Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi történne ha hirtelen...

Mi történne ha hirtelen özvegy lennél?És ha párod lenne?

Figyelt kérdés
14 éve élünk együtt férjemmel,harmadik gyereket várjuk,sokat költöztünk régen,most a házunk is saját és a legjobb,.....sokat poénkodunk egymással.tehát minden tökéletes.de ahogy 40 felé haladunk,egyre több ismerős posztol fb-on ,hogy pl,férje meghalt(kisgyerekkel egyedül maradt) ,....anyám is 15 év házasság után lett özvegy,szüleink 50 fölött rákban meghaltak,...tehát elképzeltem már hogy mi történne.....jobb lenne ha én halnék meg,mindent férjem intéz,interneten fizeti a számlákat,hiteleket,jó keresete van,engednék 8-4-es műszakba,gyerek menne bölcsibe.mindent ő intéz..... én "titkárnő státuszba vagyok" időpontokat én írom fel,mikor miket kell csinálni,mert ha nem szólok,ő lemaradna ezekről,meg a gyerekorvosokat intézem,de nyilván nélkülem odafigyelne és simán boldogulna......remélném,hogy nem szenved sokáig,és hamar szerelmes lesz,és anyám békén hagyná őket....én jobban félek az élettől mint a haláltól. ha én lennék özvegy,gyorsan melót kéne kerítenem,még 15 év hitelünk van a házra,talán alig lenne pénzünk,az interneten intézkedést se tudtam még megtanulni,öregasszony módban visszaállnék a sárga csekkekre postán,és azt se tudnám,mindent fizetek-e,mit kell még.annyira gyámoltalan vagyok.....viszont. ha férjem lenne özvegy,sokkal nehezebb élete lenne,mert háztartást én viszem,hisz itthon vagyok,semmi dolga nincs,munka után csak gépezik,(haverokkal játszik)de így a nyakába szakadna minden,munka előtt után öltöztetni vinni gyerekeket,háztartás ,főzés,nincs több bulizás,mert éjjel is ő kelne gyerekekhez,borzasztó élete lenne. a 11 éves fiam megrokkanna nélkülem,apja a szigorúbb,én engedek mindent,nyilván ha érzelmileg összetör,akkor nem lesz szigorúság....a kicsi apás,neki jobb élete lenne,mert mindig apjával lehet :P ...viszont hirtelen 10 órákat töltenének intézményben,a fiam így is sír ne legyen napközis.....nekem meg egyáltalán a munkához kéne hozzászoknom,hogy minden mellett dolgozzak is. most jó kiegészítjük egymást..... nektek mennyire és miben változna az életetek?
ma 14:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én az elkövetkezendő együtt töltött időkön szoktam gondolkodni, nem pedig valamelyikünk halálán. De kinek mi. xD
ma 14:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hét éve halt meg a férjem, gyerekünk nincs. Az első hónapokat valamiféle rossz álomként éltem át, amiből majd felébredek. Beletelt egy év, mire lelkileg összeszedtem magam. A többi részével igazából nem volt gond, mert korábban is mindent én intéztem. Anyagilag persze nehezebb lett, de megoldható.
ma 14:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Lelkileg nem tudom, főleg a gyerekeim miatt. Ki mennyire ismerkedne újra azt sem tudom, mert már "megszoktuk egymást" 😄

Egy férfinek mindig könnyebb, de nekem 40 felett, kisgyerekekkel biztos nem kapkodnának utánam.

Nálunk is én vagyok a logisztikai vezető,beleértve az apa dolgait is, valószínű fogalma nem lenne, mennyi minden intézendő feladat van a szürke hétköznapokban is. Neki nagy családja van, sok gyerekkel, valószínű kapna segítséget.

A fő pénzkereső ő, anyagilag nehezebb lenne, kisebb gyerek miatt nem is tudnék többet vállalni magamra, vagy csak fizetett segítséggel, amivel megint ők szívják meg, mert a szitterel lennének javarészt.

