Mit tennél ha a férjed (gyereked apja) szexuálisan bántalmazná a gyerekedet?
Gyerekvédelmet tanulok jelenleg, csupán érdekelne néhány őszinte vélemény...
Mert az esetek nagy százalékában az anya elnézi ezt az apának...
Megölném (szó szerint!!) A tárgyaláson pedig nem mutatnék semmilyen megbánást, és emelt fővel vonulnék be a börtönbe.
(Mondjuk én fiú vagyok....de hát ezt most úgy mondom, h ha vki bántalmazná a gyermekemet ilyen téren, akár az anya, akár egy idegen....)
Most miért kellett ennyire kisarkítani a kérdést?
100 apából 2 ha molesztálja a gyerekét, ez nem olyan gigantikus arány, és az esetek döntő többségében a törvény utól is éri őket, nem értem miért kell haragot szítani emiatt az olvasókban.
Azt gondolom, hogy aki ilyet elnéz, maga is bántalmazott vagy lelkileg sérült ember, aki retteg valamitől. Vagy a férjétől vagy attól, hogy elhagyják vagy attól, hogy egyedül marad... nem tudom.
Én az erőszaknak semmilyen formáját nem tűröm, a szóbeli erőszakot sem. Remélem, ezzel megelőzhető minden más. (Nem mintha a párom agresszív típus lenne... hangos szó köztünk még nem hangzott el, de még vita sem, 3 év alatt.)
De pl. sose mentem volna hozzá egy olyan pasihoz, aki érzelmileg zsarol vagy megaláz, vagy lehülyéz, lek*váz, megcsal vagy nem tekint önálló, függeltlen, egyenrangú embernek. Akkor már inkább az örök magány. :)
Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor ez a megcsalásnak egy egészen abnormális verziója. Nos, én a megcsalásnak semmilyen formáját nem tűrném el, nem is tűrtem soha. Emberek vagyunk, nem állatok.
Szóval hogy a kérdésre válaszoljak, legszívesebben valószínűleg én is levágnám neki, de mivel a gyereknek nem hiányzok, hogy mindennek a tetejébe még lecsukják az anyját, inkább csak simán elköltöznék.
*100 apából 2 ha molesztálja a gyerekét, ez nem olyan gigantikus arány,
Szerintem ennél kisebb ez a szám (remélem!!), de még ha 1000-ből van kettő vagy 10000-ből, az is nagyon sok, főleg ha rólad vagy a gyerekedről van szó.
Szidjuk itt a tinédzsereket, hogy felelőtlenül szexelnek (menj csak át a fogamzásgátlás topikba, minden 2. kérdés az, hogy "lehetek terhes?"), közben normálisnak tekintjük, hogy a szülő megerőszakolja a saját gyerekét? Ne haragudj, de a tinédzserszex legalább nem aberrált viselkedés, még ha nem is helyeslendő, ez viszont undorító.
"Most miért kellett ennyire kisarkítani a kérdést?
100 apából 2 ha molesztálja a gyerekét, ez nem olyan gigantikus arány, és az esetek döntő többségében a törvény utól is éri őket, nem értem miért kell haragot szítani emiatt az olvasókban."
NEm sarkítottam ki a kérdést. Nem azt mondtam, hogy MINDEN férfi ilyen aberrált... De ha hiszed, ha nem a gyermekek 5,6%-a volt bántalmazva szexuálisan, ami több mint a százból kettő. Természetesen ez nem olyan adat, hogy mindenkit kihasználtak szexuálisan, beletartozik a magamutogatás, simogatás, videók és képek készítése stb...azt már nem tudom pontosan, hogy mennyi az a százalék akit súlyosan bántalmaznak szexuálisan (orális, anális szex, erőszak)...
A kérdésem meg csupán érdeklődés szintű nem volt szándékomban haragot szítani. Nem értem miért így reagálsz...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szerintetek van összefüggés aközött, hogy veri a gyerekeket és hogy a gyerekek is agresszívak?
Ha komolyan kérded, igen van összefüggés. Agresszió agressziót szül. Ha teheted olvasd el Bandura kísérletét a gyerekekkel. Ebből is látszik mennyire fontos a modellkövetés a gyermek számára.
Örvendek, hogy Te így neveled a gyerekedet, szerencsés kislányod van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!