Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogy illik visszautasítani...

Hogy illik visszautasítani egy esküvői meghívást?

Figyelt kérdés
Családban, de nem közeli rokonnál esküvő lesz. Viszont én a munkám miatt főként nyáron dolgozom hétvégén. Így már arra a hétvégére is van leszerződve egy ügyfelem, amikor az esküvő lesz. Már egy éve leszerződtünk, az esküvőről viszont csak pár hónapja szóltak. Nagyon bunkóság azzal az indokkal visszamondani, hogy munnka miatt nem tudok menni? A szerződött ügyfélnél a foglalót is duplán kellene visszafizetnem ami nem kevés pénz, plusz sajnálnám lemondani mert szeretem a munkám. Viszont azt is értem, hogy rosszul fog esni a rokonomnak, hogy nem megyek el az esküvőjére.
ma 15:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez van, előfordul ilyesmi. Ilyen az élet.
ma 15:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Nem tudsz menni, kész.
ma 15:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük szépen a meghívást, de sajnos már elköteleztük magunkat erre a hétvégére.

Sok boldogságot!

Ilyen van, ezért szokás ez az egész RSVP dolog, azaz visszajelezni még korán.

ma 15:27
 4/10 anonim válasza:
61%

Férjem mostohatesója házasodott. Az az igazság, hogy abban az időben pont szünet volt a kapcsolatunkba, így Én vissza is mondtam a meghívot, erre hivatkozva. Végül pont előtte pár nappal kezdtünk el békülni, és pont azon a napon voltunk szabadok és töltöttük együtt az időt, végül férjem se akart elmenni (nem egyszerű a család) így ő munkára hivatkozott, ajándékot adott az esküvő előtt.

Nem voltak megértök megsértődtek és évek múltán is levagyunk tiltva és elmennek szó nélkül mellettünk, számukra a munka és a szakítás ténye nem volt elég indok. Mert hiába nem vagyok már a család tagja de számoltak rám .

ma 15:55
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom 4-es, azért ha az én tesóm ilyet tenne lehet én is haragudnék.

Pont összevesztetek, és pont azon a napon akartatok békülni amikor az esküvő volt. Nem tudtatok máskorra szabadnapot kérni.

Ezt én sem tudnám megérteni ne haragudj. Valószínű átjött, hogy nem munka miatt nem tud menni, hisz hirtelen kibékültetek.

Mint írtam nálam nem közeli rokonról van szó, de ha arról lenne (testvér), inkább visszamondanám a munkát. Párom pedig soha nem kérné azt tőlem, hogy miatta ne menjek el a testvérem esküvőjére.

Mindenesetre köszönöm a válaszod.

ma 16:07
 6/10 anonim válasza:
59%

Senki nem tudott arról, hogy békülünk, ezen felűl mostoha testvér ( akkor a szülök 3-4 éve voltak kapcsolatban)

Az apuka hitelekkel, tele tartozással ott hagyta a fiúkat az új család miatt.

Ezen felül rossz volt a családi kapcsolat.

Az esküvőre nem "miattam" nem ment el, el se akart menni, a többi mostoha tesó se jelent meg!

ma 16:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát szerinted az én rokonaim is megharagszanak rám mert munka miatt nem megyek?
ma 16:21
 8/10 anonim válasza:

Szerintem igen megfognak. Mert az emberek tobbnyire csak magukra gondolnak. Az hogy mennyire kerdeses. Vagy hogy jelezni fogjak e feled. De sertodes biztosan lesz.

2 ev mulva mi is hivatalosak vagyunk egy tavolibb csaladtag eskuvojere. 100 fos lagzi lesz, nekunk 200 km tavolsag. Taborba lesz a szallas. Hat most fel eves a fiam.. de addigra szeretnenk kistesot is. Szoval nalunk ez vissza lesz mondva. Mert az egesz csalad a szomszed mindenki el van hivva, ha akarnam se tudnam kire bizni a 2.5 eves gyerkocot es lagziba nem fogom elvinni.

ma 16:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Legyél udvarias, kedves, tárgyilagos.

Nem kell fejvesztve szabadkozni, magyarázni.

Nem teszel ezzel semmi rosszat. Egyszerűen közbejött az élet, sajnos, de hát ez van.

Ha ezen felkapja a vizet, máson is felkapná. Az ilyen hülyének kár benyalni, mert hiába mész le kutyába most, majd három év múlva lesz más ami miatt perpatvart csinál.

ma 16:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor sértödhetnek meg, ha veled együtt beszélték meg az idöpontot. Mivel ez nem igy történt, számolniuk kell azzal, hogy lehet nem TE leszel az egyetlen, aki nem nem lesz ott.
ma 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!