Házasság után hogyan kezelitek a családi kasszát?
Figyelt kérdés
Közös kasszát vagytok vagy külön?
Miért vált be ez vagy az nektek?
tegnap 20:35
11/18 anonim válasza:
Közös. Valamit én fizetek valamit ő nem vesztünk rajta össze soha. Úgy csináljuk, hogy mindenkinek maradjon azért amit arra költ amire akar.
Nagyobb kiadásokat megbeszéljük.
13/18 anonim válasza:
Az összeköltözéstől közös kasszán vagyunk. Akkor még 4x annyit keresett a férjem, mint én, de nem garasoskodotunk ezen. Azóta javult ez az arány, de minden közös. Bizonyos értékhatárig a másik engedélyse nélkül is költünk (mindig megbeszéljük, hogy ezt vagy azt vettem/rendeltem), afölött egyeztetünk döntés előtt. A saját számlánkon is gyűlik a fizetésünk, de nem számít, hogy kién van az összeg, kettőnké az egész. Gyereket nevelni másképp idegőrlő lenne, minden kinőtt cipőt be kéne jelenteni...
14/18 anonim válasza:
Külön kasszán vagyunk, de közösen fizetünk mindent.(Rezsi, kaja stb.)
15/18 anonim válasza:
Külön bankszámlánk van, de sosem jelentett gondot, hogy elosszuk az anyagi terheket.
16/18 anonim válasza:
Nekünk külön számlánk van, számolni tudunk, ha akarunk :). Igazából azért vagyunk így, mert így maradt és az eddigi 10 év alatt még nem volt vele gond. Nekem mondjuk jó a tudat, hogy ha valami nem létfontosságúra költök, a "magaméból" teszem. De emellett fejben közösnek is tekintjük a pénzünket, simán fizeti egyikünk a másikunk dolgát, ha úgy alakul, nincs garasoskodás, szóval érdekes a helyzet.
17/18 anonim válasza:
Én ugyan nem vagyok sem házas sem egy háztartásban élő, de ha egyszer úgy alakul a b verziót fogom pártolni: Lesz egy közös számlánk, amiből rendezzük a közös dolgokat, de mindenkinek megmarad a saját számlája és azon tartja a saját pénzét. Nem vagyok zsugori típus szóval nem aggódom, hogy ez gondot okozna, de szerintem így korrekt.
18/18 anonim válasza:
Nekünk saját is és közös is van. Igazából a sajátot nem is használjuk, de megmaradt. Az én saját számlámon kb 2000 ft van jelenleg, és jó is hogy szembetalálkoztam a kérdéssel, mert lehet a számlafenntartás olcsóbban jönne ki nélkülük :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!