Megsértődnétek, ha nem költözhettek be egy rokonotokhoz?
Kellemetlen helyzetbe kerültem.
Unokatestvéremmel jóban vagyunk nagyon, most szólt, hogy átjelentkezik Pestre egyetemre, az én biztatásom miatt. De az a baj, hogy amennyiért ő tudna bérelni lakást, szinte csak szobákat adnak ki, idegennel nem akar összeköltözni. És hogy beköltözhetne hozzám?
Nem akartam nemet mondani azonnal, mondtam, hogy beszélek majd a szüleimmel erről, mert mikor egy barátnőm akart volna ideköltözni, nem nagyon örültek neki...
Az igazság viszont, hogy a szüleimnek aztán édesmindegy, én nem akarom, hogy beköltözzön. Van ugyan vendégszobám, de vendégeknek, 1-2 éjszakára, nem úgy, hogy egész héten kerülgessek valakit.
Imádok egyedül élni, szeretem a szabadságot és nyugalmat, amit ezzel jár. Nem szeretnék lakótársat egyáltalán.
De félek, ezzel oda lesz a jó kapcsolat.
Nektek hasonló esetben rosszul esne a visszautasítás?
Nem akarom hitegetni, holnap vagy kedden mindenképp mondom neki.
Lehet kicsit elsőre rosszul esne, de teljesen megérteném. Nem várnám el abszolút hogy egy rokonhoz költözzek (főleg ingyen).
Te saját lakásban laksz? Mert ha albi akkor mondhatod hogy a főbérlő nem engedi
Igen, az enyém a lakás.
Én attól félek, hogy ha ideköltözne, akkor menne 1-2 hónapig az, hogy tűrök, kerülgetem, nem érzem jól magam, aztán mikor kérem, hogy keressen lakást, megsértődik és még szintén hetekig, hónapokig itt lesz, csak már a hangulat sem lesz olyan jó.
Ha valóban esélyes, hogy a nyakadon marad, akkor inkább most se engedd be!
Meg nem értem, ha csóró, miért nem megy szobát bérelni? Ja, nem lakna mással, oké, és majd a sitten, seregben, házasságban, munkásszállón, hajléktalanszállón mit kezd majd?
Kimásoltam neked egy bölcs mondást:
"Kezdetben kell ellenállni, mert a végén már késő."
Ez a mondás arra utal, hogy a problémákat és kihívásokat a kezdeti szakaszban kell kezelni, mert ha hagyjuk őket elhatalmasodni, később sokkal nehezebb lesz megoldani őket.
"idegennel nem akar összeköltözni?
Mondd, hogy megérted őt, mert te meg senkivel sem akarsz összeköltözni. Sajnálod, még vele sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!