Hogyan kezeljem házassági szerződés aláíratása után az anyósomat? Bővebben lent.
Hát szerintem sem anyósnak kellett volna intézni, de szerintem jól tetted,hogy aláírtad. Így legalább tényleg bizonyítottad,hogy nem a férjed pénze kell.
Hozzáteszem, én sem értem,hogy miért húzódoznak a szerződéstől olyan sokan! Az én szüleim is eléggé jól állnak,a házunkat is ők építették. A férjem esküvő előtt mondta,hogy szívesen aláírja a szerződést, ha akarunk ilyet, de mivel minden az én nevemre lett íratva, felesleges volt. A házasságunk alatt szerzett vagyont, pedig ha ne adj Isten válásra kerülne a sor, remélem igazságosan el tudjuk osztani. Egyébként egy baráti párnál is anyós erőlködött a házassági szerződésen. A lánynak is rosszul esett, pláne,hogy legalább állnak annyira jól az ő szülei is,mint a srácé, ezért is rosszul esett neki,hogy anyós ennyire nem bízik benne. Persze aláírta, csak vicces,hogy náluk is elég nagy a vagyon, mégsem jutott eszébe az ő szüleinek,hogy papírt írassanak.
Szép, megható történet, kár, hogy a fele nem igaz.
*Ezért mi is csináltattunk házassági szerződést, éppen azért, hogy a lányunk feje felől ne lehessen elvinni a tetőt. Mert annak a lakásnak az árát mi takarékoskodtuk össze, s a lelépő vő legyen gazdagabb 5 millióval? Követelje esetleg, hogy a lányom adja el a lakást, hogy a felét odaadja, vagy törlesszen ilyen összeget az elvált férjnek?
Mint említettem, ez magánvagyon, SOHA nem lesz közös, kivéve ha a lányod a pasi nevére íratja a lakás 50%-át, de ezt meg miért tenné?
*Egy ügyvédnő mesélte egy újságban egy esetét:
Attól, hogy a sztoriba bekerült az "ügyvéd" szó, ettől még nem lesz igaz a történet, mondom, hol nem stimmel, jó?
*a fiatal pár úgy házasodott, hogy az egyiküknek mindene megvolt,lakás, berendezés, kocsi, a másiknak semmi. Elmentek nászútra, útközben balesetet szenvedtek. Egyikük azonnal, másikuk néhány nappal később halt meg. Ilyenkor tárgyalják az örökséget. A gazdag fiú meghalt, mindene a feleségre szállt,
Ha van gyerek, a gyerek örököl, a feleségnek/férjnek haszonélvezeti joga van élete végéig. Ha nincs leszármazó, a szülők örökölnek. Tehát a feleség egy büdös vasat sem örökölt, kivéve, ha volt végrendelet, de akkor meg a fiú akarata teljesült, miről beszélünk?
*s mivel ő is meghalt, örökösei a szülei lettek.
Haszonélvezeti jogot nem lehet örökölni. Ha meg nem volt semmije, a szülök semmit nem örököltek.
*Megörököltek mindent, amiért a férj szülei dolgoztak meg.
Kamu. Szépen előveszed az öröklésre vonatkozó jogszabályokat és beleolvasol. Véletlenül pont egy ilyen könyvet csináltam, onnak vagyok ilyen tájékozott.
Akkor reklamálj dr Szűcs Andrea családjogásznál, aki a Nők Lapjában ezt a példát hozta fel azoknak, akik ódzkodnak a házassági szerződés intézményétől.
Azt, hogy a lányunknak kössünk ilyet, ügyvéd javasolta, mert így "írás" van róla, hogy az a lányunk magánvagyona.A vőnk pedig szó nélkül aláírta, mert igazságosnak tartotta, hiszen nem kuktafazékról van szó, hanem milliókat érő lakásról.
Most én is elgondolkoztam, mert a mi fiunknak, -igaz még csak 17 éves- is van egy 5 szobás háza, amit mi vettünk Neki.
Én is meg fogom kérni a fiamat, hogy írjanak házassági szerződést?Lehet.Ezért nem ítélhet el senki.
Azért nem semmi milyen önző és anyagias szülők vannak itt. Ha valakinek veszek lakást, az ő nevére iratom, onnantól kezdve semmi közöm hozzá, mert a gyerekemé és NEM az enyém. És képesek vagytok csak azért iratni házassági szerződést, mert ti vettétek a házat a gyereknek és a ti pénzetek van benne? Saját magatokat féltitek ezzel és nem a gyereket.
Mellesleg semmi bajom az ilyen szerződéssel, de az biztos, hogy nem kérném meg a fiamat csak azért, mert ÉN vettem neki a házat. Majd ő eldönti, szeretne-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!