Hogyan kezeljem házassági szerződés aláíratása után az anyósomat? Bővebben lent.
Nekem bármi bajom volt az Apósommal, összeszedtem a gondolataimat és elé álltam. Muszáj ezeket megbeszélni, különben csak a baj lesz belőle.
Én nem írtam volna alá a szerződést addig, míg ezt le nem tisztáztuk.
Én biztosan beszélnék vele erről.
Én pl. semmit nem írtam volna alá. Mi volt a szerződésben, ami eltér attól, amit törvény szabályoz?
A házasság előtti vagyon magánvagyonnak számít, ha váltok, egy fillér sem illet téged a férjed vagyonából.
A házasság alatt szerzett jövedelem pedig közös, mert vagyonközösség van, mindegy, ki mennyit keres. A magánvagyonból szerzett dolgok nem közösek, és ha a férjed örököl, az sem közös.
Tehát mit írtál alá? Mert ha a közösen szerzett vagyon feléről is lemondtál, gyakorlatilag kisemmiznek.
A véleményem egyébként az, hogy a férjed is benne van nyakig, mert felnőtt ember, intézze el a saját dolgát, és álljon ki a felesége, ill. leendő felesége érdekében a kedves mamánál. Én egy ilyen pasihoz hozzá se mentem volna.
"Férjemnek régen minden ügyét ő rendezte, férjem nem is tudta pontosan, mit akar velem aláíratni az anyja. Természetesen aláírtam a szerződést."
Most akkor kivel élsz házasságban, a férjeddel, vagy az anyósoddal? Mindenekelőtt ezt kellene tisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!