25-30 évesek! Milyen esélyt láttok saját lakásra?
Az én fenekem alá toltak egy lakást. Tudjátok régen falun divat volt a gyereknek korán lakást venni; így én is kaptam egyet 4 évesen; akkor 600.000ft-ért vették: 4 szoba, konyha fürdő,kamra,garázs, nagy telek. Falun...mennyit ért? Semmit, mert vidéken van, BAZ megyek legótvarabb város (már ahogy a pestiek mondják...pedig szép környék)...de nem akarok itt maradni mert esélyem sincs.
22 éves vagyok...fiatal, tanulok még, Bp-en albérletben...munkám jelenleg nincs. Januártól megint állást keresek...ha összejön Angliába kiköltözöm egy évre (nyelvvizsga miatt is...mmint van angol közép c-m de kb fenéktörlésre alkalmas...nekem 2 szakmai kell)...szóval van kihez mennem, munkát remélem találok ott...itthon esélyem sincs.
Kilátásaim?Nulla...mert nem fogok kérni a szülőktől semmit...kaptam már tőlük eleget, nem akarok és nem is leszek a terhükre. Remélem azért én is jó leszek:) és sikerült legalább egy 2 szobás lakást összevakarnom, ha eladom azt ami már az enyém (nem maradhatok mert nálunk állás nincs)
Itthon Magyarországon semmi esélyt nem látok saját lakásra. Az albérlet számomra reális megoldás, így nem vagyok rákényszerülve, hogy a szüleimmel éljek, bár ezt az előnyt elcserélném egy normális, kiegyensúlyozott párkapcsolatra (szerintem az sem sokkal egyszerűbb manapság, mint a lakás).
25/N
Nekünk 4 éve van lakásunk, félig-meddig szülői segítséggel, de kellett hozzá a párom is. Még középiskolás voltam, amikor anyukám kezdett erre félrerakni, anyósom hasonlóan rakosgatta a pénzt, így ezzel, meg a párom fizetéséből (közalkalmazott) sikerült összehozni kb. 6 milliót, és vettünk egy 9 milliós, 70 négyzetméteres lakást Debrecen belvárosában. Iszonyú nagy mázlink volt a hitellel, mert kb. 2-3 éve volt egyszer nagyon erős a forint, és sikerült visszatörleszteni a hitelt.
De pl. tesóm még mindig a szüleinkkel lakik, egyedül, bizonytalan jövedelemmel esélye nincs önálló lakásra. Unokatesómnak meg akkora mázlija van az állásával, hogy egyedül tudott venni egy pici lakást, persze hitellel, na de akkor is. :)
Kell szerencse, és jó, ha a szülő(k) is tud(nak) segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!