Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem házassági...

Hogyan kezeljem házassági szerződés aláíratása után az anyósomat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Anyósom a hátam mögött házassági szerződést készített elő.Eddig jól megvoltunk, de a történtek után mélységes harag van bennem iránta. Férjemnek régen minden ügyét ő rendezte, férjem nem is tudta pontosan, mit akar velem aláíratni az anyja. Természetesen aláírtam a szerződést, hogy lássa, nem kell a pénze válás esetén. Viszont nagyon rosszul esett. Azóta nem tudok és nem is akarok az anyósommal beszélgetni, legszívesebben a lányunkat is eltiltanám tőle, de persze ezt nem teszem meg. Ráadásul a történtek miatt, a férjemmel is összekaptunk párszor a dolgon, holott mi azelőtt soha nem veszekedtünk. Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?
2010. nov. 8. 13:23
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sincs ebben semmi rossz. Tény, hogy váláskor 90%ban a nők visznek mindent.

Az én szüleim is elváltak, apám tartotta el anyámat, aztán 20 év múlva úgy alakult, hogy elváltak. Anyám vitte a vagyon nagyrészét, a bútorokat, a házat, kocsit, apám meg (aki előtte jól állt anyagilag) egy kis viskóban élt évekig. Mindent a 0-ról kellett kezdenie.

Az anyósodnak teljesen igaza van, én is védeném ettől a fiamat. És nem feltétlen azért ilyen, mert utál téged és nem bízik benned, de SOHA nem lehet tudni előre, hogy alakul a házasságotok.

2010. nov. 8. 13:45
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Fiat akarta vedeni, es a vagyont amit biztos anyos-apos szerzett meg, nem a kisfiuk. Anyosnak, ferjednek, ezzel a szerzodessel a hazassag megkotese elott kellett volna elojonnie. O intez mindent kisfianak? Honnan tudod, hogy mit vagy mit nem kisfia emlithetett neki?
2010. nov. 8. 13:46
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

*Sok pár köt ilyen szerződést, semmi rossz nincs benne.

Nincs benne semmi rossz, hogyha a pár közös akaratából jön létre, de itt bazira nem erről volt szó. Teljesen más ügy, ha a kérdező meg a férje megbeszélik a dolgot (még az sem baj, ha az ötlet az anyósé, de ŐK beszélik meg), és megállapodnak.

Így a sztori kicsit gáz.

2010. nov. 8. 13:48
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg milyen ember az, akit felnőtt fejjel az anyja irányít és intézi az ügyeit?

Mi lesz a következő? Anyós meggyőzi a fiacskáját, hogy a kérdező nem is hozzá való, most, hogy már megvan a szerződés? A pasi meg benyeli?

2010. nov. 8. 13:52
 15/34 A kérdező kommentje:
13:48-as válaszával értek nagyon egyet! Amúgy mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 8. 13:52
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
De ha ennyire zavar, miért írtad alá, mielőtt megbeszéled a pároddal? Gondolom nem szegeztek pisztolyt a fejedhez. Nem utólag kell sajnálkozni.
2010. nov. 8. 13:53
 17/34 anonim ***** válasza:
69%

AZt nem értem ebben az egészben, hogy miért az anyós intézte, miért nem Te és a férjed egymás között. Én biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra a kedves mamit! A férjedről meg csak annyit, hogy teljesen kiábrándító a pali,nem tudom, hogy tudsz vele ugyan úgy viselkedni, mint azelőtt. Én megutálnám, már csak azért is mert adja a kis h.ülyét, méghogy nem tudot róla, és ezt a rizsát Te eszed?????

Amúgy tényleg nincs a házassági szerződésbne semmi, még jónak is tartom, csak nem ebben a formában ahogy nálatok zajlott.

2010. nov. 8. 13:54
 18/34 anonim ***** válasza:
69%

A lányunknak vettünk egy lakást, abban élt. Aztán megismerte a leendő párját, aki otthonról nagyon gyengén volt eleresztve, mindössze egy szatyor ruhával jött.

Egy házasság, legyen bármilyen nagy a szerelem, felbomolhat, bármelyik fél jóvoltából. Ezért mi is csináltattunk házassági szerződést, éppen azért, hogy a lányunk feje felől ne lehessen elvinni a tetőt. Mert annak a lakásnak az árát mi takarékoskodtuk össze, s a lelépő vő legyen gazdagabb 5 millióval? Követelje esetleg, hogy a lányom adja el a lakást, hogy a felét odaadja, vagy törlesszen ilyen összeget az elvált férjnek? Lehet, hogy ez a papír soha nem kerül elő, de a lányunk egzisztenciájának alapja az ajándékba kapott lakás. Egy ügyvédnő mesélte egy újságban egy esetét: a fiatal pár úgy házasodott, hogy az egyiküknek mindene megvolt,lakás, berendezés, kocsi, a másiknak semmi. Elmentek nászútra, útközben balesetet szenvedtek. Egyikük azonnal, másikuk néhány nappal később halt meg. Ilyenkor tárgyalják az örökséget. A gazdag fiú meghalt, mindene a feleségre szállt, s mivel ő is meghalt, örökösei a szülei lettek. Megörököltek mindent, amiért a férj szülei dolgoztak meg. Ha lett volna szerződés, nem így lett volna, de itt törvényesen kellett eljárni. Akik nulláról indulnak, minek írjanak szerződést, de ha az egyik milliós értékeket visz a házasságba, s ráadásul a szülei ajándékát, az ne kockáztasson. Én így gondolom.Tehát csupán ezért nem utálnám az anyósomat.

2010. nov. 8. 13:54
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Jó, persze, lehet hogy nem így kellett volna intézni.De az egyik előttem lévő hozzászólónak igaza van.Lehet hogy a férjed vagyonának a nagy részéért nem is ő hanem a szülei dolgoztak meg.Így természetes, hogy az édesanya szeretné azt valahogy elkerülni hogy ha ti netalántán elválnátok az a vagyon hozzád kerüljön.Ez ennyire egyszerű.

Nem kell ilyen drasztikusan felfogni a dolgot.

2010. nov. 8. 13:55
 20/34 anonim ***** válasza:
63%
Én nem írtam volna alá, az 1oo. És jól megutálnám az anyósomat, ha ilyesmit akarna.
2010. nov. 8. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!