A jövőre mi már annyiban gondoltunk, hogy van befektetés ingatlanunk, ill. megbeszéltük, hogy ha valamelyikünkkel történik valami, családi ház azonnal elad, és kisebb, fenntarthatóbbra cserél (amit egy szülő is fent-és rendbe tud tartani). De ezzel megint a gyerekek szívják meg, mert ők már ideszülettek, nekik ez az otthonuk, túl nagy változás lenne.

ma 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Nekem felnőtt gyerekem van, aki ugyan velünk él, de maga is gyereket vár. Bármelyikünk halna meg, azonnal eladnank a házat és mennénk idősek otthonába - én 50 vagyok, a férjem 55, nem Magyarországon élünk, 50 felett nálunk már lehetséges.
ma 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Hasonló a felállás nálunk: 3 kisgyerek, èn (férj) főkereső, feleségem a gyerekekkel otthon. A ház hitellel.

Ha én halnék meg tutti el kéne adják a házat, anyagilag szűken lennének. Ha a felesègem, akkor nem tudom hogyan oldanàm meg a gyerekek menedzselèsèt munka mellett.

Ha idősebbek lennének (mondjuk 10 èv felett mind), akkor könnyebb lenne.

ma 15:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért akarsz előbb meghalni, mert a férjed simán el lenne nélküled, amíg te életképtelen vagy, mert mindent is ő intéz, még a közös gyerekeiteket is? A gyerekgyártás helyett inkább tanulj meg egyedül is meglenni az életben, ne állandóan rá támaszkodj mindenben, mert akkor aztán tényleg meg fog állni az életed, ha ő meghal.
ma 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

Én felelősségteljesen vállaltam két gyereket, minimális (havi 30 ezer) hitellel, végzettséggel, munkával. Szóval ha megözvegyülnék, úgy ahogy azért meglennénk.

Azt viszont nem értem, te hogy mersz 3 gyereket vállalni ógy.

ma 16:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi idősebbek vagyunk (60 fölött, a gyerekek már kiköltöztek és önálló életet élnek), és nagyon, de nagyon szeretjük egymást.

Kb a te korodban jutott eszembe ugyanez a kérdés, föleg, mert teljesen össze voltunk/vagyunk forrva a mindannapi életben, lelkileg eléggé függünk egymástól.

Mivel én vagyok a nő és a fiatalabb, statisztika szerint én maradok egyedül. (Persze lehet fordítva is, de akkor nekem mindegy, mi lesz, mert már nem vagyok).

Ezért 50 körül tudatosan elkezdtem "saját életet" kialakítani, olyan hobbikat, elfoglaltságokat keresni, ami csak az enyém. Természetesen a közös dolgokat sem hanyagoltam el, ez pluszban jött rá. Illetve a mindennapos ügyintézéseket, egyebeket is megtanultam én is elintézni, hogy legalább erről az oldaról ne legyen gondom.

Mivel nálunk már a gyerekek nem jelentenek problémát, valamennyire más a helyzetem, mint neked. De amire nem gondolsz, az az, hogy a gyerekeidnek szükségük lenne rád, valószínüleg eleve te foglalkozol velük többet, nekik dupla törés lenne, emellett a férjedet nehezen megoldható helyzet elég állítanád, mert a gyerekek, háztartás részt is meg kellene tanulnia a fokozott munka mellett, meg a szervezés, amit eddig te csináltál, igencsak megoldhatatlan lenne számára. Szóval ezen ne is gondokodj, neked esetleg jobb lenne, de a férjed meg a gyerek garantáltan belerokkanna lelkileg.

40 körül nem szabadna ennyire leírni magad, az ügyintézéseket meg lehet tanulni akár 50-60 évesen is, és meg is kell, mert nagy valószínüséggel 10 éev múlva nem lesz semmi más lehetöség, a sárga csekek addigra megszünik.

Én 50 évesen kezdtem elöször komputerrel valamit (előtte annyira nem csináltam ilyesmit, hogy bekapcsolni sem tudtam), időközben az összes befizetéseket, stb én csinálom, a párom ezeket utálta, így örül, hogy átvettem tőle. Erre te is képes vagy, csak akarni kell.

Mindenképpen azt javaslom, készülj fel valamennyire erre a helyzetre, hogy ha netán bekövetkezik, legalább a szükséges mindennapos témákat vinni tudd, már csak a gyereked miatt is.

Az nem gonoszság vagy érzéketlenség, ha előre szervezed az életedet erre az esetre is, hanem létfontosságú.

ma 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!