Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos, hogy nem mondom el az...

Jogos, hogy nem mondom el az anyámnak, hogy mennyi a fizetésem?

Figyelt kérdés

Visszatérő téma, hogy mennyit keresek, mennyi pénzem van? Nem mondom meg soha. Kezdjük ott, hogy gyerekként ha valamiért szóba került, hogy mi mennyibe került, ő mennyit keres stb, mindig hazudott! Képes volt és a mai napig is képes lenne lenyúlni. (Pl megkérem, hogy ha már úgyis megy a boltba, hozzon valamit, akkor mondjuk ha azért fizet 700-at, nekem azt mondja 1000 ft volt, annyit adjak vagy, ha gyerekként kaptam nagyobb összeget rokontól akkor jött a van pénzed, nincs zsebpénz, akkor te veszed meg a tornacipőt stb.)

Ha blokkot kérek, fel van háborodva.

Jelenleg nála lakok, mert nincs senkim és neki így könnyebb, hogy van segítsége. Ezt leszámítva jóban vagyunk.

Havi X ftot adok neki, ezt az összeget ő állapította meg, szó nélkül elfogadtam, minden hónap 10-én a kezébe adom.

De nem tudja elfogadni, hogy nem fogom elmondani pontosan mennyit keresek, mert tudom, hogy akkor csak lehúzna, jönne a van pénzed vegyél ezt-azt, adjál erre-arra, kitalálna mindenféle baromságot. Kössz, nem.

ma 17:53
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Igen, jogod van nem elmondani. De ennek is meglesznek a következményei, nem csak annak, ha elmondod.
ma 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Igen, jogos. Mivel fizeted az általa kért összeget, a többihez nincs köze.
ma 18:01
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Persze hogy jogod van megtartani magadnak az infót.

Vagy max. mondasz egy kevesebb, átlagos összeget.

Aztán ha kíváncsi a bérpapírodra, te se mutasd meg ahogy ő a blokkokat :D

ma 18:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Milyen következményekre gondolsz?
ma 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Én komolyan nem értem, miért ilyen némelyik szülő. Anyámat is majd megeszi a fene, hogy tudja, mennyiből élünk, mennyi az ő anyjának a nyugdíja, stb. Neki attól több lesz ha tudja? Közben meg tudom, hogy irigy lenne, ha nagy összeget mondanék. Az én gyerekeim elmondják kérdés nélkül, de egy csöpp irigység sincs bennem, ha nekik több jön össze. Ez a természetes. Legyen nekik sokkal jobb, mint anno nekünk volt.
ma 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen következményekre gondolsz?"

Hát arra, hogy milyen hatással lesz kettőtök viszonyára, ha nem mondod el, meg hogy ha mások is hallanak erről, mennyiben és hogyan fogja befolyásolni őket a rólad kialakított véleményükben, meg ilyesmik.

ma 18:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért mondanád el? Nem az ő dolga.
ma 18:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehet kevesli amit adsz csak nem tudja hogy hozza szóba.
ma 19:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Attól, hogy mások mit mondanak az ember háta mögött, nem változik semmi, ezért nem is kéne számítson, hogy mit gondolnak a faluban arról, hogy titkolod a fizetésed anyád elől. Az ő véleményük csak rájuk van hatással, rád nincs.
ma 20:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de attól, mert tudja a fizetésedet, még nem tud lehúzni! AKkor tud lehúzni, ha hagyod! Azzal meg ne álltass semmit, hogy neki, jó, ha vele élsz... költözz el, ha ennyire kellemetlen ember, és LEHÚZ csak azért, mert kiadsz egy információt. Ha ha
ma 21:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!