Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennétek egy olyan pszichológu...

Mennétek egy olyan pszichológushoz, aki a saját családjában nem megy semmire a "neveléssel"?

Figyelt kérdés

Az én családomban van egy pszichológus. Ami meglepő, hogy nem is kevesen járnak hozzá, annak ellenére, hogy nálunk pl. semmit nem tudott megoldani, sőt még idegesítő is.

Szerintünk semmi hasznost nem mond nekünk, inkább csak okoskodik a kéretlen megjegyzéseivel.

ma 09:59
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
Nem, de erről külsősként fogalmam sincs.
ma 10:10
 2/3 anonim ***** válasza:
81%

Én úgy tudom, kifejezetten ellenjavallt, hogy egy pszichológus pszichológusként járjon el olyan emberek esetében, akiket máshonnan ismer viszonylag közelről. Itt nem a felületes ismeretségre gondolok, pl. szomszédok, hanem ha belelát az életébe, rendszeresen összejárnak, rokoni összejöveteleken beszélgetnek egymás életéről stb.

Tehát jó esetben ő sem vállalna el engem.

És minden mástól függetlenül, ahogy a kőművesek és az autószerelők között is van jó is, meg rossz is, úgy a pszichológusok között is. Ha általában véve nem mond hasznosat, csak kéretlenül okoskodik, akkor ő nem szakmája gyöngye, inkább selejtje. Tehát emiatt se mennék hozzá.

ma 10:12
 3/3 anonim ***** válasza:

A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Egyik rokonom nőgyógyász, mégsem tud semmit az esetleg gondjaimról mert attól, hogy orvos, rhadtul nem tartozik rá. Ő az unokatesóm, nem az orvosom.

Viszont van közeli barátnőm, aki pszichológusként végzett, és amúgy kva idegesítő, mikor "elemez", okoskodik, stb. És állandóan emlékeztetnem kell, hogy kssoljon, ő nem a pszichológusom, hanem a barátnőm, nem kell páciensként kezelnie, de tudom, hogyha nem változtat, akkor megszakítom vele a barátságot.

Nagyon helyes, hogy a pszichológus ismerősöd békén hagyja a családját. Nem az ő dolga szakemberként viselkedni velük.

ma 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!