Vajon hogyan tud anyósom megélni 53 ezer forintból? !
Figyelt kérdés
Nagyon jó a kapcsolatom anyósommal, szerencsére jól kijövünk. Viszont, nem , mintha közöm lenne hozzá, csak egyszerűen furcsállom, hogy akárhányszor odamegyünk, mindig tele van a hűtő gyümölcsökkel, kajával... A fürdőszobában Palmolive, Dove márkájú cuccok vannak, stb. A számlák pedig mindig rendesen be vannak fizetve. Egyszerűen csak átfutott az agyamon, nem is egyszer, hogy vajon hogy a túróba csinálja ezt? Ötletek? 65 éves, egyedülálló, elég normális életvitelű...2009. jan. 9. 17:55
21/32 anonim válasza:
22:25-ös vagyok.
Az a helyzet, hogy tudod, van egy mondás: Alamuszi macska nagyot ugrik... :D
22/32 anonim válasza:
Én is mindig elcsodálkozom a nagymamámon, milyen ügyesen tud spórolni. Fűt rendesen, ad magára, mégis mindig van megtakarított pénze. Azt mondja, szét kell válogatni a pénzt, hogy mire mennyi kell, a többit meg félre kell rakni.
23/32 anonim válasza:
Nincs véletlenül bankban valami spórólt pénze? És azzal egészíti ki a nyugdíját? Nálunk teljesen fordítva van. A párom nagymamája 150.000Ft körüli nyugdíjat kap és mégis mindíg üres a hűtő nála, szó szerint! Fürödni nem szokott hanem minden nap kútvízben mosakszik és nem tusfürdővel vagy szappannal hanem elmondása szerint ecetet tesz a vízbe és úgy. Egy tisztességes kaját nem láttam még az asztalán, egész nap mászkál az udvaron és egy szelet kenyeret úgy üresen majszolgat.A konvektor nála csak 1-2-en megy hideg van az egész lakásában, gyertya mellett olvas. És hónap végén mindíg sír hogy nincs pénze. Egyszerűen nem tudjuk hogy mit csinál vele , mire költi. Azt néha kiböki hogy a dédunkokájának adott pénzt, de hogy mennyit ?!
24/32 yuda válasza:
Hasonló helyzetet láttunk mi is a feleségem nagymamája esetében-de azzal a különbséggel,hogy nagyon takarékosan élt,de tudtuk,hogy életükben sokat spóroltak és a banki pénzének a kamatát évi egyszer felvette és abból simán adott mindenkinek 40-60.000 ft-ot-úgyhogy ki tudtuk nagyjából kalkulálni,mennyi lehet neki-illetve később már szüksége volt már nem csak a kamatra,hanem úgy hozta az élet,hogy ki-kicsippentett belőle-,de még halála után is maradt belőle.
Szerintem nem misztikus ,hanem hasonló magyarázata van.
25/32 anonim válasza:
Na ez a vicc..már bocs...hogy ennyiből és így él..lehetetlen! Ha kiszámolod a rezsit...akkor tuti, hogy fele pénze rámegy...habár szerintem több..namármost amilyen árak vannak sajnos, a maradékból képtelenség kijönni megélhetésre, még akkor sem ha mindenből a legolcsóbbat veszi, és nagyon spórol. Tehát valahonnan csak van van valami plusz bevétele..hogy honnan, miből, vagy kitől?!..ezt talán Tőle kellene megkérdezni, mert erre csak ő tudja a választ! Ha ugy gondolja valaki, hogy márpedíg ki lehet jönni ennyiből és így..ahogy a kérdező irta...háát próba, mutassa meg..és utána írja ide sikerült-e. Mert szerintem képtelenség!
26/32 anonim válasza:
"Vajon hogyan tud anyósom megélni 53 ezer forintból? !"
El sem tudom képzelni, én a duplájából sem tudok!
27/32 anonim válasza:
szerintem is vagy ad neki a te párod /kérdezd meg tole/ ,vagy pasija is lehet
28/32 anonim válasza:
Nagyon nehéz, ha valaki kertes házban lakik talán könnyeb de panelban szinte lehetetlen. Itt nem lehet sporolni a fűtéssel van közösköltség tetemes és mindent vásárolni kell.Nincs kóla-"mecdonálc"-új mozi popkornal(a nevét sem tudom)-fagy-chipsz soroljam na és gyalog járunk.Sajnos ez korábban is igy volt akkor a gyereket tanittatam. Ő nem igy él, én nem szorulok segítségre (jól esne ha vissza kellene utasítani de nincs rá szükség( neked mindened meg van).Pl. Kocsiba ültem elmentem a "moziba" jegy kb.1000+pokorn+ 30 km 2 nap múlva "nem tudok 1 kiló kenyeret venni nincs pénzem." Talán előre kellene gondolkozni.Fizetés előtti napon ha van 100 Ft-ja vesz egy kolát nehogy megmaradjon valami.Milenne vele ha elvesztené Ő is a munkahelyét.Két gyereke még "lazább"!!!
29/32 anonim válasza:
Utolsónak: csak próbáld ki egyszer kertes házban. Majd meglátnád, hogy hol lehet jobban kijönni... Főleg, ha falun van a ház, és a gáz sincs bent.
30/32 anonim válasza:
Huha 53ezerböl kijön egyedül!azta de ügyes.én egyedül nevelem a fiam,gyedem,38ezer plusz a családi gyerektartást nem fizet az apuka.szoval mi 2-en kevesebböl kijövünk és pedig a fiam csak 2 éves ugyhogy pelust is kell vennem.na ezt ad össze......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!