Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megsértődnétek, ha nem költözh...

Megsértődnétek, ha nem költözhettek be egy rokonotokhoz?

Figyelt kérdés

Kellemetlen helyzetbe kerültem.

Unokatestvéremmel jóban vagyunk nagyon, most szólt, hogy átjelentkezik Pestre egyetemre, az én biztatásom miatt. De az a baj, hogy amennyiért ő tudna bérelni lakást, szinte csak szobákat adnak ki, idegennel nem akar összeköltözni. És hogy beköltözhetne hozzám?

Nem akartam nemet mondani azonnal, mondtam, hogy beszélek majd a szüleimmel erről, mert mikor egy barátnőm akart volna ideköltözni, nem nagyon örültek neki...

Az igazság viszont, hogy a szüleimnek aztán édesmindegy, én nem akarom, hogy beköltözzön. Van ugyan vendégszobám, de vendégeknek, 1-2 éjszakára, nem úgy, hogy egész héten kerülgessek valakit.

Imádok egyedül élni, szeretem a szabadságot és nyugalmat, amit ezzel jár. Nem szeretnék lakótársat egyáltalán.

De félek, ezzel oda lesz a jó kapcsolat.

Nektek hasonló esetben rosszul esne a visszautasítás?

Nem akarom hitegetni, holnap vagy kedden mindenképp mondom neki.

jan. 19. 16:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
87%
20 nincs szarba! Béreljen szobát!
jan. 19. 18:30
 22/32 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem is az ebben a szituban az a kínos, hogy rávetted az egyetem-váltásra, amit ő talán úgy (is) értelmezett, hogy ezzel a lendülettel hozzád is költözhet.
jan. 19. 18:30
 23/32 anonim ***** válasza:
79%

Na még csak az kéne, hogy még a kérdező rohangásszon neki albérletért.

Amúgy az egyetemváltás előtt nem jöttek rá, hogy nincs pénzük? És ez egyáltalán mikor esedékes? Most februártól? Már át is vették? És minek?

jan. 19. 18:42
 24/32 anonim ***** válasza:
83%

Ez annyira luxus gondolkozás hogy mással nem akarok összeköltözni de pénzem nincs más opcióra.

Szobát béreljen, vagy ha mázlija van koliba mehet. Egy fél év alatt összeszedi diák munkával magát és utána akár egy kisebb lakást bérelhet. Nyilván sok meló, sok nélkülözés árán.

jan. 19. 18:55
 25/32 anonim ***** válasza:
13%
Csak akkor ha a másik választás a hajlèktalanság lenne.
jan. 19. 19:59
 26/32 anonim ***** válasza:
91%
Valószínűleg félreértette a váltásra való bíztatásodat, de te lakhatást nem ígértél neki. Ha nem tudja megoldani, ne jöjjön Pestre. A te lakásodba az költözik, akinek te megengeded. Ez így működik.
jan. 19. 20:04
 27/32 anonim ***** válasza:
83%

Én kolis voltam egyetem alatt...

Szerintem most utasítsd vissza, még az elején.

A kérdésre válaszolva pedig igen, rosszul esne, de ez a saját megdolgozatlan problémám, hogy utálom az elutasítást, mert végtelenül kínosan érzem utána magam és kicsit az adott emberre is haragszom (hiába van teljesen igaza, mint most neked is, valahogy komfortosabb, ha csak egy nagyon erős sejtésem van a kapcsolatunk erősségéről és nem mérjük meg konkrétan, ahol beigazolódik a sejtés). Anyám kényszerített bele mindig ilyen iszonyú kínos helyzetekbe, lehet az unokatestvérednek sem a saját fejéből pattant ki az ötlet.

jan. 19. 21:42
 28/32 anonim ***** válasza:
95%
nekem anyám mindig azt mondta, kérdezni sosem gáz, csak fogadjam el a nemleges választ. ne sértődözzek, ne duzzogjak, mert senki nem azért van ezen a világon, hogy nekem szívességeket tegyen. ha tesz, azért legyek hálás, ha nem tesz, szíve joga.
jan. 19. 23:48
 29/32 anonim ***** válasza:
16%
mondhatnád, hogy kapcsolatod van és a párod sokat van nálad, ugyhogy sajnos nem megy
jan. 20. 00:04
 30/32 anonim ***** válasza:
91%

Nem a te problémád az ő anyagi helyzetét megoldani, még úgy sem, hogy "néhány hónapra" befogadod.

Felejtős.

Lenne lehetősége külön menni, csak hisztizik. Miért, mit vár, koleszban ismerősökkel lenne együtt? Dehogyis. A szobatársak ott is kvázi idegenek.

jan. 20. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!