Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megsértődnétek, ha nem költözh...

Megsértődnétek, ha nem költözhettek be egy rokonotokhoz?

Figyelt kérdés

Kellemetlen helyzetbe kerültem.

Unokatestvéremmel jóban vagyunk nagyon, most szólt, hogy átjelentkezik Pestre egyetemre, az én biztatásom miatt. De az a baj, hogy amennyiért ő tudna bérelni lakást, szinte csak szobákat adnak ki, idegennel nem akar összeköltözni. És hogy beköltözhetne hozzám?

Nem akartam nemet mondani azonnal, mondtam, hogy beszélek majd a szüleimmel erről, mert mikor egy barátnőm akart volna ideköltözni, nem nagyon örültek neki...

Az igazság viszont, hogy a szüleimnek aztán édesmindegy, én nem akarom, hogy beköltözzön. Van ugyan vendégszobám, de vendégeknek, 1-2 éjszakára, nem úgy, hogy egész héten kerülgessek valakit.

Imádok egyedül élni, szeretem a szabadságot és nyugalmat, amit ezzel jár. Nem szeretnék lakótársat egyáltalán.

De félek, ezzel oda lesz a jó kapcsolat.

Nektek hasonló esetben rosszul esne a visszautasítás?

Nem akarom hitegetni, holnap vagy kedden mindenképp mondom neki.

jan. 19. 16:44
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nekem 2 nap a maximum, amíg valakivel tényleg jól érzem magam, úgy, hogy itt van. 2. ittalvás után már várom, mikor indul haza. Hónapokba szerintem bele is halnék.😅
jan. 19. 17:31
 12/32 anonim ***** válasza:
8%

A SZÜLEIVEL és ha nagykorú akkor vele is, írass szerződést, hogy 2 hónapig maradhat, amíg talál diákmelót/pasit, amiből telik lakásra.

Jó eséllyel már itt megsértődnek, és többé nem keresnek.

jan. 19. 17:33
 13/32 anonim ***** válasza:
53%
11# Akkor ezt mondd meg neki.
jan. 19. 17:36
 14/32 anonim ***** válasza:
9%

Ebben a helyzetben, hogy beleférne, igen, biztosan rosszul esne.

Ha nem férnék el, vagy kisgyerek stb van, akkor nem.

jan. 19. 17:50
 15/32 anonim ***** válasza:
38%
Igen, rosszul esne. De te döntsd el mit viselsz el könnyebben: a sértődését, vagy a jelenlétét.
jan. 19. 17:57
 16/32 anonim ***** válasza:
89%

Sztm egyből nemet kellett volna mondani.

Én nem sértődnék meg, de eszembe se jutna megkérdezni ilyet.

Vagy marad ahol van vagy bérel szobát és alkapmazkodik a cél érdekében.

Ha meg is sértődik, majd kiheveri.

jan. 19. 18:06
 17/32 anonim ***** válasza:
92%
Én elutasítanám. Szerintem eleve pofátlan kérés.
jan. 19. 18:07
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

Még nem adtál neki végleges választ, így "csak" a reménye van, hogy nálad dekkolhat. Mondd meg, hogy átgondoltátok (ez igaz, mert bevontad a témába a szülőket is) és nálad nem tud maradni hosszú időre, de amíg keres albérletet, arra a pár hétre be tudod fogadni. Tovább nem fog menni, de a helyismereteddel segítesz neki naponta lakást keresni. Addig szedje össze, mennyivel fog gazdálkodni havonta és eszerint gyűjtesz neki hirdetéseket az érkezése idejére.

Ebből látni fogja, hogy segíteni is akarsz, de nem fogja tudni húzni az időd és nálad ragadni sem hagyod.

jan. 19. 18:07
 19/32 anonim ***** válasza:
93%
18-as: ezzek a megoldással csak az a gond, hogy általában a megbeszélt idöre nem talál mást, ezért marad elöször még egy-két hetet, aztán évek múlva is ott van még.
jan. 19. 18:16
 20/32 anonim ***** válasza:
19%
Szóval elrángattad magad után, aztán szerencsétlent konkrétan leszarod, mikor segíteni kéne. Fogadd gratulációmat.
jan. 19. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!