25-30 évesek! Milyen esélyt láttok saját lakásra?
nem hogy saját lakásra, még albérletre sem. örülök ha szüleimmel együtt fenn tudjuk tartani magunkat.
F/25
Nekem is van egy garzon lakásom (szülők által), de még otthon élek. A lakás ki van adva albérletbe. Mivel nem tudnám fenntartani magam, hiteltörlesztés + rezsi, főleg, hogy most munkám sincs.
Nehéz a mai fiataloknak, hogy lakás, sőt családi házat vegyenek magunknak.
N25
Én még csak 22 vagyok, de a párom 25. Albérletezünk.
Őszintén szólva egyelőre nem is szeretnék saját lakást. Mivel amíg így mennek a dolgok, egyszerűen olcsóbb az albérlet. Ha a jelenlegi albinkat meg akarnánk venni, 20 évig kétszer annyit kellene fizetni rá, mint amennyi az albérleti díjunk rezsivel együtt. Tehát ha a jelenlegi díjat fizetnénk, akkor 40-50 év múlva lenne miénk teljesen a lakás, plusz közben a rezsi még pluszban jelentkezne. Meg a javítások, felújítások. Meg ha elveszítjük az állásunk, nem tudunk olcsóbba költözni, sem másik városba, ahol lenne munka.
Szóval mi egyelőre igyekszünk minden hónapban félrerakni egy kicsit, olyan 10-20 ezer Ft sikerülni is szokott, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. De most még eszünk ágában sincs lakást venni, csak rosszabbul jöhetünk ki belőle.
Én együtt élek párommal, az ő lakásába, a saját lakásunk.Fizetjük a számlákat és mondhatjuk jól kijövünk a pénzből még teszünk is félre, de azért mindig gondolkozunk azon megvegyük-e ezt vagy azt és ez nem túl jó dolog.
De egyedül, ráadásul minimálbérből nehezen tudnék lakást venni..hitelt meg nem vennék fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!