Hogyan kezeljem házassági szerződés aláíratása után az anyósomat? Bővebben lent.
Csak magára gondol a szülő mi???Nem is arra, hogy ha elmúlik véletlen a lila köd és netalántán szétmenne a házaspár a gyerekének maradjon valami.Nem!!!
Szerintem ezek a szülők jól csinálják.Hány ilyen van, hogy válás esetén az egyik fél visz mindent?A másik meg ki van semmizve.
Annyira nem értek hozzá, de ha mondjuk meghal az apa, hiába van házassági szerződés, akkor is a gyerek örököl és az anya lesz a gyám! Egyébként szerintem meg lehet oldani,hogy az ingatlanokat a gyermek nevére íratni, már akár a születésekor!
Egyébként azzal én is egyetértek, hogy ne "vigye" a házastárs egy esetleges válás esetén mondjuk azt a házat, amiért a másik szülei dolgoztak egy életen át. A barátnőmék anno a nagy szerelemben felesben írtak papírt a lakásról, pedig a lány szülei adták a pénz kb. 80%-át! A férj becsajozott, válni akar és természetesen vinné a lakás felét, mert hogy az papíron az övé. De hallottam már olyan intelligens megoldásról is,hogy a hölgy megözvegyült, anyósék pedig meghagyták nekik a lakást, amik ők vettek a fiúknak. Szerették a menyüket, leélt a férfival 15 boldog évet, nem akarták kisemmizni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!