéseket, provokációkat vagy megpróbáljuk ezeket a helyzeteket megbeszélni. (van egy 16 éves húgom hát mit ne mondjak én is néha el kell, hogy számoljak 10-ig mire kimondom a választ, pedig csak 9 és fél év van köztünk - jobban kéne bírnom a gyűrődést.
2010. nov. 11. 13:35
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

Apropó a börtönről annyit én 3 helyről hallottam, hogy igenis néha átteszik egy rövid időre a gyermekbántalmazások miatt elítélteket a többiek közé. Keresztapám börtönben dolgozott, nem őrként, mesélgetett rendesen a 10-en akárhány év alatt, van egy ismerős aki jelenleg börtönőr, valamint az egyik barátom van most kényszerpihenőn és írt ezekről a dolgokról is. Nem kíméli a "börtöntársadalom" sem az ilyen mocskokat. De szerencsére ezeket csak hallomásból tudom.

A 16 hónapos kislány anyukája

2010. nov. 11. 13:39
 48/48 anonim válasza:
Akkor már mindegy, ha az anya évekkel a történtek után tudja meg, mikor az illető személy már rég nincs jelen az életükben. 13/L
2018. márc. 4. 01:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!