Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megsértődnétek, ha nem költözh...

Megsértődnétek, ha nem költözhettek be egy rokonotokhoz?

Figyelt kérdés

Kellemetlen helyzetbe kerültem.

Unokatestvéremmel jóban vagyunk nagyon, most szólt, hogy átjelentkezik Pestre egyetemre, az én biztatásom miatt. De az a baj, hogy amennyiért ő tudna bérelni lakást, szinte csak szobákat adnak ki, idegennel nem akar összeköltözni. És hogy beköltözhetne hozzám?

Nem akartam nemet mondani azonnal, mondtam, hogy beszélek majd a szüleimmel erről, mert mikor egy barátnőm akart volna ideköltözni, nem nagyon örültek neki...

Az igazság viszont, hogy a szüleimnek aztán édesmindegy, én nem akarom, hogy beköltözzön. Van ugyan vendégszobám, de vendégeknek, 1-2 éjszakára, nem úgy, hogy egész héten kerülgessek valakit.

Imádok egyedül élni, szeretem a szabadságot és nyugalmat, amit ezzel jár. Nem szeretnék lakótársat egyáltalán.

De félek, ezzel oda lesz a jó kapcsolat.

Nektek hasonló esetben rosszul esne a visszautasítás?

Nem akarom hitegetni, holnap vagy kedden mindenképp mondom neki.

jan. 19. 16:44
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
87%

Lehet kicsit elsőre rosszul esne, de teljesen megérteném. Nem várnám el abszolút hogy egy rokonhoz költözzek (főleg ingyen).

Te saját lakásban laksz? Mert ha albi akkor mondhatod hogy a főbérlő nem engedi

jan. 19. 16:53
 2/32 anonim ***** válasza:
92%
Hát ez az ő problémája h nincs rá pénze, te a sajátodban meg eldöntheted ki költözhetbe és ki nem. Lágyan kifejted neki, h nem szeretnél mással együtt lakni de ne vegye magára csak te ilyen vagy. És nem bírnál mással együtt élni és kerülgetni mert rámenne az egészséged. Nyilván nem fog neki jól esni mert ez lenne a legkellemesebb eshetősége, olcson családtagnál papirok nélkül ehhez képest minden más nehézkes és problémás. De ő akart idejönni tanulni az ő választása birkozzon is meg a dolgokkal ahogy tud. Vagy járjon be meszebbről megfizethetöbb albibol. Nekem nem esne rosszul, bár én alapbol nem költöznék oda senkihez sem aki nem a párom.
jan. 19. 16:58
 3/32 A kérdező kommentje:

Igen, az enyém a lakás.

Én attól félek, hogy ha ideköltözne, akkor menne 1-2 hónapig az, hogy tűrök, kerülgetem, nem érzem jól magam, aztán mikor kérem, hogy keressen lakást, megsértődik és még szintén hetekig, hónapokig itt lesz, csak már a hangulat sem lesz olyan jó.

jan. 19. 17:00
 4/32 anonim ***** válasza:
92%
Jobb most elutasítani, így csak kellemetlen lesz, késöbb elküldeni garantáltan nehezebb lesz.
jan. 19. 17:06
 5/32 anonim ***** válasza:
93%
Nem dolgod az ő anyagi problémáit megoldani. A lakásköltségeket akkor kellett volna felmérnie, mikor idejelentkezett egyetemre. Neked nem kell, sőt, nem is szabad a saját életedet tönkretenned az ő kedvéért. Lehet, hogy megsértődik - ez az ő jellemhibája. Akkor mégse olyan jó az a kapcsolat.
jan. 19. 17:12
 6/32 anonim ***** válasza:
42%

Ha valóban esélyes, hogy a nyakadon marad, akkor inkább most se engedd be!

Meg nem értem, ha csóró, miért nem megy szobát bérelni? Ja, nem lakna mással, oké, és majd a sitten, seregben, házasságban, munkásszállón, hajléktalanszállón mit kezd majd?

jan. 19. 17:14
 7/32 anonim ***** válasza:
88%

Kimásoltam neked egy bölcs mondást:

"Kezdetben kell ellenállni, mert a végén már késő."

Ez a mondás arra utal, hogy a problémákat és kihívásokat a kezdeti szakaszban kell kezelni, mert ha hagyjuk őket elhatalmasodni, később sokkal nehezebb lesz megoldani őket.

jan. 19. 17:15
 8/32 anonim ***** válasza:
80%
Jobb ha oda se költözik mint később elpaterolni. Rosszul esik vagy sem nem sértődhet meg ezen, nem elvárható hogy a szárnyaid alá vedd. Nem akar idegennel lakni, hát pedig sajnos muszáj lesz, ha már szobát tud bérelni még mindig jobb mint az 5 ágyas kolesz
jan. 19. 17:16
 9/32 anonim ***** válasza:
94%

"idegennel nem akar összeköltözni?

Mondd, hogy megérted őt, mert te meg senkivel sem akarsz összeköltözni. Sajnálod, még vele sem.

jan. 19. 17:18
 10/32 anonim válasza:
5%
Hat ha megakarod tartani a jo kapcsolatot valaszd az arany kozéputat. Mond neki h par honapig mig ossze nem szedi magat koltozhet,aztan ajanld fel h segitesz neki idokozben talalni egy kis kuckot ahol o is jol ellessz. Szerintem en orulnek ilyen segítsegnek :)
jan. 19. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!