Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem házassági...

Hogyan kezeljem házassági szerződés aláíratása után az anyósomat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Anyósom a hátam mögött házassági szerződést készített elő.Eddig jól megvoltunk, de a történtek után mélységes harag van bennem iránta. Férjemnek régen minden ügyét ő rendezte, férjem nem is tudta pontosan, mit akar velem aláíratni az anyja. Természetesen aláírtam a szerződést, hogy lássa, nem kell a pénze válás esetén. Viszont nagyon rosszul esett. Azóta nem tudok és nem is akarok az anyósommal beszélgetni, legszívesebben a lányunkat is eltiltanám tőle, de persze ezt nem teszem meg. Ráadásul a történtek miatt, a férjemmel is összekaptunk párszor a dolgon, holott mi azelőtt soha nem veszekedtünk. Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?
2010. nov. 8. 13:23
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
50%
És akkor az a megoldás, hogy kisemmizzük a kiskorú unokát?
2010. nov. 8. 16:20
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű úgy ítéletet mondani más fölött, ha nem saját zsebre megy a játék. Gondolom senki nem szeretné, ha a gyermeke hazasunnyogna, hogy volt lakásom, de most már nincs, építsem fel újra a ti segítségetekkel az egzisztenciámat. Hát akinek könnyen jön a pénz, az nem védi az értékeit, aki megszenvedi, megkoplalja, hogy legyen a gyerekének, az asz.rágó? Akkor vállalom, hogy az vagyok. Éppen az ilyen nagyvonalú hozzáállások miatt húzódnak a válások éveken át, mert nem tudnak megegyezni, hogy mi az enyém és mi a tiéd.Meg lehet azt is tenni, hogy menj gyermekem albérletbe, aztán szedegessétek össze a közös cókmókotokat. Még az a hülye szülő, aki ad, és nem biztosítja be a fiatal szerelmes gyermeke jövőjét, mert ő már tudja, hogy a lángolás nem tart örökké. Az önérzetes társ meg nem köteles beköltözni a feleség ajándéklakásába. Mondhatja, hogy tudok én a két kezemmel is lakást szerezni a páromnak a havi 80ezer fixemmel. Ez a lehetőség mindenkinek adott.
2010. nov. 8. 17:40
 33/34 anonim ***** válasza:

Csak magára gondol a szülő mi???Nem is arra, hogy ha elmúlik véletlen a lila köd és netalántán szétmenne a házaspár a gyerekének maradjon valami.Nem!!!

Szerintem ezek a szülők jól csinálják.Hány ilyen van, hogy válás esetén az egyik fél visz mindent?A másik meg ki van semmizve.

2010. nov. 9. 07:36
 34/34 anonim ***** válasza:

Annyira nem értek hozzá, de ha mondjuk meghal az apa, hiába van házassági szerződés, akkor is a gyerek örököl és az anya lesz a gyám! Egyébként szerintem meg lehet oldani,hogy az ingatlanokat a gyermek nevére íratni, már akár a születésekor!

Egyébként azzal én is egyetértek, hogy ne "vigye" a házastárs egy esetleges válás esetén mondjuk azt a házat, amiért a másik szülei dolgoztak egy életen át. A barátnőmék anno a nagy szerelemben felesben írtak papírt a lakásról, pedig a lány szülei adták a pénz kb. 80%-át! A férj becsajozott, válni akar és természetesen vinné a lakás felét, mert hogy az papíron az övé. De hallottam már olyan intelligens megoldásról is,hogy a hölgy megözvegyült, anyósék pedig meghagyták nekik a lakást, amik ők vettek a fiúknak. Szerették a menyüket, leélt a férfival 15 boldog évet, nem akarták kisemmizni!

2010. nov. 9. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!