Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy családtag miatt tv előfize...

Egy családtag miatt tv előfizetés?

Figyelt kérdés

Októberben ideköltözött a szomszédunkhoz az anyukája. Azóta hallgatjuk a veszekedéseket, sírásokat és ha az utcán találkozunk a panaszkodást.

Azt kell tudni a szomszédainkról hogy nincs nekik tv előfizetésük csak internet meg netflix. Mióta ideköltözött a néni azóta megy a veszekedés mert hogy ő követeli hogy köttessenek be neki tv előfizetést, a család viszont erre nem hajlandó. Egy idő után megunva a vitákat felajánlották neki hogy oké rendben de akkor neki kell fizetni mert a családból senkisem tart rá igényt. Ezt a mami visszautasította mondván hogy nehogymár neki kelljen fizetni mikor van 3 tvkészülék a házban. Tv azóta sincs náluk bekötve, és mi szomszédok azóta is hallgatjuk panaszkodást a mamitól.

Én jogosnak tartom azt hogy nem engednek neki, hisz ő költözött ide hozzájuk és neki van olyanra igénye amire négy másik személynek nincs.

Ti mit gondoltok, ti mit tennétek?

tegnap 12:34
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
83%

8 Ezt a részét nem tudom, nem mondták, és nem is firtattam hisz nem tartozik rám.

Az sem tartozik rád, hogy kottetnek-e tévét vagy nem, mégis kipofazod őket itt a gyakorin.

tegnap 13:31
 22/47 anonim ***** válasza:
55%

Én pl csak a saját helyzetünkből tudok kiindulni, nálunk csak a nappaliban van 1 db tv készülék. Szóval mindenkinek muszáj lenne azt nézni amit a mama akar, miközben mi nem tudnánk nézni amit mi akarunk.

tegnap 13:33
 23/47 anonim ***** válasza:
69%

22

"...van 3 tvkészülék a házban. "

De bumm, vennék anyámnak egy tv-t is. Nyilván oka van annak, hogy odakoltozott, azzal vállaltam azt, hogy megprobalom a számára is jóvá és elhetove tenni a környezetet.

tegnap 13:54
 24/47 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon sok olyan embert ismerek, aki reggel - még fel sem ébredt -, már nyomja be a tévét. Ami aztán háttérzajként szól éjjel kettőig.

És a tévéhez ragaszkodót nem érdekli, hogy mások olvasnának, beszélgetnének, vagy már aludnának. Sok esetben oda is pisszentenek, vagy felerősítik a hangot, ha akárki/bárki megzavarja beszélgetéssel/nevetéssel a tévé bámulását.

Lehet, hogy ebben a családban is ki van jelölve egy idősáv - ettől eddig mehet a netflix -, előtte, utána csönd van; közös evés vagy közös beszélgetés. Tanuljanak a gyerekek, olvassanak vagy menjenek lefeküdni.

És ne reggeltől estig azt a zajládát kelljen hallgatni, mert valaki éppen előtte ül és az aktuális műsort bámulja.

És igen, akkor is lehet hallani, ha van saját szobája és ott bömbölteti.

tegnap 14:04
 25/47 anonim ***** válasza:
56%

Szóval szállásoljam, rendezzek be neki egy szobát (nekünk eleve költöznünk is kéne emiatt mert nincs plusz szobánk), vegyek tv-t, fizessek is elő..... hát nem tudom, nekem ez már enyhén szólva sok lenne.

tegnap 14:07
 26/47 anonim ***** válasza:
55%
Alap, hogy ha ideköltözik valamelyikünk anyja, akkor komfortossá próbálok neki tenni egy szobát. És az időseknél ebbe a tévé alapszinten beletartozik. Biztos nem vergődnék azon a havi plusz tudomisén, 5000 ft-on. És nagyon nem szívesen lennék a legtöbb hozzászóló kiszolgáltatott rokona, gondolom nektek se vett meg semmit anyukátok, ami csak nektek volt fontos, amíg nála laktatok odahaza....
tegnap 14:16
 27/47 anonim ***** válasza:
90%

Nem ismerjük az odaköltözés körülményeit. Ki akarta?

Ha a gyerek, és pl. a szülő házát eladták, amit ő a gyerekének adott, akkor fizesse már a gyerek a szülője havi párezer forintos szórakozását. Ha viszont a szülő akart a gyereke nyakára költözni, akkor logikus, hogy a szülő nyugdíjából fizessék ezt.

Sajnos olyan is van, hogy senki nem akarja, de kényszerhelyzet: pl. a mama már olyan állapotban van, hogy nem lakhat egyedül, de igazából senki nem örül ennek a helyzetnek. Ilyen esetben a gyerek helyében lenne annyi nagyvonalúság bennem, hogy fizetem a szülőm hobbiját - feltéve, ha nem úgy élünk, hogy ki van centizve a mi fizetésünk is.

Azt viszont gusztustalannak tartom a mama részéről, hogy idegeneknek panaszkodik emiatt. Ez a család belső ügye.

tegnap 14:31
 28/47 anonim ***** válasza:
84%

#16, a mama nincs elzárva, nézheti a netflixet. Ennyi.

Ha holnap macskát akar, oké, legyen az? Igaz, hogy mi nem szeretnénk, na de a mama...?

A minap egy kérdező írta, hogy magához vette a nagymamát, azóta megy a cirkusz, hogy miért mennek hozzájuk olyan gyakran a kislányuk barátnői és miért nem főzeléket ebédelnek minden nap.

Azért ez egy kétoldalú egyezség és nem csak az van, amit az egyik akar.

tegnap 14:32
 29/47 anonim ***** válasza:
84%

Hát ha van külön szoba és 3 Tv és nem kovetelőzik mindenben, akkor nem szívesen bekötésem neki. Nem halnék bele.

De kinek mi.

tegnap 14:34
 30/47 anonim ***** válasza:
71%

Panelban azt is hallod, ha a szomszéd szobában telefonon beszél valaki. Még zavaróbb lehet, ha állandóan megy hangosan a tévé, itt még a műsor témáját se veszem bele. Simán csak az rossz, ha nem tudsz csendben lenni egy sűrű nap után, mert a mamánál hangosan szól a tévé. Ezen fülhallgatóval lehet segíteni, ha hajlandó használni, de sokan inkább hadakoznak, hogy nem süketek, minek...

Ha a szükség hozta így, akkor a befogadó kötelessége valamilyen szinten lakhatóvá tenni az új környezetet, de nem a maga kárára. Tényleg tudni kéne, hogy a néninek ez sokadik kérése, mennyire más az életritmusuk, mennyire zavarnák egymást.

Az meg a helyzettől függetlenül teljesen normális, hogy ha nekem kell valami, akkor én fizetem. Kivéve, ha a mama letesz havonta X összeget a kiadásokra és abból kijön a tv előfizetés is.

tegnap 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!