Hogyan kezeljem házassági szerződés aláíratása után az anyósomat? Bővebben lent.
Szerintem sincs ebben semmi rossz. Tény, hogy váláskor 90%ban a nők visznek mindent.
Az én szüleim is elváltak, apám tartotta el anyámat, aztán 20 év múlva úgy alakult, hogy elváltak. Anyám vitte a vagyon nagyrészét, a bútorokat, a házat, kocsit, apám meg (aki előtte jól állt anyagilag) egy kis viskóban élt évekig. Mindent a 0-ról kellett kezdenie.
Az anyósodnak teljesen igaza van, én is védeném ettől a fiamat. És nem feltétlen azért ilyen, mert utál téged és nem bízik benned, de SOHA nem lehet tudni előre, hogy alakul a házasságotok.
*Sok pár köt ilyen szerződést, semmi rossz nincs benne.
Nincs benne semmi rossz, hogyha a pár közös akaratából jön létre, de itt bazira nem erről volt szó. Teljesen más ügy, ha a kérdező meg a férje megbeszélik a dolgot (még az sem baj, ha az ötlet az anyósé, de ŐK beszélik meg), és megállapodnak.
Így a sztori kicsit gáz.
Mellesleg milyen ember az, akit felnőtt fejjel az anyja irányít és intézi az ügyeit?
Mi lesz a következő? Anyós meggyőzi a fiacskáját, hogy a kérdező nem is hozzá való, most, hogy már megvan a szerződés? A pasi meg benyeli?
AZt nem értem ebben az egészben, hogy miért az anyós intézte, miért nem Te és a férjed egymás között. Én biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra a kedves mamit! A férjedről meg csak annyit, hogy teljesen kiábrándító a pali,nem tudom, hogy tudsz vele ugyan úgy viselkedni, mint azelőtt. Én megutálnám, már csak azért is mert adja a kis h.ülyét, méghogy nem tudot róla, és ezt a rizsát Te eszed?????
Amúgy tényleg nincs a házassági szerződésbne semmi, még jónak is tartom, csak nem ebben a formában ahogy nálatok zajlott.
A lányunknak vettünk egy lakást, abban élt. Aztán megismerte a leendő párját, aki otthonról nagyon gyengén volt eleresztve, mindössze egy szatyor ruhával jött.
Egy házasság, legyen bármilyen nagy a szerelem, felbomolhat, bármelyik fél jóvoltából. Ezért mi is csináltattunk házassági szerződést, éppen azért, hogy a lányunk feje felől ne lehessen elvinni a tetőt. Mert annak a lakásnak az árát mi takarékoskodtuk össze, s a lelépő vő legyen gazdagabb 5 millióval? Követelje esetleg, hogy a lányom adja el a lakást, hogy a felét odaadja, vagy törlesszen ilyen összeget az elvált férjnek? Lehet, hogy ez a papír soha nem kerül elő, de a lányunk egzisztenciájának alapja az ajándékba kapott lakás. Egy ügyvédnő mesélte egy újságban egy esetét: a fiatal pár úgy házasodott, hogy az egyiküknek mindene megvolt,lakás, berendezés, kocsi, a másiknak semmi. Elmentek nászútra, útközben balesetet szenvedtek. Egyikük azonnal, másikuk néhány nappal később halt meg. Ilyenkor tárgyalják az örökséget. A gazdag fiú meghalt, mindene a feleségre szállt, s mivel ő is meghalt, örökösei a szülei lettek. Megörököltek mindent, amiért a férj szülei dolgoztak meg. Ha lett volna szerződés, nem így lett volna, de itt törvényesen kellett eljárni. Akik nulláról indulnak, minek írjanak szerződést, de ha az egyik milliós értékeket visz a házasságba, s ráadásul a szülei ajándékát, az ne kockáztasson. Én így gondolom.Tehát csupán ezért nem utálnám az anyósomat.
Jó, persze, lehet hogy nem így kellett volna intézni.De az egyik előttem lévő hozzászólónak igaza van.Lehet hogy a férjed vagyonának a nagy részéért nem is ő hanem a szülei dolgoztak meg.Így természetes, hogy az édesanya szeretné azt valahogy elkerülni hogy ha ti netalántán elválnátok az a vagyon hozzád kerüljön.Ez ennyire egyszerű.
Nem kell ilyen drasztikusan felfogni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!