A saját családom féltékeny az anyósomra? Mit kezdjek a helyzettel?
(Nem vagyunk még házasok, de a "barátom anyukája" olyan sután hangzik.)
Jóban vagyunk, 2-3 hetente szoktunk is találkozni, van, hogy a párom nélkül. Nyáron megvettem a lakásomat, ott is nagyon sokat segített. Ősszel volt 55 éves, wellnesshétvégét kapott, időközben szétmentek a párjával, engem hívott el rá. Most januárban is voltunk nyaralni, párom, ő, a nagyszülők és én. Szóval tényleg közeli a kapcsolat.
Az én családomat ez viszont zavarja, már-már olyan, mintha féltékenyek lennének.
Anyám ilyeneket mond, hogy az anyósom jobban szerelmes belém, mint a párom, mert látnom kéne, hogy figyel, néz állandóan és "remeg értem". Tesóm azon sérült be, hogy a bútorokat a lakásba anyósommal vettem meg, vele mentem ki Ausztriába is és hogy mérget venne rá, hogy anyósom sokkal többet volt már nálam, mint ő (ilyenkor hozzáteszi, hogy bár az 1-nél nem nehéz nagyobb számot találni). De istenem, ha ő ért rá és neki volt akkora autója, amibe befért minden, mit csináltam volna?! Hozzam haza a kanapét vagy az ágyat vonattal?
Ha próbálok is kedveskedni, csak a rosszindulatot kapom. Például kérdeztem, nem megyünk-e el valamelyik hétvégén kirándulni, annyit kérdezett vissza, hogy "Na mi az, anyósod enged egy szabad hétvégét? Nem fog sírni, ha nem láthat egész héten?".
Apám azzal poénkodik, hogy végülis mi is hárman vagyunk ebben a kapcsolatban, csak a 3. fél nem egy másik lány, hanem a barátom anyja... És hogy óvatosan az ottalvás kínálgatásával, mert azon kapom magam, hogy már be is költözött (múltkor mondtam, hogy aludjon a lakásomban, mert mentünk színházba, ő pedig vidéken lakik). Vagy, feldobtam szüleimnek, nyáron elmehetnénk nyaralni, annyit mondott apa, hogy szóljak anyósomnak, biztos örömtáncot lejt az ötlettől és oda visz, ahová kérem, ki is költöztetne, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!