Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért piszkálnak a rokonok a...

Miért piszkálnak a rokonok a házassággal?

Figyelt kérdés

Nem udvariasan érdeklődnék, hanem számonkérnek.

Beszélgetünk és rámnéznek, a semmiből kérdik: neked miért nincs férjed?

Szállóige, ha valami nagyon lassan halad: mire Emma férjhez megy, biztosan kész lesz.

jan. 11. 10:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
27%

4.

Az utolsó pontod... 😂😂😂

jan. 11. 17:31
 32/38 anonim ***** válasza:
92%
14-es/24-es, te szándékosan ferdítesz, mert pontosan tudod, hogy nincs igazad. Szó nincs arról, hogy a gyakorin nem érték a család. Csakhogy a család értékét nem az adja, hogy létezik, hogy van benne anya, apa, nagynéni, nagybácsi, stb, hanem hogy ellátja a család funkcióját. Ami nem más - na most lepődj meg! - mint a szeretet és védelem, összetartás, gondoskodás. A bántás és becsmérlés, kioktatás, határátlépés nem tartozik a jól működ család funkcióiba. A család nem úgy működik, hogy azt valami rangidős matróna összetartja, hanem hogy szeretik egymást. Márpedig a számonkérés és gúnyolódás a szeretet fogalmába nem fér bele. Ha te a téged ért bántásra azt humornak tekintve nevetéssel reagálsz, akkor nem leszel hosszú életű, mert a zsigereidben pontosan tudod, hogy bántanak, csak önmagad előtt se ismered be, mert nem mersz konfrontálódni, mert félsz, hogy egyedül maradsz. Behódolsz. Vagyis semmibe se tartod magad. Ami ilyen családi körülmények között mondjuk nem is csoda.
jan. 11. 17:36
 33/38 anonim ***** válasza:
96%

24.

Persze a család nagyon értékes dolog, ha értékes emberek az összetevői.

Az aki így bánik a másikkal, egy CSALÁDtaggal, az biztos hogy nem szereti.

Vén genyók, megrekedve a kádár érában ugatnak, turkálnak más életében, csak mert ez egy bevett szokás a suttyó, ostoba, proli/paraszt közegben, hogy ilyen kérdéseket fel mernek tenni.

A család a szeretet, az elfogadás, a nulla ok nélküli baszogatás terepe.

Ahol ez nem működik, az nem család, csak genetikailg közel álló csőcselék.

jan. 11. 17:42
 34/38 anonim ***** válasza:
82%

28-29.

Téged aztán jól kondicionáltak a "vén ki ha én nem" majmok!

Falusi vagy mi?

jan. 11. 17:46
 35/38 anonim ***** válasza:
84%

"Több toleranciát."

Ja, érdekes mód mindig csak azt kell tolerálni, hogyha hülye, azt, hogy valakinek ki van már a töke bele, hogy folyton csak bántják, egzecíroztatják, megalázzák, azt nem kell tolerálni. A kötekedő, rosszindulatú sz.rkavarónál van a hatalom, és a hatalomnak kell lefeküdni.

Micsoda jellem.

jan. 11. 18:31
 36/38 anonim ***** válasza:
82%

Mert bunkók, de nyugi, hogyha találsz valakit, akkor meg a gyerektémára szpódnak rá.

Megoldás: nem eljárni ilyen emberek közé, mert egy perc nyugtod nem lesz.

jan. 12. 10:14
 37/38 anonim ***** válasza:
81%

14-es, az én családom pontosan ilyen, csak én nem csicskulok, mint pl te.

Anyámmal tízéve nem beszélek, a családom többi részével pedig addig a pontig, amíg nem kezdenek el bunkóskodni és az életembe ugatni. Azon a ponton ignorálom őket.

Tízéve költöztem el, évek hosszú munkájával sikerült lenevelni a kéretlenül okoskodókat a pfázásról, annyi elég volt hozzá, hogy esetenként félévre teljes szünet a részemről.

És bocs, miért kellene tisztelnem azt, aki bunkó, majd a szépen megkérem után is folytatja, amikor pedig elküldöm a francba, még neki áll feljebb? Hogyne...

jan. 12. 10:19
 38/38 anonim ***** válasza:
88%

28-as, leszrom, hogy valaki idős, attól lehet bunkó. 😉

Érdekes, nagyanyám még 78 évesen sem pörgött a férj és dédunoka témán, a családom nagyrésze ellenben minden közös ebéden ezen nyígtak.

Ja, hogy nagymamám megértette, hogy az én életem, úgy élem, ahogy szeretném, a családom x része pedig egy rakat tahó - na velük miért is kellene találkozgatni?

jan. 12. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!